Dodaj do ulubionych

Trądzik co stosowałyście

IP: *.provider.pl 22.04.06, 18:35
Ja stosowałam już wielu sposobów , nawet byłam u dermatologa ale nigdy nie
znalazłam dobrego sposobu na zwalczenie go.Ostatnio nawet zaczęłam myc twarz
szarym mydłem ale twarz mam mieszana i policzki mi strasznie wyschły.Może
znacie jakiś lepszy sposób i co wy używałyście? Prosze pomóżcie
Obserwuj wątek
    • Gość: CZAGA3 Re: Trądzik co stosowałyście IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.06, 19:26
      TABLETKI HORMONALNE, Z REGUŁY DIANE 35 JEST PRZEPISYWANA NA TA PRZYPADLOSC.
    • m_marta_m Re: Trądzik co stosowałyście 22.04.06, 20:01
      jeśli chodzi o diane, to owszem pomaga, ale po kuracji trądzik może powrócić.

kiedyś mając problemy z trądzikiem też próbowałam myć twarz szarym mydłem, ale
      tak jak u ciebie-mialam wysuszone policzki, wiec zrezygnowalam. myłam twarz w
      przegotowanej wodzie, używałam żelu antybakteryjnego, z reszta żelu do tej pory
      używam. do tej pory został mi też nawyk wycierania twarzy po umyciu papierowym
      ręcznikiem lub jednorazowymi chusteczkami (hihi ręcznik siedliskiem bakterii).
      a reszte wrzuć w wyszukiwarkę -jest wiele postów o trądziku.
      • Gość: aga Re: Trądzik co stosowałyście IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.06, 22:07
        a dzialanie od srodka- zero kawy, herbaty, alkoholu, urozmaicona dieta
        (zawierajaca blonnik, magnez, wapn) + ziolka na tradzik (kiedys pilam przez
        kilka miesiecy i byla poprawa). Zmiana diety moze znacznie poprawic wyglad
        twarzy- przetestowalam na sobie. I nie pisze o takich stereotypach jak
        niejedzenie czekolady, tylko o bogatym menu- jogurty, orzechy i rozne pestki,
        warzywa, owoce, ryby itp.
    • beata5817 Re: Trądzik co stosowałyście 24.04.06, 10:21
      Nigdy nie miałam kłopotów z trądzikiem, ani jakimis tam wysypkami. Znam
      chłopaka który miał trądzik który nawet przez dermatologa był opisany jako
      AGRESYWNY, okropnie wyglądał, ale teraz pije zioła i jest super. pozdrawiam
      • Gość: ona 1 Re: Trądzik co stosowałyście IP: *.mcpc.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 15:02
        zaburzenia hormonalne sa przyczyna tradziku, tak wiec idz do dobrego
        endokrynologa i zbadaj poziom męskich hormonów oraz poziom hormonów
        nadnerczy.niewielu sie na tym zna, wiec pytaj o dobrego lekarza.
        ja miałam i już nie mam smile
    • Gość: Katerina23 Re: Trądzik co stosowałyście IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 15:37
      a ja myję twarz mydełkiem siarkowym i jest dobrzesmile
      • beata5817 Re: Trądzik co stosowałyście 24.04.06, 16:13
        ale jak ono śmierdzi fe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka