Dodaj do ulubionych

ciagle chce mi sie spac :(

21.09.05, 18:59
rano wstaje razem z corcianoi normalnie zaczynam dzies, ale ciagle chce mi
sie spac, normalnie oczy mi sie zamykaja,,kawa ni c nie daje,, jestem jak
snieta ryba, na prawku nie moge sie skupic bo chce mi sie spac....powiedzcie
co to moze byc? macie jakis sposob na to? bo juz mnie to meczy sad
Obserwuj wątek
    • tomamisia Re: ciagle chce mi sie spac :( 21.09.05, 22:34
      zmierz sobie ciśnienie,prawdopodobnie masz za niskie(tak myślę).
      • arbuzek2 Re: ciagle chce mi sie spac :( 21.09.05, 22:38
        miałam i mam podobny problem, przede wszytskim zrób badanie krwi (żelazo)
        możesz mieć anemię (ja też wcale tego nie podejrzewałam). Jeśli tak jest
        dostaniesz preparaty z żelazem, jeżeli to nie anemia to mogą być problemy z
        hormonami tarczycy, podobno dużo kobiet ma, ale przede wszystkim morfologia!
        dużo zdrówka smile
        • umasumak Re: ciagle chce mi sie spac :( 21.09.05, 23:27
          Nie tylko morfologię, ale i koniecznie cukier. Taka senność bywa objawem
          cukrzycy.
    • zapomnialamnicka Re: ciagle chce mi sie spac :( 21.09.05, 23:40
      u mnie to bylo zelazo
      • edycia274 Re: ciagle chce mi sie spac :( 22.09.05, 00:19
        cisnienie mam 80/60 cukier 60.... tarczyca nie wiem ,,wiem ze sie tez barzdo
        poce i nie moge schudnac,,ale ta sennosc mnie zabija poprostu !!!!!!!!!
        • palka_zapalka Re: ciagle chce mi sie spac :( 23.09.05, 12:09
          iśnienie masz niźiutkie bardzo zgoś sie do lekarza czasami pmaga kofeina w
          kropelkach to sie jakoś fahowo zowie wink
          Ja też jestem niskoiśnieniwem więc spokojnie mogę rano zarzyć Bodymax i jestem o
          niebo lepsza wink
        • Gość: Gocha Chyba niedoczynność tarczycy IP: *.oliwa.multicon.pl / *.multicon.pl 28.09.05, 21:26
          Witaj w klubiesad
          Mam dokładnie to samo, a właściwie po części mogę powiedzieć miałam. Mogłabym
          przespac całe życie!! Spałam po kilkanaście godzinn dziennie i jak wstawałam to
          chciało mi się spać. Miałam kłopoty z koncentracją, do tego pociłam się
          okropnie (teraz pocę ale troche mniej), a o schudnięciu to mogłam tylko
          pomarzyć!! (mimo iż ćwiczyłam i nie objadałam się). Okazało się, ze to
          niedoczynnosć tarczycy i do tego brak estrogenów. Zaczęłam przyjmować leki na
          tarczycę i senność po jakimś czasie zaczeła ustepować, a koncentracja sie
          poprawiać. Jakbym się obudziła z długiego snu!! Pocenie powoli ustepuje, bo
          przyjmuję też estrogeny. A jeżeli bardzo Ci to pocenie przeszkadza to polecam
          leczniczy dezodorant Etiaxil dla wrażliwej skóry (niebieskie opakowanie). Nie
          jest on tani, bo kosztuje ok 50 zł, ale bardzo skuteczny. Stosuje się go 2 lub
          3 razy w tygodniu na noc. Reguluje on pocenie. Może troche piec po zastosowaniu
          ale warto pocierpieć. Nie polecam Etiaxilu do skóry normalnej (czerwone
          opakowanie), bo tak piecze, że nie sposób wytrzymać!!
          Powodzenia!!
    • weronikarb Re: ciagle chce mi sie spac :( 22.09.05, 09:52
      edycia tez tak mam wstaje zmeczona i senne, cały dzien taka przymulona (w
      pracy) pamiec jakas taka slaba i wieczorem poprostu padam na tapczan (ok. 22) i
      od razu jak kamien.
      Tez bym chyba musiala zrobic badania - tylko zeby to czasu starczylo smile
    • mieszkowamama Re: ciagle chce mi sie spac :( 22.09.05, 11:02
      Przyczyn może być wiele: niskie ciśnienie, niedobór witamin, zwykłe przesilenie
      jesienne, a nawet cukrzyca. Najlepiej idź do lekarza, tutaj nikt Ci raczej
      wirtualnie nie pomoże, nie zwlekaj.
      Powodzenia wink
      • magdalena1811 Re: ciagle chce mi sie spac :( 22.09.05, 12:35
        A w ciąży nie jesteś? wink
        • skubany_kotecek Re: ciagle chce mi sie spac :( 22.09.05, 12:47
          no faktsmile u mnie taka senność to był pierwszy objaw ciążysmile)
    • iwoniaw Re: ciagle chce mi sie spac :( 22.09.05, 13:22
      W jednym z sąsiednich wątków takie objawy (u faceta, co prawda), zdiagnozowano
      jako lenistwo wink
      A tak serio, to koniecznie zrób badania, także na cukier.
    • karolcia111 Re: ciagle chce mi sie spac :( 22.09.05, 13:56
      ooo, kochana, z takim ciśnieniem 80/60 to cud że wogóle wstałaś z łożka... na
      twoim miejscu bym od razu biegła do lekarza żeby mi serce nie staneło. Nie ma
      żartów. Skutkiem tak niskiego ciśnienia może być niedotlenienie wielu narządów!!!
      • edycia274 Re: ciagle chce mi sie spac :( 22.09.05, 16:50
        zawsze mam takie cisnienie smile a wogole to kurcze okres mi sie spoznia 12
        dni............
        • karolcia111 Re: ciagle chce mi sie spac :( 22.09.05, 19:03
          hmmm, ja w pierwszych tygodniach ciąży spałam po 14-16 godzin, może lepiej
          zamiast do lekarza lec do apteki po testsmile)) a z tym ciśnieniem to nie żartuję,
          lekarz teżź wskazany. daj znać co jest przyczyną tej sennoścismile
    • elena70 Re: ciagle chce mi sie spac :( 22.09.05, 19:15
      Ja na początku jednej i drugiej ciąży mogłabym spać na okrągło. Więc to może
      być to.
      • edycia274 Re: ciagle chce mi sie spac :( 22.09.05, 19:40
        nawet nie mowcie kobitki smile chcialam drugie ale ,ok jutro pedze do lekarza i
        apteki i dam cynk smile
    • cruella z takim ciśnieniem 22.09.05, 22:21
      to mnie pogotowie z miasta zwoziło, dostawałam glukozę i do domusmile))
      Teraz już nie mam tak niskiego ciśnienia ale parę lat temu...jak tylko wyszłam z
      domu, dzwonili do rodziców lub męża, zeby odebrali mnie z pogotowiasmile)))
      • edycia274 to nie ciaza 23.09.05, 11:06
        ...............
        • mieszkowamama Re: to nie ciaza 23.09.05, 11:09
          W takim razie idź szybciutko do lekarza i się przebadaj smile
    • palka_zapalka Re: ciagle chce mi sie spac :( 23.09.05, 12:07
      Miałam podobnie do tego doszło ogólne zmęczenie wstawałam zmęczona crying
      Poszłam do lekarza doostałam witaminy i Bodymax na kopawink
      Pomaga juz po 4 dniah zauważyłam,ze mam więej energii i nie jest najgorzej ze
      wstawaniem - zarzywa sie to rano winkZapytaj swjego lekarza co o tym sądzi wink
      • pade Body max-rewelacja! 23.09.05, 14:33
        polecam, sama biorę i energii przybywa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka