Gość: gosc IP: *.uje.nat.hnet.pl 18.05.06, 14:04 Jakie sa pierwsze oznaki, ze jest sie w ciazy poza brakiem okresu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agatka_to_ja Re: oznaki ciazy 18.05.06, 14:17 www.puellanova.pl/index.php?showart=15 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19585&w=19554085&a=19554085 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cottonka Re: oznaki ciazy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 14:31 mi sie chciało starsznie spać, brzuch mnei bolał na @ Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: oznaki ciazy 18.05.06, 15:09 Chce sie wymiotowac, draznia wszelkie zapachy - w szczegolnosci chemiczne, jest sie sennym, piersi sie powiekszaja i ciemnieja brodawki, i podobno sie czesto siusia. To tyle co wyczytalam z roznych zrodel. Wlasnego dosiadczenia jeszcze nie mam. Moze poza faktem ze co miesiac mam wiekszosc objawow, bo staram sie o dziecko i dopatruje sie objawow w jakiejkolwiek reakcji organizmu Ciazy oczywiscie nie ma. Generalnie najlepsze i najwyrazniejsz objawy ciazy wystepuja jak jej nie ma ) Juz ja cos na ten temat wiem ) Odpowiedz Link Zgłoś
moniak7 Re: oznaki ciazy 18.05.06, 16:14 Pierwsze oznaki ciazy poza brakiem okresu to dwie kreski na tescie. Czasami nietypowo bola sutki. Ale na pewno jest za wczesnie na mdlosci, sennosc, czestsze siusiu i wrazliwosc na zapachy. To wszystko przychodzi wtedy, kiedy jest pewnosc co do ciazy z innych "zrodel". Nie daj sie zwariowac. 10-ciodniowa ciaza nie daje wyraznych objawow. Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: oznaki ciazy 18.05.06, 16:19 Nie, ja mowie o takiej 28 dniowej ciazy. Moje objawy pojawiaja mi sie na pare dni przed okresem. Odpowiedz Link Zgłoś
moniak7 Re: oznaki ciazy 18.05.06, 16:28 Biorac pod uwage, ze masz jajeczkowanie w polowie cyklu(najczesciej) a implantacja to nastepne kilka dni to twoja ciaza tuz przed okresem to zaledwie kilka dni.Ale jesli starasz sie o dziecko to tyle chyba wiesz, bo jezeli nie to sorry....... Tuz przed okresem nie masz szans na inne objawy niz brak okresu, dwie kreski na tescie i objawy jak w pms typu np. bolesne piersi lub nadwrazliwe sutki itp. Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: oznaki ciazy 18.05.06, 16:33 Tak, tak, pomylilo mi sie liczenie, moze byc najwyzej 18-dniowa. W kazdym razie, zapewniam cie ze objawy mam wszystkie mozliwe ) Tak to jest jak sie chce miec dziecko: wszystko sie wydaje objawem. Odpowiedz Link Zgłoś
estera85 Re: oznaki ciazy 18.05.06, 21:40 u mnie pierwszymi objawami były silne wymioty, oddawałam wszystko nawet wodę, w końcu silnie odwodniona tafiłam do szpitala, karmienie dożylne, żadnej czekoladki, ciasteczka...Później drażniły mnie wszystkie zapachy. Ciążą zaczęłam rozkoszować sie dopiero pod koniec czwartego m-ca gdy wszystkie nieprzyjemne objawy ustąpiły. Odpowiedz Link Zgłoś
nycole Re: oznaki ciazy 18.05.06, 21:46 Wczesne objawy -100% ,że ciaża temp ciała 37,0 lib więcej -ból brzucha jak na okres -obrzmiałe piersi i takie jakby spuchnięte sutki -wrażliwość na niektóre zapachy - hustawki nastroju -nadmierna sennośc -moze być niechęć np do alkoholu ja miałam takie objawy_ Odpowiedz Link Zgłoś
seerena Re: oznaki ciazy 18.05.06, 22:46 Moja kumpela była w prawie 1,5 miesięcznej ciąży i jedyne objawy jakie miała to rozdrażnienie i ból piersi i brzucha. Nawet okres miała! A ja coś nie widzę objawów mojego okresu, który mam regularnie i juz zaczęłam się bać Czy są jakieś objawy 2 tygodniowej ciąży?? W dodatku ostatnio leczyłam się na grzybicę a na tych lekach jak byk stało że w ciąży nie brać!! O Boże.. Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_to_ja Re: oznaki ciazy 18.05.06, 22:57 no przeciez sama odpowiedzialas sobie, ze moga nie wystepowac zadne objawy... jezeli jest podejrzenie ciazy i okres sie spoznia - nalezy zrobic test. i wszystko jasne Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: oznaki ciazy 18.05.06, 23:05 roznie to bywa.U mnie byla ogroooomnaaaa seeeenoooosc, bol podbrzusza jak na okres i potworny migrenowy bol glowy.Te wszystkie objawy plus pozniej mdlosci ale bez wymiotow, towarzyszyly mi calutki pierwszy trymestr. Odpowiedz Link Zgłoś