jusska1 28.06.05, 10:35 Cześć może ktoś z was mi pomoże od kilku miesięcy cierpie na chroniczne zmęczenie, nie mam mobilizacji do niczego, ciągle bym spała co jak nigdy popołudniami robię, wstać też rano nie mogę, cukier ma ok, pomóżcie bo tak nie da się żyć ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilith76 Re: TOTALNY BRAK SIŁY 28.06.05, 10:43 hormony tarczycy - może niedoczynność. witaminy, magnez. może zmiana stylu życia - czy nie żyłaś ostatnio w biegu, stresie, wiele się działo? Odpowiedz Link Zgłoś
barka01 Re: TOTALNY BRAK SIŁY 28.06.05, 11:54 Może to braki w mikroelementach,lub niedobory żelaza. Stres lub depresja też objawiają sie chronicznym zmęczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
jusska1 Re: TOTALNY BRAK SIŁY 28.06.05, 12:00 Było trochę stresujących sytuacji... hmm co do tarczycy to nie robiłam ostatnio badań, ale jak byłam 3 lata temu u endokrynologa to poiwedział ,że u mnie z tarczycą wszystko dobrze. A może to zła monotonna dieta? Magnez zaczełam pić od dziś po 2 tabletki dziennie (Magnesol) i zaczełam brać witaminy GigaMax. Wiem że jest choroba która nazywa się syndrom zmęczenia, czy może wiecie jak się ją wykrywa. Ciągle zmęczona czekam na odpowiedź... Odpowiedz Link Zgłoś
marikaow Re: TOTALNY BRAK SIŁY 28.06.05, 12:27 nie wwiem jakie badania robilaś na cukier ale u mnie było tak, ciąle chodzilam śpiąca i padałam na twarz. Dopiero ginekolog poradził mi aby zrobic krywą cukrową - tylko ze jest problem bo to robi sie pred posiłkami i po posilkach, w sumie najlepiej miec kogos kto pracuje w szpitalu aby ci to wykonał - nie wiem jak to wygląda w warunkach laboratoryjnych. U mnie cukier na czczo wyglądał ok ale po krzywej cukrowej okazalo sie że mam niedocukrzenie. Nie nadaje sie do lecenia (na szczęście jeszcze. Zatem musze zawsze zszamać jakiegoś bananka po posiłku lub winogronka aby cukier podskoczył i jest lepiej. Ze zdrowiem nie ma żartów. Odpowiedz Link Zgłoś
jusska1 Re: TOTALNY BRAK SIŁY 30.06.05, 09:36 Bardzo dziękuje za poradę, bardzo mblisko pracy mam lecznicę to może dziś tam zadzwonię i zapytam sie czy robia takie badania i dokładnie jak wygladają. Mam nadzieję, że wszystko wypadnie dobrze, chociaz wolałabym aby coś znaleziono żeby wiedziec jak z tym walczyć ... P.S. zaczełam chodzić znów regularnie na gimnastykę i jest troszkę lepiej, choć szczególnie po obiedzie (który jem naprawdę lekkostrawny) walczę ze znużeniem Pozdrawiam was wszystkuich i bardzo dziękuje za porady, które na pewno wykorzystam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: TOTALNY BRAK SIŁY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 10:33 www.wprost.pl/ar/?O=2610&C=57 Odpowiedz Link Zgłoś
barka01 Re: TOTALNY BRAK SIŁY 30.06.05, 12:28 To że po posiłku zazwyczaj robimy się lekko ospali to naturalne. Jeśli rzeczywiście ścina cię po jedzeniu,to ja stawiałabym na problemy z cukrem. Obecnie mam cukier w górnej granicy normy i czasami wyrażnie czuję gdy jego poziom skacze w górę. Wtedy jestem tak senna, że nawet zapałki w oczach się łamią ) Odpowiedz Link Zgłoś