Dodaj do ulubionych

oznaki ciazy

IP: *.uje.nat.hnet.pl 18.05.06, 14:04
Jakie sa pierwsze oznaki, ze jest sie w ciazy poza brakiem okresu?
Obserwuj wątek
    • agatka_to_ja Re: oznaki ciazy 18.05.06, 14:17
      www.puellanova.pl/index.php?showart=15
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19585&w=19554085&a=19554085
    • Gość: cottonka Re: oznaki ciazy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 14:31
      mi sie chciało starsznie spać, brzuch mnei bolał na @ smile
    • maialina1 Re: oznaki ciazy 18.05.06, 15:09
      Chce sie wymiotowac, draznia wszelkie zapachy - w szczegolnosci chemiczne, jest
      sie sennym, piersi sie powiekszaja i ciemnieja brodawki, i podobno sie czesto
      siusia.
      To tyle co wyczytalam z roznych zrodel.
      Wlasnego dosiadczenia jeszcze nie mam.
      Moze poza faktem ze co miesiac mam wiekszosc objawow, bo staram sie o dziecko i
      dopatruje sie objawow w jakiejkolwiek reakcji organizmu sad
      Ciazy oczywiscie nie ma.
      Generalnie najlepsze i najwyrazniejsz objawy ciazy wystepuja jak jej nie ma smile)
      Juz ja cos na ten temat wiem wink)
      • moniak7 Re: oznaki ciazy 18.05.06, 16:14
        Pierwsze oznaki ciazy poza brakiem okresu to dwie kreski na tescie. Czasami
        nietypowo bola sutki. Ale na pewno jest za wczesnie na mdlosci, sennosc,
        czestsze siusiu i wrazliwosc na zapachy. To wszystko przychodzi wtedy, kiedy
        jest pewnosc co do ciazy z innych "zrodel". Nie daj sie zwariowac. 10-ciodniowa
        ciaza nie daje wyraznych objawow.
        • maialina1 Re: oznaki ciazy 18.05.06, 16:19
          Nie, ja mowie o takiej 28 dniowej ciazy. Moje objawy pojawiaja mi sie na pare
          dni przed okresem.
          • moniak7 Re: oznaki ciazy 18.05.06, 16:28
            Biorac pod uwage, ze masz jajeczkowanie w polowie cyklu(najczesciej) a
            implantacja to nastepne kilka dni to twoja ciaza tuz przed okresem to zaledwie
            kilka dni.Ale jesli starasz sie o dziecko to tyle chyba wiesz, bo jezeli nie to
            sorry.......
            Tuz przed okresem nie masz szans na inne objawy niz brak okresu, dwie kreski
            na tescie i objawy jak w pms typu np. bolesne piersi lub nadwrazliwe sutki itp.
            • maialina1 Re: oznaki ciazy 18.05.06, 16:33
              Tak, tak, pomylilo mi sie liczenie, moze byc najwyzej 18-dniowa.
              W kazdym razie, zapewniam cie ze objawy mam wszystkie mozliwe smile)
              Tak to jest jak sie chce miec dziecko: wszystko sie wydaje objawem.
    • estera85 Re: oznaki ciazy 18.05.06, 21:40
      u mnie pierwszymi objawami były silne wymioty, oddawałam wszystko nawet wodę, w końcu silnie odwodniona tafiłam do szpitala, karmienie dożylne, żadnej czekoladki, ciasteczka...Później drażniły mnie wszystkie zapachy. Ciążą zaczęłam rozkoszować sie dopiero pod koniec czwartego m-ca gdy wszystkie nieprzyjemne objawy ustąpiły.
      • nycole Re: oznaki ciazy 18.05.06, 21:46
        Wczesne objawy
        -100% ,że ciaża temp ciała 37,0 lib więcej
        -ból brzucha jak na okres
        -obrzmiałe piersi i takie jakby spuchnięte sutki
        -wrażliwość na niektóre zapachy
        - hustawki nastroju
        -nadmierna sennośc
        -moze być niechęć np do alkoholu
        ja miałam takie objawysmile_
        • seerena Re: oznaki ciazy 18.05.06, 22:46
          Moja kumpela była w prawie 1,5 miesięcznej ciąży i jedyne objawy jakie miała to
          rozdrażnienie i ból piersi i brzucha. Nawet okres miała!
          A ja coś nie widzę objawów mojego okresu, który mam regularnie i juz zaczęłam
          się bać uncertain Czy są jakieś objawy 2 tygodniowej ciąży?? W dodatku ostatnio
          leczyłam się na grzybicę a na tych lekach jak byk stało że w ciąży nie brać!! O
          Boże..
          • agatka_to_ja Re: oznaki ciazy 18.05.06, 22:57
            no przeciez sama odpowiedzialas sobie, ze moga nie wystepowac zadne objawy...
            jezeli jest podejrzenie ciazy i okres sie spoznia - nalezy zrobic test.
            i wszystko jasne smile
            • mmala6 Re: oznaki ciazy 18.05.06, 23:05
              roznie to bywa.U mnie byla ogroooomnaaaa seeeenoooosc, bol podbrzusza jak na
              okres i potworny migrenowy bol glowy.Te wszystkie objawy plus pozniej mdlosci
              ale bez wymiotow, towarzyszyly mi calutki pierwszy trymestr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka