Dodaj do ulubionych

Bromergon + diane 35

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 14:22
Znalazłam już w archiwum forum temat, który częściowo odpowiedział na moje
pytania w związku z tym połączeniem, ale mam jeszcze jedno: Czy stosowanie
Bromergonu zmniejsza skuteczność antykoncepcyjną Diane 35? Ktoś już stosował
może takie połączenie i wie? Będę wdzięczna.
Obserwuj wątek
    • korneliap Re: Bromergon + diane 35 19.04.06, 14:39
      Bromergonu chyba nie mozna stosowac z hormonalna antykoncepcja
      Poza tym bromergon bierzesz na zbicie prolaktyny a jak prolaktyna jest wysoka
      to i tak raczej nie zajdziesz w ciaze
      • Gość: Ola Re: Bromergon + diane 35 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 16:04
        dzięki! Wiem, że tak jest napisane na ulotce, ale też tak mi zapisała pani
        endokrynolog i tak je już od jakiegoś czasu stosuje. Rozglądałam sie w
        Internecie i chyba nie tylko ja mam łączyć te dwa leki. Diane 35 dostałam nie
        dla antykoncepcji, tylko by regulować cykl i trądzik. I po prostu nie byłam
        pewna, jak to razem chodzi i jakie są szanse zajścia w ciążę.
        • Gość: kika Re: Bromergon + diane 35 IP: *.acn.waw.pl 19.04.06, 17:19
          bez sensu połączenie lek hormonalny zwłaszcza tak śilny jak Diane podwyższa
          prolaktynę bromergon jest na jej zbicie ...
          • Gość: Ola Re: Bromergon + diane 35 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 08:23
            Hmmm... Dopytam przy następnej wizycie, ale generalnie ufam mojej endokrynolog.
            A poza tym nie wykluczam, że mam brać bromergon w nie zbyt dużych dawkach może
            właśnie po to, by niwelować działanie diane 35, które, jak twierdzisz, istotnie
            podwyższa prolaktynę?
            • Gość: Gosia Re: Bromergon + diane 35 IP: *.toya.net.pl 20.04.06, 08:31
              To jest często łączone, na ulotce bromergonu jest napisane, ze nie należy
              łączyć z antykoncepcją, ale się łączy i nic isę nie dzieje. Nie staram się o
              dziecko, mam PCO i dlatego biorę Diane, miałam też niestety bardzo wysoki
              poziom prolaktyny i związane z tym częste bóle głowy i dlatego bromergon.
              przestałam go brać z rok temu, prolaktyna spadła do normalnych poziomów, bóle
              glowy dużo rzadziej. Mnie to pomogło i nic sie nie stało mimo że łączyłam te
              dwa leki przez prawie 8 msc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka