Dodaj do ulubionych

czarny pieprzyk - czyrak?

IP: *.media4.pl 02.02.06, 18:37
cos dziwnego pojawiło mi sie na udzie, poczatkowo myslałam ze to zaschnieta
krew, teraz juz nie wiem , boje sie ruszac...to cos jest czarne ok 2mm i
złożone z 3 kawałków, wypukle - czy to jest czytak, czy isć z tym do
onkologa, wydaje mi sie ze wcześniej w tym miejscu nic nie miałam?
Obserwuj wątek
    • o_ll_a Re: czarny pieprzyk - czyrak? 02.02.06, 20:44
      idź do dermatologa
      to może byc jakaś zmiana skórna
      w każdym razie nie zwlekaj, idź do lekarza
      • Gość: ??? Re: czarny pieprzyk - czyrak? IP: *.media4.pl 02.02.06, 21:39
        niestety dermatolog nie wiedziała co to jest, powiedziała ze sama powinnam
        lepiej wiedziec czy to pieprzyk czy jakies stłuczenie czt cos takiego, poleciła
        onkologasad
        • fraaszka Re: czarny pieprzyk - czyrak? 02.02.06, 21:42
          skoro jeden lekarz wysyła cię do onkologa to nie pytaj na forum
          tylko idź
          • Gość: ??? Re: czarny pieprzyk - czyrak? IP: *.media4.pl 02.02.06, 21:45
            ale moze któras cos z was takiego miała i moze podzielic sie
            historiasmile..mogłabym mniej wiecej wiedziec co mnie czeka...
            • fraaszka Re: czarny pieprzyk - czyrak? 02.02.06, 21:47
              wiesz
              możesz tu spotkać różne historie,od strupków po zadrapaniu po nowotwory złośliwe
              i po co masz się nakręcać?
              • maialina1 Re: czarny pieprzyk - czyrak? 02.02.06, 22:37
                Dokladnie, nie nakręcaj się. Wiesz że wykwitów skórnych rozróżnia się TYSIĄCE,
                a tylko malutki procent z nich to nowotwory, a jeszcze mniejszy to zlośliwe.
                Najprawdopobniej każą ci to wyciąć, ale to żaden powód do paniki.
                Mój dermatolog na przyklad, do którego chodzę, jest zwolennikiem wycinania
                WSZYSTKICH pieprzyków. W rodzinie zresztą też mam dermatologa który mówi to
                samo: że "na wszelki wypadek" wszystkie pieprzyki powinno się powycinać. Lepiej
                wyciąć niż wcierać w wykwity chemię (czytaj: maście i inne specyfiki).
    • calineczka79 Re: czarny pieprzyk - czyrak? 02.02.06, 22:56
      chyba mylisz czyraka z czerniakiem?
    • saba76 Re: czarny pieprzyk - czyrak? 03.02.06, 09:00
      ja bym poszła do internisty ktory ma ogólną wiedze. Jesli by była to sprawa
      chirurgiczna to tam cie posle jeśli dermatologiczna też powie chodz do
      dermatologa akurat idzie sie bez skierowania
    • rosti Re: czarny pieprzyk - czyrak? 03.02.06, 11:22
      U mnie, jakis czas temu pojawiła się na plecach czarna, wypukła kropeczka.
      Oczywiście spanikowałam i wylądowałam u onkologa. Obejrzał, podotykał na
      szczęście nic groźnego. W moim przypadku stwierdził że jest to pigment skóry
      który uwidacznia się jakis czas po opalaniu na słońcu lub w solarium. Z czasem
      zaobserwawałam że mam je także gdzieniegdzie na nogach i ręcach. Tobie mimo
      wszystko poleciłambym wizytę u onkologa lepiej nie ryzykować a i ty będziesz
      przez to spokojniejsza.
    • oxy_gen_86 Re: czarny pieprzyk - czyrak? 03.02.06, 12:00
      Ja przez pare dobrych lat mialam na szyi wypuklego, odstajacego pieprzyka. Nie
      ruszalam go bo po prostu sie balam. Wmawialam (a wlasciwie kolezanka mi
      wmowila) sobie, to to pewnie rak albo cos podobnego, a ja - schiza!.
      No i ktoregos dnia w szkole ten pieprzych sam sie oderwal (tak w polowie),
      przez noc sie "zwęglił" i odpadl! Matkoooo co ja przechodzilam przez te 2 dni!
      • corelll Re: czarny pieprzyk - czyrak? 03.02.06, 13:43
        to ja "???", byłam u onkologa, looknął jednym okiem i stwierdził ze to nic
        takiego ale wytniemywink za miesiąc wizyta bo nie było wczśniej a nawet lepiej bo
        nie mam szczepienia pko żółtaczce..ale i tak po południu ide jeszcze prywatnie
        zeby potwierdzic to co powiedział "szybkim okiem"...i czy faktycznie mozna
        czekac z wycieciem, jak spytałam co to jest i skad sie wzieło tez powiedział ze
        nie wie, aha powiedzial ze samo tez moze zniknąc wiec lepiej nie działac
        pochopnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka