magdary 12.05.05, 21:58 no wlasnie mam zrobic z 5 pomiarami ale moje zyly tego nie wytrzymaja:( skad oni pobieraja te krew???? bo ja mam tylko jedna dobra do pobran zyle a 5 porban przede mna. Beda mnie kluc co 30 minut od nowa? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adrianna_c Re: krzywa cukrowa - badanie 12.05.05, 22:00 krew na krzywą cukrową pobierają z palca Odpowiedz Link
magdary Re: krzywa cukrowa - badanie 12.05.05, 22:10 ufff dzieki wielkie :) to duze pocieszenie dla mnie :) Odpowiedz Link
vika24 Re: krzywa cukrowa - badanie 12.05.05, 23:53 no nie chce Cie martwic, ja tez tak myslalam i przezylam niemile rozczarowanie (mialam krzywa cukrowa i insulinowa) - 5 razy pobierana krew z zyly, 2 x z prawej i 3 x z lewej. efekt: nie moglam z bolu ruszyc lewa reka przez caly dzien, siniaki i krwiaki goily sie przez tydzien. nie mowiac o tym ze glupie krowy wyciagaly mi krew na sile (czulam "ta zyle" az do polowy ramienia) ale niestety, trzeba przez to przejsc. Odpowiedz Link
rybka244 Re: krzywa cukrowa - badanie 13.05.05, 11:26 Ja miałam 3 punktowa ,pobierali mi z żyły,troszke opuchnieta,ale jak mówi vika da sie pzreżyć.Pozdrawiam Odpowiedz Link
iwtryf Re: krzywa cukrowa - badanie 13.05.05, 12:30 pobierano mi 4 razy z zyly. 3 razy z jednej zylki a 4 raz z drugiej ale poprosilam o te sama reke, by mnie tylko jedna bolala ;-) jesli mas zproblem to popros by ci zalozyli wenflon (choc pewnie nie beda miec, wiec sama sobie go kup) Odpowiedz Link
magdary Re: krzywa cukrowa - badanie 13.05.05, 12:34 dzięki tak zrobię. nie mogę mieć niewładnych rąk :) Odpowiedz Link
joisana Re: krzywa cukrowa - badanie 13.05.05, 13:06 A mnie założyli wenflon na całe przedpołudnie i było oki. Odpowiedz Link
adrianna_c Re: krzywa cukrowa - badanie 14.05.05, 20:41 jestem w szoku - ja miałam robioną krzywą 4 razy (za każdym razem gdzie indziej) i zawsze krew brali z palca. Odpowiedz Link
magdary zrobilam - wyniki 25.05.05, 21:06 pani pielegniarka byla boska. 5 razy wklula mi sie w jedna zyle w to samo dokladnie miejsce. mam tylko malutki czerwony punkcik na zgieciu lokcia. polkony bic orzed ta kobieta. a teraz wyniki ale bez insuliny bo doktor nie kazali: czas wynik w mg/dl 0 74,5 75 g glukozy 30 140,3 60 161,3 90 117,5 120 110,5 no i glupia jestem oczywiscie a wizyta dopiero jak zrobie ponownie progesteron, prolaktyne i USG tranvaginalne.. oporcz tego ze mam lipiemie i cholesterol hula po moich zylach i je zatyka. stosunek LH:FSH 5,9:8,4. tarczyca w porzadku. Odpowiedz Link
iwtryf Re: zrobilam - wyniki 25.05.05, 22:00 szkoda, ze nie mialas insuliny... co do glukozy, to nie jest dobrze, ale nie jest tragicznie, co do lipidemii to serdecznie Ci wspolczuje... i czas sie pogodzic z mysla, ze wiekzosc znas to bedzie miala. Wykryto, ze kobiety z pcos maja mniejsze plytki(komorki? nie wiem jak to nazwac) cholesterolu ldl, a wlasnie ta "maloplytkowosc" jest jedna z przyczyn powstawanina miazdzycy... uszy to gory ;-) nie pal ;-) uzywaj oliwy ;-) i mysl pozytywnie Odpowiedz Link
magdary Re: zrobilam - wyniki 25.05.05, 22:07 fajki rzucilam 2 lata temu :) na oliwe przerzucilam sie niedawno no i czekam z niecierpliwoscia na wyniki kortyzolu. beda w sobote. Odpowiedz Link
iwtryf Re: zrobilam - wyniki 26.05.05, 12:53 no kortyzol... u mnie z nim kicha - zaburzony rytm wydzielania przez co mam go b. malo. kiszka. Odpowiedz Link
emotions Re: zrobilam - wyniki 26.05.05, 14:09 A propos kortyzolu - ja miałam niski 467(146-715) jak na rano, więc endo przepisałam mi 1.5 tab hydrocortizonu (brałam go przez rok). Potem poszłam do innej endo, która powiedziała że wynik ok i że nie mam nic brać. Co lekarz to nowa teoria... Odpowiedz Link
magdary Kortyzol 30.05.05, 19:42 346 przy normie 138-690 rano brany w normie chyba nie? Odpowiedz Link