Gość: zmartwiona IP: *.pl 22.08.05, 20:47 Mojej mamie wypada macica, i bardzo boi sie pójsc do lekarza,nie mówiąc już o operacji.Jak ja przekonać ze to nie uniknione, pójscie do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jonama Re: wypadanie macicy IP: *.kl.amwaw.edu.pl 23.08.05, 12:40 Moja mama też to miała właśnie niedawno wróciła ze szpitala była na podszyciu macicy. I tak odrazu jej nie położą na stół więc nie ma co się obawiać -tylko muszą wykonać badania - jak nie pójdzie to będzie coraz bardziej cierpiała - mogą być problemy z moczem , nie będzie dała rady nosić cięzkich rzeczy i dyskomfort. Można też leczyć nie operacyjnie poprzez globulki i wkładki - ale to zalezy od jej stanu i od lekarza. To nic strasznego - a widząc moją mamę tylko polecić mi zostaję bo czuję się lepiej. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmartwiona Re: wypadanie macicy IP: *.pl 25.08.05, 17:31 Moze ktos zna jakies cwiczenia na to schorzenie podobno jest takie? mama moja boi sie isc do lekarza, Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos Re: wypadanie macicy 25.08.05, 23:17 Zapobiegawczo - napinanie miesni pochwy,podczas dnia.Ponadto jakby zatrzymywanie strumienia podczas oddawania moczu( po kilka razy,to napina miesnie) Sa do kupienia w aptece kulki dopochwowe z wewn metalowa,ktora obija sie o nieczynne podczas normalnego chodzenia miesnie i pobudza je do pracy (tylna scianka),to samo daja stosunki plciowe No ale to profilaktycznie ,nie wiem jak zaawansowane ma to Twoja mama,skoro wie,ze jej macica wypada moze byc zbyt pozno na te zabiegi.Ale z pewnoscia te cwiczenia nie zaszkodza. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś