Dodaj do ulubionych

BÓL GŁOWY PRZY MIESIĄCZCE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 14:58
Moja kochana mama juz jak zbliża się okres i w trakcie dostaje takiego bólu
głowy że odchodzi od zmysłów. Strasznie mi jej szkoda bo cierpi jak nie wiem
co sad((((( proszę pomóżcie jak możecie coś w tej sprawie powiedzieć
z góry dzięki za pomoc
zatroskana sad
Obserwuj wątek
    • joisana Prośba. 28.10.05, 15:11
      Proszę zapoznać się z regulaminem i go przestrzegać. Duże litery oznaczają
      krzyk, a my tu nie krzyczymy na siebie.

joisana,moderator
      • Gość: zatroskana Re: Prośba. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 15:33
        o przepraszam, duże litery to wołanie o pomoc ale będę pamiętać na przyszłość smile
    • Gość: e Re: BÓL GŁOWY PRZY MIESIĄCZCE !!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 23:29
      a mama bierze pigułki? bo ja tak i też mam potworne migreny...
    • lilith76 Re: BÓL GŁOWY PRZY MIESIĄCZCE !!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.10.05, 10:44
      nie jestem pewna, ale chyba jest to jeden z objawów zatrzymania wody w organiźmie przed okresem.
      • Gość: ola Re: BÓL GŁOWY PRZY MIESIĄCZCE !!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 11:18
        ja mam to samo. Juz na 2-4 dni przed miesiączką zaczyna bolec mnie głowa.
        Przechodzi dopiero pierwszego, drugiego dnia cylku. Koszmar. Biorę ketonal -
        setkę. ale to jest na receptę.
        • Gość: kasia Re: BÓL GŁOWY PRZY MIESIĄCZCE !!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.cable.satra.pl 29.10.05, 14:45
          hej tez tak mialam przy tabletkach anty. musialam przerwac bo byl to wynik wysokiego cisnienia ktore wlasnie dostalam od tabletek- teraz kiedy nie biore jest oki
          • venus22 Re: BÓL GŁOWY PRZY MIESIĄCZCE !!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.10.05, 22:08
            Moze jest to migrena menstruacyjna ktora wystepuje tylko przy miesiaczce, mama
            powinna udac sie do neurologa i moze pomoga jej leki z grupy tryptan.
            (jesli nie ma p/wskazan do ich brania).

Venus

• bonawentura99 Ryby !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.10.05, 19:48
      Radzę namówić mamę do spożywania więcej ryb.Mnie to pomaga a trzeba Ci wiedzieć
      że byłam typowym migrenowcem tzn mogłam policzyć na palcach ilość dni bez bólu
      głowy w ciągu miesiąca.
      Stosuję metodę, że na 10 dni przed okresem jem codziennie rybę. Czasem dwa razy
      dziennie.Jem wędzone, surowe gotowane lub pieczone z ziołami.I to działa!!!!
      Poradź mamie by spróbowała.

Abyśmy zdrowi byli.
      • venus22 Re: Ryby !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.10.05, 20:35
        a moze magnesium w tabletkach i ryboflawina przez min. dwa tygodnie dodatkowo?

Venus

niektorym - nielicznym- magnez nie sluzy wiec trzeba uwazac czy bole sie nie
        pogarszaja ale znakomita wiekszosc migrenikow ma zanizony poziom magnezu i
        suplementowanie pomaga. a z ryb polecam halibuta bo ma sporo magnezu.
        • Gość: zofia Re: Ryby -czyli tran IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 31.10.05, 22:25
          sądzę że to dobry kierunek -uzupełnianie rożnych mikro i makro elementów
          +zioła,moze to nudne ale ja po wielu latach róznych leków p/bólowych staram
          zastapić je preparatami witaminowymi (choć najlepdsze warzywa-ale wspomagam sie
          ) i magnezem ,wapniem ,tranem w kapsułkach -zyskałam naprawdę wiele -stopniowe
          wyciszanie ale i problemy z gospodarką hormonalną jakby mniejsze -najważniejsze
          to starac się o spokój wewnętrzny ,na to stosuje melisę -z wł.ogródka,troche
          mięty i rózne inne ,wystarczy zajrzeć do O.Bonifratów.
          Niestety kiedy watroba siada zostają te srodki i szkoda ze tak późno "poszłam po
          rozum...
        • Gość: dddddd Re: Ryby !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.operator.enea.pl 31.07.15, 10:43
          Ja też tak kiedyś miałam - ból głowy pojawiał się dzień przed i trwał do 1 dnia cyklu. Z jednej strony to było dobre, bo wiedziałam na pewno, że w danym dniu dostanę okres. Przeszło od kiedy zaczęłam łykać magnez i potas na skurcze nocne (asparaginian - lek). Chyba miałam niedobór tych pierwiastków. Polecam to Twojej mamie.
    • Gość: Kliri Re: Ból głowy przy miesiączce IP: *.toya.net.pl 30.07.15, 22:45
      Przy miesiączce to ja mam pakiecik, ból głowy i niesamowity ból brzucha. Na szczęście pół roku temu wróciłam do starej, dobre pyralginy, która jak dla mnie ma najsilniejsze działanie przeciwbólowe smile I dzięki niej mogę całkiem nieźle funkcjonować w te dni, a nie tylko leżeć w łóżku i zwijać się w kłębek z bólu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka