Dodaj do ulubionych

Pyt. statystyczne dot. bóli menstruacyjnych

IP: *.chello.pl 22.07.06, 01:25
Witam! Chciałabym wiedzieć, czy spotkałyście się z takim przypadkiem: Mam
silne bóle menstr. Pierwsze 2 dni jest różnie, czasem da się znieść, czasem
fatalnie. 4-go lub 5-go dnia, gdy okres już przycicha, zaczyna się nagle
wzmagać krwawienie i znów pojawia sie b. silny ból, często gorszy niż ten z
początku okresu. Po kilku godz. (po tabl. oczywiście wcześniej) ustępuje i
krwawienie do końca @ jest już skąpe i nie boli. Spotkałyście się może z
takim nasileniem bólu pod koniec okresu?
Obserwuj wątek
    • Gość: Majka Re: Pyt. statystyczne dot. bóli menstruacyjnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 09:24
      To chyba nie jest pytanie statystyczne bo takie bóle na pewno nie są normą.
      Zwykle bóle są silne na początku i silne krwawienie a po 2-3 dniach bóle
      ustępują i krwawienie się coraz bardziej zmniejsza aż zanika. A poza tym to ile
      dni ty masz tą miesiączkę? Powinna być 5.
      • Gość: lalka Re: Pyt. statystyczne dot. bóli menstruacyjnych IP: *.chello.pl 22.07.06, 16:31
        Wiecie, statystyczne, bo uznałam to za przypadek osobniczy - "taka moja uroda".
        Mam to od dawna. Nawet jak brałam pigułki to łagodziły tylko te początkowe
        bóle. Gina jakoś nie pytałam, chodzę państwowo i zawsze szybko, nie ma czasu na
        pogadanki, ale pewnie spytam. Okres mam 6, max 7 dni, ale po tym nasileniu to
        już właściwie skąpy i zanikający. Nie można mówić, że 5 dni to norma, a więcej
        lub mniej to patologia.
        • Gość: Majka Re: Pyt. statystyczne dot. bóli menstruacyjnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 17:22
          Wszędzie piszą że 5 dni to jest taki prawidłowy czas krwawienia, tydzień to
          chyba jeszcze ujdzie ale cieszę się że tyle nie mam smile Nie słyszałam o takich
          bólach i nie wiem czym one moga byc spowodowane. Bóle są powodowane przez
          skurcze macicy, która w ten sposób wyrzuca krew na zewnątrz. To chyba jest
          regulowane poziomem hormonów, może tu trzeba szukac przyczyny.
    • Gość: natalia. Re: Pyt. statystyczne dot. bóli menstruacyjnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 10:15
      Spotkałyście się może z
      > takim nasileniem bólu pod koniec okresu?

A co na to lekarz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka