wimabe POMOCY - niska hemoglobina po wylewie!!!! 03.08.06, 23:00 Teść dwa miesiące po wylewie niedokrwienym mózgu wobszarze calego móżdżku oraz robaka mozgu ma drastyczny spadek hemoglobiny - poniżej 7. Lekarze sami nie wiedzą jaka może być przyczyna? Będę wdzieczną za wszelkie sugestie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chora zpalenie jajnikow-co mi teraz wolno? IP: *.system-net.pl 04.08.06, 13:33 wlasnie przez przypadek stwierdzono u mnie zapalenie jajnikow,mam powiekszony lewy jajnik,wiec to chyba to i oby tylko to,mam nadzieje ale nie o to mi teraz chodzi, mam zastrzyki i niestety czopki ale nie wiem czy powinnam czegos teraz unika np.cwiczen miesni brzucha,basenu?nie bardzo wiem co mi teraz wolno a co nie,wiec prosze o rade,i jeszcze jedno pytanie jak mogla sie tego nabawic?dzieki wielkie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewczyna Re: ************Pytania do Pani dr koala.mb****** IP: *.range81-154.btcentralplus.com 04.08.06, 15:18 przesladuje mnie pewien problem. 2 dni temu wspolzylam z facetem - po raz pierwszy, w dniu okoloowulacji. Dostalam lekkiego krwawienia podczas stosunku, potem caly dzien mialm lekkie plamienie. Umylam sie. Pod koniec dnia zobaczylam brazowa gesta wydzieline. Zaznaczam, ze zabezpieczylismy sie prezerwatywa, jednak nie jestem w stanie stwierdzic, czy nie pekla ona podczas stosunku, poniewaz z powodu krwi mialam uczucie wilgotnosci w pochwie. Martwi mnie ta brazowa, sluzowata wydzielina (cos w stylu wydzieli poowulacyjnej - ale w kolorze brazowym), czy moglam zajsc w ciaze? Czy w pierwszym okresie ciazy obserwuje sie jakas wydzieline? Prosze o pomoc.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewczyna Brazowa wydzielina, a ciaza IP: *.range81-154.btcentralplus.com 04.08.06, 15:19 przesladuje mnie pewien problem. 2 dni temu wspolzylam z facetem - po raz pierwszy, w dniu okoloowulacji. Dostalam lekkiego krwawienia podczas stosunku, potem caly dzien mialm lekkie plamienie. Umylam sie. Pod koniec dnia zobaczylam brazowa gesta wydzieline. Zaznaczam, ze zabezpieczylismy sie prezerwatywa, jednak nie jestem w stanie stwierdzic, czy nie pekla ona podczas stosunku, poniewaz z powodu krwi mialam uczucie wilgotnosci w pochwie. Martwi mnie ta brazowa, sluzowata wydzielina (cos w stylu wydzieli poowulacyjnej - ale w kolorze brazowym), czy moglam zajsc w ciaze? Czy w pierwszym okresie ciazy obserwuje sie jakas wydzieline? Prosze o pomoc.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa problem(?) ze wczesna miesiaczka IP: *.ipt.aol.com 04.08.06, 15:22 Witam, Mam dosc regularne miesiaczki, przewaznie co 31 dni. Czesciej obserwuje 'opozniajaca' sie miesiaczke niz 'za wczesna'. Wczoraj jednak okres zaskoczyl mnie zupelnie w 20-tym dniu cyklu. Obawiam sie ze pare dni temu przeciazylam sie noszac przez pare godzin ciezkie pakunki (ok 15kg). Czy moze miec to wplyw na szybkie pojawienie sie miesiaczki? Czy powinnam udac sie do ginekologa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anula dziwny wynik cytologii IP: *.usr.onet.pl 04.08.06, 16:36 Proszę o wyjaśnienie co oznacza napisane na wyniku cytologii określenie: "flora bakteryjna typu koków" - pierwszy raz widzę coś takiego, czy to coś złego? Błagam o odpowiedź!!! Odpowiedz Link Zgłoś
eduszka11 Re: ************Pytania do Pani dr koala.mb****** 05.08.06, 11:17 PANI dr.czy jest możliwość zajścia w ciąze po cięciu cesarskim w 5 tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
nonika luźna pochwa 07.08.06, 13:58 jestem żona od 5 lat i 3 lata po pordzie nasze współzycie jest cudowne, lecz zaszły we mnie pewne zmiany których nie moge sobie wytłumaczyć. Rok temu rozpoczęłam pracę (dumna byłam że hej) ale odstawiłam swojego męża na tor boczny. On wyjechał na delegacje po wyjeźdxie okazało sie że jestem luźna w środku w pochwie-nie wiem czym to jest spowodowane i bardzo sie tym martwei bo chciałabym dac mu jak najwiecej rozkoszy ( próbuje nadrabiac innymi metodami). To jest bardzo uciążliwe i nie wiem co mam robić. Mąż podejrzewa mnie o zdradę lecz jej nie było (bo wtedy chyba byłoby wytłumaczenie). Co to moze być? Od roku jestem też bardzo mokra, tzn. mam nieustającą wilgoć w pochwie wyglądajaco często jak białko z kurzego jajka i to dosłownie tak jak wybijane białko. Co robic? gdzie sie udać i jak wyjasnić samej sobie o co tu chodzi??? I jeszcze jedno pytanie jak sie ma wielkość pochwy do zdrady? Bardzo prosze o pomoc bo juz nie wiem co mam robić... MONIKA Odpowiedz Link Zgłoś
edyta34s wysunieta szyjka i 9 tydz.ciąży 07.08.06, 15:49 Witam wszystkich! Wróciłam właśnie z 1 wizyty u lekarza,z dzidzią na razie wszystko dobrze,według OM i USG jest to 9 tygodni i 1 dzień,ma 22mm długości,ładnie bije serduszko i się rusza. Okazało się jednak,że mam wysuniętą szyjkę,lekarz powiedział,że ciąży to nie zagraża,ale nie dopytałam się o szczegóły o co dokładnie chodzi z tą szyjka i co mozna z tym zrobić.Bardziej się skupiłam na samym dziecku i dolegliwościach,gdyż za tydzień wyjeżdżam na wczasy.Dostałam witaminy ,kwas foliowy,magnez i luteinę,gdyż pierwszą ciążę poroniłam ,a w drugiej miałam straszne bóle brzucha tak,że od trzeciego miesiąca praktycznie nie byłam w stanie chodzić,z trudem poruzałam się nawet po domu.Lekarz powiedział,że na razie nie mam powodów do zmartwienia a ta luteina to profilaktycznie. Szukałam w internecie coś na temat tej szyjki,ale nic nie mogłam znaleźć. Bardzo proszę o odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kata1 guzki na sutkach** IP: *.ph.ph.cox.net 07.08.06, 18:03 Pani Doktor Jakies 3 tyg temu zauwazylam na jednym sutku cos w rodzaju guzka, babla. Zlekcewazylam to troche, a teraz mam juz z 5 takich guzkow na jednym sutku, pojawily tez mi sie dwa malutkie na drugim sutku. Mam wizyte u lekarza na przyszly tydxzien, ale teraz umieram ze strachu. Jakies sugestie co to moze byc??? Pozdrawiam Katarzyna Odpowiedz Link Zgłoś
yenneferrr Nieważny test ciążowy itp. 08.08.06, 12:53 Mam 30 lat. Rozpoczynam starania a dziecko. Całe życie miałam bardzo nieregularne cykle. Tabletki anty odstawiłam w marcu. 16.03. - miesiączka, kolejna, skąpa 1.05. Od tamtej pory nic. 11.07. wykonałam test ciążowy - negatywny. W piątek byłam u ginekologa. Zalecil mi wykonanie testu ciążowego, serie 10 tabletek duphastonu, kontakt pierwszego dnia miesiączki i potem gruntowne badania w szpitalu. Od trzech dni codziennie rano robie test ciążowy i dziś trzeci raz z rzędu test ... nie wyszedł Nie pojawiła się ani jedna kreska, nawe ta "kontrolna". Za pierwszym razem myślałam, że to wada testu ale teraz... Czy powinnam mimo wszystko rozpocząć branie duphastonu? Jaka może być przyczyna braku jakiegokolwiek wyniku? Z moim lekarzem moge mieć kontakt dopiero w czwartek... Odpowiedz Link Zgłoś
emila25 ciążą a tabletki na nerwicę 08.08.06, 15:51 Planuję w przyszłości ciążę,teraz biorę leki na nerwicę / antydepresyjne. Po zakończeniu leczenia, ile muszę odczekać, zanim zacznę starać się o dziecko, tzn. ile czasu potrzebuje organizm na oczyszczenie się z substancji nagromadzonych w trakcie przyjmowania leków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Zmiany w obrębie narzadów płciowych IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 09.08.06, 21:19 Mam pytanie dotyczące wyżej wspomnianego tematu,jakiś czas temu w dole warg sromowych pojawiła sie u mnie mała "kuleczka", początkowo pod skórą później odstając nieco od powierzchni,miała różne kolory , powiedziała bym ze nawet zmienne czasem jest jakby biała w środku czasem w kolorze skóry,w miedzyczasie robiona była cytlogia i wyszła grupa II i spora infekcja,lekarz przepisał globulki dopochwowe, przy badania nie zwrócił uwagi na zmianę w okolicy warg,ja też jakoś nie pytałam...minał jakiś czas ,obecnie jestem na wakacjach i zauważyłam że z dnia na dzień przybyło mi w szybkim tempie owych "kuleczek", jest ich już o trzy więcej.No i zaczynam sie obawiac...dużo czytałam o podobnych zmianach w internecie,i najbardziej pasuje mi to do kłykcin-ale z tego co ujżałam na zdjeciach to ich wygląd sie nieco różni, współzyje żadko z jednym partnerem ,moj partner nie ma podobnych objawów.Dodam że podobną zmianę skórną ma w okolicy sutka -kilka lat temu pojawiła sie po tym jak synek ugryzł mnie podczas karmienia piersią i tak już została.Co więc może być przyczyną bo po tym co przeczytałam w internecie to wyszło na to że jedynym wyjasnieneim tego typu zmian sa własnei kłykciny? Niestety , tak jak wpsomniałam jestem na urlopie i nie mam możliwości skorzystać z porady ginekologa w przychodni bede więc wdzieczna za porade. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna wrocław 6 M-CY BEZ OKRESU IP: *.wroclaw.mm.pl 10.08.06, 18:02 mam b wazne pytanie od lutego nie mam okresu jest dzis 10.08 balam się iść do lekarza bo spanikowalam że to ciaża - raczej mogę to wykluczyc nie mam brzucha jedyne co to chyba troszkę wieksze piersi. ponad 2 lata temu wyladowalam na anemie (obfite okresy) w szpitalu powiedzieli że to zmiany hormonalne i cykle bezowulacyjne. mam 25lat zawsze mialam okres co 28-29 dni i nagle koniec co to może byc ??? i czy mozna juz stwierdzic po tym ze nie "mam brzucha" ze to nie ciaza ?? prosze o odp dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia watek na razi zamknięty 10.08.06, 21:38 prosimy się już nie dopisywać Odpowiedz Link Zgłoś
oliwia155 Re: ************Pytania do Pani dr koala.mb****** 19.08.06, 02:17 Depo-Provera- czy sa skuteczne te zaszczyki, na ile dzialaja, ile mozna je brac. Mam zalecenie od gin. nie zachodzic w ciaze przez 2 lata(ciezki porod, komplikacje)slyszalam ze te zastrzeki sa bardz dobre ale czy skuteczne na 100% Karmie piersia czy moge je brac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Łyżeczkowanie a sex IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.09.06, 12:11 Kilka dni temu miałam wykonane łyzeczkowanie (poroniłam w 2 miesiącu). Kiedy moge zacząć współżycie z partnerem? Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_to_ja Re: Łyżeczkowanie a sex 18.09.06, 12:14 z tego co wiem - panie doktor juz nie odpowiada na pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: becia37 nadżerka - wypalanie - komplikacje IP: 85.198.213.* 28.10.06, 19:01 Witam P.doktor. Od czterech miesięcy chodzę do różnych lekarzy i nikt nie wie co mi się stało. Szczęśliwie wszystko przechodzi ale problem nie był mały. Podczas wypalania nadżerki poczułam promień silnego bólu w stronę lewego uda, po kilku dniach dostałam krwotku, potem był szpital (tampon i exacyl), po tygodniu znowu szpital i to samo. Potem trzy tygodnie spokoju ale ciągle dziwny ból w tym lewym udzie, kontrola u lekarza - szyjka idealnie zagojona. Następnie miesiączka a po miesiączce zaczęło się - silne skurcze w lewej nodze połączone z krwawieniami z dróg rodnych, tzn. skurcz i kilka skrzepów krwi itd. Najpierw kilka razy dziennie, potem coraz rzadziej, potem co kilka dni. W międzyczasie dostałąm anemii ale to normalne. Lekarz gin mówił że wszystko w porządku i że to w zasadzie niemożliwe, że skurcze nie mają nic wspólnego z krwawieniem, kiedy ja wyraźie czułam że to się łączy. Lekarz przepisał mi luteinę, której nawet nie wykupiłam. Z upływem czasu wszystko zaczęło się uspokajać, może wreszcie to się całkowicie skończy ale co mi się działo? Jeżeli znajdzie pani chwilkę czasu będę bardzo wdzięczna. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gućka Duphaston na plamienia i cysty IP: *.media4.pl 29.10.06, 22:30 Mam od 1,5 roku plamienia 5 dni przed miesiączką, były brazowe, ostatnio zywa krew po trochu w tych 5 dniach, potem 2 dni miesiączjka,1 dzień nic, 3 dni plamienia i koniec, okazało sie ze kolejny raz mam cyste, lekarz w koncu zalecił Duphaston od 15dc na 2 miesiące -> czy powinien pomóc, czy 2 miesiace wystarczą? czy ma jakiejs skutku uboczne, czy mozna ot tak przestac brac? jak organzm zachowuje sie podczas brania a jak po odstawieniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kama30 Re: ************Pytania do Pani dr koala.mb****** IP: 83.2.10.* 30.11.06, 19:24 odczuwałam podrażnienie łechtaczki, bo blizszej obserwacji zauwazylam uraz, uszkodzenie, obtarcie naskórka łechtaczki prosze o porade co zastosowac na zagojenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kama30 uszkodzenie łechtaczki IP: 83.2.10.* 30.11.06, 19:28 odczuwałam podrażnienie łechtaczki, bo blizszej obserwacji zauwazylam uraz, uszkodzenie, obtarcie naskórka łechtaczki prosze o porade co zastosowac na zagojenie Odpowiedz Link Zgłoś
joisana Re: uszkodzenie łechtaczki 01.12.06, 10:02 Pani doktor już nie odpowiada w tym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re:Pytania do Pani dr koala.mb POLIP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.07, 18:19 mam takie pytanko, poszłam na kontrolną wizytę do ginekologa a on stwierdził polipa szyjki macicy - bardzo dużego. Następnego dnia rano byłam już w szpitalu, tam miałam zabieg i faktycznie polip ledwie mieścił się w słoiczku. moje pytanie jest następujące czy przy tak dużym polipie mogą być zmiany histopatologiczne pomimo iż lekarz twierdzi iż wzrokowo to wygląda dobrze?, mam jeszcze jedną wątpliwość przed zabiegiem, ani po nim nie miałam robionych rzadnych badań, nawet grupy krwi, czy to jest normalne w tego typu przypadku. Kiedy powinnam udać się na wizytę kontrolną? Kiedy wystąpi okres - w planowanym terminie czy dopiero po około 28 dniach od zabiegu?. moje już ostatnie pytanie jest takie: czy ten polip - olbrzym mógł być powodem niemożności zajścia w ciąże pomimo usilnych starań. serdecznie dziękuje za wszystkie odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: ************Pytania do Pani dr koala.mb****** IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.07, 18:21 mam takie pytanko, poszłam na kontrolną wizytę do ginekologa a on stwierdził polipa szyjki macicy - bardzo dużego. Następnego dnia rano byłam już w szpitalu, tam miałam zabieg i faktycznie polip ledwie mieścił się w słoiczku. moje pytanie jest następujące czy przy tak dużym polipie mogą być zmiany histopatologiczne pomimo iż lekarz twierdzi iż wzrokowo to wygląda dobrze?, mam jeszcze jedną wątpliwość przed zabiegiem, ani po nim nie miałam robionych rzadnych badań, nawet grupy krwi, czy to jest normalne w tego typu przypadku. Kiedy powinnam udać się na wizytę kontrolną? Kiedy wystąpi okres - w planowanym terminie czy dopiero po około 28 dniach od zabiegu?. moje już ostatnie pytanie jest takie: czy ten polip - olbrzym mógł być powodem niemożności zajścia w ciąże pomimo usilnych starań. serdecznie dziękuje za wszystkie odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mija Re: Provera:(( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 18:32 Od około 1,5 m-ca leczę się z powodu PCO. Dostałam preparat Provera na wywołanie okresu. Okres pojawił się po 12 dniach przyjmowania tego leku. Ginekolog zalecił mi jeszcze powtórke w 16 dniu cyku. Więc łykałam w sobotę wziełam ostatnia tab. Provery i tego dnia miałam małe plamienie tak jakby poczatek okresu (w poprzednim cyklu brania provery około 12dnia też miałam plamienie). W niedzielę okres się "rozkręcił" i przyjełam pierwszą tab. Diane 35 (tak kazał mi zrobić gin). Dzisiaj rano wstaję, a okresu nie ma Bardzo się zmartwiłam bo już głowa mnie boli od panowania nad tym wszystkim. Czy to mozliwe żeby przez przyjmowanie tych leków okresy był tak krótki? Czy możliwe jest zajście w ciążę podczas przyjmowania preparatu provera? Odpowiedz Link Zgłoś
joisana Re: Provera:(( 19.02.07, 19:33 Pani doktor już nie odpowiada, wątek jest zamknięty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Provera:(( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.07, 20:28 a w jakim wątku można znaleźć Panią doktor Koala, lub innego lekarza który systematycznie udziela porad na forum? A może jakieś inne forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sarkab Blona dziewicza IP: *.szczecin.mm.pl 12.06.07, 19:51 Mam 17lat. Od prawie roku wspolzyje z chlopakiem. Ostatnio mialam wypalana nadzerke. Przed wlozeniem wziernika ginekolog powiedzial,ze musi znieczulic mi blone dziewicza (wczesniej rozmowialam z nim o tym,ze juz wspolzyje). Wiec skad to okreslenie znieczulania ''blony dziewiczej''? Jest mozliwosc zeby do konca nie pekla? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!! Re: Blona dziewicza IP: *.tpnet.pl 12.06.07, 20:15 pani doktor JUZ NIE ODPOWIADA!!! Odpowiedz Link Zgłoś