dorotadu 29.03.06, 22:01 kiedy najwcześniej można na podstawie testu potwierdzić ciążę? okres mam dostac za okoLo tydzień ale niedawno troche sie zapomnieliśmy - czy może to być widoczne na tescie już teraz? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andaba Re: ciąża 29.03.06, 22:11 Najwcześniej w sześć dni po zapłodnieniu (data stosunku to niekoniecznie data zapłodnienia), ale to zależy od testu i od poziomu hormonów. Odpowiedz Link Zgłoś
mamijagodi Re: ciąża 29.03.06, 23:19 Najwcześniej niby w dniu, w którym miała wystąpić miesiączka.Jednak wykonanie w tym dniu testu nie daje 100% odp, kilka dni poźniej należy takowy test powtórzyć.Proponuję poczekać do miesiączki i bardzo intensywnie o niej nie myśleć, gyż właśnie z tego powodu może się opóźnić i jeszcze bardziej Cię to zestresuje. Ad Waszego zapomnienia; jeśli zapomnieliście się po 20 dniu cyklu to możesz trochę spuścić z tonu, bo to teoretycznie czas po jajeczkowaniu, ale gwarancji nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
ewma Re: ciąża 30.03.06, 09:32 Ja zrobiłam test 4 dni przed planowanym okresem bo nie mogliśmy się już doczekać i wyszły mi dwie grube różowe krechy. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotadu Re: ciąża 31.03.06, 22:24 dzieki dziewczyny - pożyjemy zobaczymy - chociaz troche mi to nie na ręke bo jeszcze miałabym krótszy macierzyński Odpowiedz Link Zgłoś
vibe-b Re: ciąża 31.03.06, 22:31 W zasadzie domowymi testami ciaza nie jest wykrywalna przed zagniezdzeniem, zagniezdzenie zas nastepuje jakies 7 dni po zaplodnieniu, zaplodnienie zas moze nastapic i w 3 dni po wspolzyciu W terminie miesiaczki mozesz probowac, ale test negatywny bynajmniej taki pewny nie jest jeszcze wtedy. Odpowiedz Link Zgłoś
majaw2004 Re: ciąża 31.03.06, 22:40 Jeżeli zrobisz test to pamiętaj że nawet jeżeli będziesz w ciąży to czasami z niedoboru hormonów w moczu może wyjść fałszywie ujemny ale nigdy nie wyjdzie fałszywie dodatni.Więc zanim zaczniesz się cieszyć(a nie wiem jaki wynik byłby pożądany)to poczekaj na termin miesiączki i wtedy pewnośc będzie.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dorotadu Re: ciąża 31.03.06, 23:06 planuje dzidzię ale na wiosne przyszłego roku - czyli poczecie za kilka miesiecy Odpowiedz Link Zgłoś
moniak7 Re: ciąża 03.04.06, 13:27 O ile wiem to urlop macierzynski maja przedluzyc od poczatku przyszlego roku. Jezeli bedziesz w tym czaSIE akurat na urlopie macierzynskim to kazde przedluzenie cie obejmie. jezeli tylko to cie martwi to nie ma powodu. Monia Odpowiedz Link Zgłoś