Dodaj do ulubionych

!!!!!! paciorkowiec?pytanie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 13:31
witam,
niedawno miałam robiony wymaz. badanie wykazało obecnosc paciorkowca. jestem
po dwoch elektrokoagulacjach; upławy nadal są. cytologia oscyluje wokol gr II
i III.
czy moze któraś z was wie cos na temat leczenia paciorkowca, czy jest to
bardzo grozna bakteria?
wizyte u lekarza mam dopiero w przyszlym tygodniu i troszke sie denerwuje.
pytanie zadawalam juz ale odpowiedzi za wiele nie bylo sad
bede bardzo wdzieczna za informacje.
Obserwuj wątek
    • very_martini Re: !!!!!! paciorkowiec?pytanie 18.06.05, 13:39
      Już widzę burę, jaką dostajesz od Joisanywink
      Jeśli nie satysfakcjonuje Cię liczba odpowiedzi w poprzednim wątku, to po prostu
      go podnieś, zamiast zakładać nowysmile

16%VOL
      22%VAT

--
      takie tam... forum homeopatia
      • Gość: mm Re: !!!!!! paciorkowiec?pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 17:19
        co po niektore panie tutaj strasznie sie obnosza sad lepiej popytam gdzie indziej
    • Gość: mm Re: !!!!!! paciorkowiec?pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 18:44
      dodam jeszcze ze na pewno latwiej rozpisywac sie i goraco dyskutowac na temat
      wspolzycia malolaty... problem pierwsza klasa
      bardzo dziekuje za odpowiedzi
      • very_martini Re: !!!!!! paciorkowiec?pytanie 18.06.05, 21:31
        Wielce Sznowna MM.
        Pragnę zauważyć, że w poprzednim Twoim wątku na ten temat osobiście napisałam
        pierwszą odpowiedź. Czy to taka wielka filozofia odszukać tamten wątek i go
        podbić? Tu będzie mało odpowiedzi, to za 3 dni założysz następny topik?
        Pomyśl też trochę o innych. Ktoś kiedyś wpisze w wyszukiwarkę "paciorkowiec"
        (chociaż już to widze, hehe), i zamiast mieć mnóstwo informacji w jednym wątku
        będzie musiał zbierać do kupy porozpraszane.
        Jakaś drażliwa jesteś.

16%VOL
        22%VAT

--
        takie tam... forum homeopatia
    • Gość: mm Re: !!!!!! paciorkowiec?pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 18:44
      podbijam watek tongue_out
    • no1teresa Re: !!!!!! paciorkowiec?pytanie 18.06.05, 19:18
      pisalam juz tutaj niedawno, ze wg pewnych lekarzy stany zapalne, anginy, alergie
      i mnostwo innych, wystepuja znacznie czesciej na tle grzybicy, niz nam sie wydaje;
      czytam wlasnie "Zagadki zdrowia" Josefa Jonasa, ktora to ksiazka traktuje o
      grzybach, wydzielanych przez nie toksynach, zatruwajacych nasze ciala i
      stwarzajacych warunki do roznych infekcji, zaburzen i chorob;
      tenze autor-lekarz pisze, ze przecietny lekarz najchetniej spoglada na
      wierzcholek gory lodowej-wychodzimy od niego np.z diagnoza paciorkowiec
      ew.gronkowiec. O grzybach ani slowa, choc byly doswiadczenia, ktore wykazaly, ze
      sluzowka kobiecych organow plciowych zakazona grzybami(drozdzakami)reaguje
      zapaleniem juz po implantacji pieciu (5) zarodnikow gronkowca, podczas kiedy
      zdrowa sluzowka nie wykaze zapalenia nawet po implantacji miliona zarodnikow!
      Oznacza to, ze przy infekcjach zawsze powinnismy brac pod uwage przerost grzybow
      w organizmie (najczestsza jest Candida), a juz przy nawracajacych stanach
      zapalnych ( jakichkolwiek), grzybice jelit trzeba wyleczyc w pierwszej kolejnosci.
      • Gość: ewka Re: !!!!!! paciorkowiec?pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 19:25
        Teresa jak to wyleczyc-chodzi mi o grzybice jelit?
        • no1teresa Re: !!!!!! paciorkowiec?pytanie 18.06.05, 21:27
          naprawde radze przeczytac te ksiazke
          ja sie interesuje medycyna chinska, ziolami, zdrowym odzywianiem, i mam dostep
          do specjalnych ziol i profilaktycznie juz drugi raz sie nimi antygrzybiczo
          traktuje; wazna jest tez dieta, generalnie bez cukru, mleka, alkoholu,
          weglowodanow prostych (ziemniaki, wyroby z bialej maki), junk foods- tego
          wszystkiego, co jest dla grzybow pozywka, za to z dostarczaniem pozytecznych
          bakterii, takich jak w mleku zsiadlym, czy kiszonej kapuscie
          sprawa jest bardziej zlozona, bo jesli np. je sie duzo bialka zwierzecego, miesa
          i narusza rownowage kwasowo-zasadowa, to przyczynia sie to do rozmnazania sie w
          jelicie grubym bakterii gnilnych kosztem potrzebnych bakterii fermentacyjnych,
          namnazajacych sie na pozywieniu roslinnym;
          kazda nierownowaga skutkuje namnazaniem sie form patogennych, ktore normalnie
          bytuja w naszych cialach w pewnych ilosciach, ale ich nadmierny rozrost w
          sprzyjajacych warunkach jest juz wysoce niekorzystny - zaklocaja normalne
          funkcje organizmu dajac szereg dolegliwosci i co wazniejsze zatruwaja organizm
          wydzielajac liczne toksyny- swoje metabolity, co w rezultacie oslabia system
          immunologiczny. Wg wspomnianego Josefa Jonasa w tle naprawde wielu dolegliwosci
          i chorob leza grzyby.
          Mozesz tez sprobowac Nystatyna (ale to poprzez lekarza) i np.Lacidofilem na
          odtworzenie wlasciwej flory bakteryjnej jelit
    • Gość: sdfgfhy Re: !!!!!! paciorkowiec?pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 19:46
      II grupa to standard ale III to juz zle...tyle Ci moge powiedziec, a
      paciorkowca leczy sie antybiotykamismile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka