Dodaj do ulubionych

40 lat - jaka antykoncepcja ???

22.11.05, 20:54
Witam! Coś stosujecie, Moje Rówieśniczki? Spirala odpada!!!
Obserwuj wątek
    • skp110 szklanka wody 22.11.05, 21:02
      polecam
      • 40aa Re: szklanka wody 22.11.05, 21:15
        A niby czemu to właśnie tak???
    • Gość: Gosia Re: 40 lat - jaka antykoncepcja ??? IP: 217.153.5.* 22.11.05, 21:06
      A czemu spirala odpada?
      Może plasterki będą dobre?
      pzdr.Gosia
      • 40aa Re: 40 lat - jaka antykoncepcja ??? 22.11.05, 21:16
        Ze spiralką mam fatalne doświadczenia!!! A plasterki??? - stosujesz?
        • Gość: Gosia Re: 40 lat - jaka antykoncepcja ??? IP: 217.153.5.* 22.11.05, 21:20
          Akurat nie stosuję.
          Ale może Tobie będą odpowiadać.
          Jest jeszcze spirala Mirena z dodoatkiem hormonu i nie zawiera miedzi.
          Pzdr.Gosia
          • 40aa Re: 40 lat - jaka antykoncepcja ??? 22.11.05, 21:22
            Błagam! Przy Mirenie miałam 10 dniowe miesiączki!!! A podobno miały się
            skracać.
            • Gość: Gosia Re: 40 lat - jaka antykoncepcja ??? IP: 217.153.5.* 22.11.05, 21:26
              Hm........... a co na to gonekolog.
              Rozmawiałaś z nim?
              Oczywiście sa jeszcze tabl.anty jeśli nie palisz i nie masz kłopotów z żyłami i
              ukł.krzepnięcia.
              A swoją drogą mówią,ze Mirena to jest supersmile
              Ja miałam zwykłą spiralę i mnie odpowiadała,ale nie każda kobieta może mieć
              niestety.
              Pzdr.Gosia
              • Gość: 40aa Re: 40 lat - jaka antykoncepcja ??? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.11.05, 21:28
                "Miałam"? A co teraz? Polecana szklanka wody?
                • Gość: dsh Re: 40 lat - jaka antykoncepcja ??? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.11.05, 22:35
                  gumki?
                  npr?
    • marta_st Re: 40 lat - jaka antykoncepcja ??? 23.11.05, 08:09
      Polecam wkładkę domaciczną. Ja miałam wkładkę o nazwie "cooper T" i jest to
      wkładka bez hormonów, a z zakończeniem miedzianym. Ja byłam bardzo zadowolona.
      Koszt 450 zł i wystarczy na 6 lat. Jedyny mankament to obfitsze miesiączki, ale
      da się przeżyć. A jeśli nie chcesz zakładkać wkładki to pigułki. Pozdrawiam.
    • izabelaela Re: 40 lat - jaka antykoncepcja ??? 23.11.05, 09:12
      > Witam! Coś stosujecie, Moje Rówieśniczki?
      Metodę objawowo-termiczną Rotzera.
    • Gość: Kaja Re: 40 lat - jaka antykoncepcja ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 13:59
      A może sprobuj stosować tabletki.40 lat to nie jest jakis zaawansowany
      wiek ,ktory bylby przeszkoda w ich stosowaniu!
    • Gość: figa Re: 40 lat - jaka antykoncepcja ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 14:28
      odradzam mirene
      • Gość: Iza Re: 40 lat - jaka antykoncepcja ??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.11.05, 20:27
        Dlaczego odradzasz mirenę?, proszę o wyjaśnienia.
        • Gość: do izy Re: 40 lat - jaka antykoncepcja ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 12:33
          tak jak przy kazdej leku sa osoby ktore toleruja lepiej lub gorzej, mirena jest
          dosc droga, poza tym ma hormon, ktory wlasnie powoduje szereg dolegliwosci, o
          ktorych lekarza nie informuja cie przy zalozeniu, a wprost przeciwnie zachwalaja
          jak to wspaniale dziala na sluzowke macicy, (moze i dziala)w ogole nie dostaje
          sie do krwi, a jednak dostaje, dopiero jak przychodzisz i skarzysz sie na
          jakies dolegliwosci, to stwierdzaja ze tak moze to byc mirena, ja mialam
          najgorsza z przypadlosci depresje, jak poszperasz na forum to dowiesz sie ze
          takich jak ja nie brakuje, co nie oznacza oczywiscie, ze i tym ja zle zniesiesz,
          - decyzje pozostawiam tobie,
          • Gość: Iza Re: 40 lat - jaka antykoncepcja ??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.11.05, 13:02
            Bardzo Ci dziękuję za informacje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka