Dodaj do ulubionych

Test ciążowy.

IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.01, 21:15
Na ile można wierzyć testom ciążowym?
Czy jeśli po 10 dniach wynik jest negatywny, można być pewnym, że nie jest się
w ciąży? Jeśli nie, to po jakim czasie test NA PEWNO wykryje ciążę?
Czyli od kiedy można przestać się obawiać albo zacząć cieszyć?
Gosia
Obserwuj wątek
    • Gość: Anka Re: Test ciążowy. IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.01, 21:24
      Ja też mam pytanie: a co oznacza jeśli test ciążowy pokazuje, że ciąży nie ma,
      ale nie ma też miesiączki? Test robiłam 10 dni po stosunku.
      • Gość: L. Re: Test ciążowy. IP: *.ht.pl 28.09.01, 22:51
        Gość portalu: Anka napisał(a):

> Ja też mam pytanie: a co oznacza jeśli test ciążowy pokazuje, że ciąży nie ma,
        > ale nie ma też miesiączki? Test robiłam 10 dni po stosunku.

Też miałam taką sytuację. W moim wypadku chodzilo o znaczną utrate wagi, ale brak
        miesiączki może też być spowodowany stresem.
        • Gość: Anka Re: Test ciążowy. IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.01, 00:42
          I jeszcze jedno pytanie: skoro plemniki tak długo żyją w drogach rodnych kobiety
          ( 72 godz.? ), to w takim razie test jest wiarygodny kiedy? Nie, jak piszą na
          opakowaniu, ale kilka dni później? Jak to jest? Ile czasu od stosunku trzeba
          czekać na pewny wynik? Pozdrawiam.
          Ania
    • Gość: Mysz Re: Test ciążowy. IP: *.acn.waw.pl 29.09.01, 10:32
      Myślę, że test zrobiony 10 dni po stosunku może jeszcze nie wykazać ciąży. Nie
      wiadomo kiedy naprawde doszło do zapłodnienia. A poza tym 10 dni to naprawdę
      mało, na testach napisane jest, że U NIEKTÓTRYCH kobiet poziom hormonu w kilka
      dni po zapłodnieniu może być na tyle duży, że wykryje go test, ale przeciez nie
      u wszystkich musi tak być. Jeżeli miesiączka mimo wszystko się spóźnia należy
      test zrobić jeszcze raz.
    • monika.antepowicz Re: Test ciążowy. 30.09.01, 03:12
      Ja zazwyczaj przyjmuje,że czuły test wykryje ciażę u regularnie miesiaczkującej
      kobiety w dniu spodziewanej miesiaczki!AM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka