29.03.06, 22:01
kiedy najwcześniej można na podstawie testu potwierdzić ciążę?
okres mam dostac za okoLo tydzień ale niedawno troche sie zapomnieliśmy smile -
czy może to być widoczne na tescie już teraz?
Obserwuj wątek
    • andaba Re: ciąża 29.03.06, 22:11
      Najwcześniej w sześć dni po zapłodnieniu (data stosunku to niekoniecznie data
      zapłodnienia), ale to zależy od testu i od poziomu hormonów.
    • mamijagodi Re: ciąża 29.03.06, 23:19
      Najwcześniej niby w dniu, w którym miała wystąpić miesiączka.Jednak wykonanie w
      tym dniu testu nie daje 100% odp, kilka dni poźniej należy takowy test
      powtórzyć.Proponuję poczekać do miesiączki i bardzo intensywnie o niej nie
      myśleć, gyż właśnie z tego powodu może się opóźnić i jeszcze bardziej Cię to
      zestresuje. Ad Waszego zapomnienia; jeśli zapomnieliście się po 20 dniu cyklu
      to możesz trochę spuścić z tonu, bo to teoretycznie czas po jajeczkowaniu, ale
      gwarancji nie ma.
      • ewma Re: ciąża 30.03.06, 09:32
        Ja zrobiłam test 4 dni przed planowanym okresem bo nie mogliśmy się już
        doczekać i wyszły mi dwie grube różowe krechy.
    • dorotadu Re: ciąża 31.03.06, 22:24
      dzieki dziewczyny - pożyjemy zobaczymy - chociaz troche mi to nie na ręke bo
      jeszcze miałabym krótszy macierzyński sad
    • vibe-b Re: ciąża 31.03.06, 22:31
      W zasadzie domowymi testami ciaza nie jest wykrywalna przed zagniezdzeniem,
      zagniezdzenie zas nastepuje jakies 7 dni po zaplodnieniu, zaplodnienie zas moze
      nastapic i w 3 dni po wspolzyciu wink
      W terminie miesiaczki mozesz probowac, ale test negatywny bynajmniej taki pewny
      nie jest jeszcze wtedy.
      • majaw2004 Re: ciąża 31.03.06, 22:40
        Jeżeli zrobisz test to pamiętaj że nawet jeżeli będziesz w ciąży to czasami z
        niedoboru hormonów w moczu może wyjść fałszywie ujemny ale nigdy nie wyjdzie
        fałszywie dodatni.Więc zanim zaczniesz się cieszyć(a nie wiem jaki wynik byłby
        pożądany)to poczekaj na termin miesiączki i wtedy pewnośc będzie.Pozdrawiam
        • dorotadu Re: ciąża 31.03.06, 23:06
          planuje dzidzię ale na wiosne przyszłego roku - czyli poczecie za kilka
          miesiecy smile
          • moniak7 Re: ciąża 03.04.06, 13:27
            O ile wiem to urlop macierzynski maja przedluzyc od poczatku przyszlego roku.
            Jezeli bedziesz w tym czaSIE akurat na urlopie macierzynskim to kazde
            przedluzenie cie obejmie. jezeli tylko to cie martwi to nie ma powodu. Monia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka