Dodaj do ulubionych

Czekajac na okres

25.08.06, 08:02
Bardzo dlugo bralam pigulki, teraz powinna sie pojawic pierwsza miesiaczka od
kiedy nie biore juz pigulek. Gdybym je brala- miesiaczke dostalabym juz
tydzien temu. A tak nie wiem co sie dzieje, tzn. czy moze byc tak, ze moj
cykl jest dluzszy i nie mam sie co martwic, czy musze biec po test ciazowy...
Obserwuj wątek
    • kocio-kocio Re: Czekajac na okres 25.08.06, 08:16
      A jakie miałaś cykle przed pigułkami?
      • aariel Re: Czekajac na okres 25.08.06, 09:08
        kocio-kocio napisała:

> A jakie miałaś cykle przed pigułkami?
        >

Na pewno dluzsze 28-30 dni, ale to i tak juz powinnam dostac.
    • lilith76 Re: Czekajac na okres 25.08.06, 09:14
      Po pigułkach, dopóki ciało nie wróci do równowagi hormonalnej, cykle mogą być wydłużone, nieregularne, czasami trzeba @ wywoływać.
      U jednych kobiet wraca szybciutko, u innych zajmuje mu to miesiące.
      • paulina861 Re: Czekajac na okres 25.08.06, 11:15
        Ja 2 dni temu przestalam brac tabletki i wyczekuje na miesiaczke lecz totalnie
        nei wiem kiedy bede ja miec. Normalnie mialam ja 3 dni po opakowaniu a teraz to
        nie wiem. Narazie zabezpieczylam sie wkladkami na majtusie i czekam wink

Pozdrawiam smile
        • Gość: K Re: Czekajac na okres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 12:42
          Jeżeli tabletki odstawiłaś 2 dni temu, to okres dostaniesz normalnie (3 dnia
          przerwy jak wcześniej), przeciez organizm nie wie, że teraz odstawiłaś tabletki
          na dobre, tabletki działają jeszcze 7 dni po odstawieniu (ALE już nie
          zabezpieczaja przed ciążą).
    • sylpal13 Re: Czekajac na okres 25.08.06, 12:31
      musisz pójść do lekarza, jak najszybciej, niestety po odstawieniu tabletek b.
      często zdażają sie zaburzenia @. Domyślam sie, że nie robiłaś przerw w braniu,
      ja robiłam co 6 miesięcy i zapewne nawet nikt ci o tym nie mówił. Bez tych
      przerw zdażają sie takie komplikacje jak u ciebie. Musisz pójść do lekarza on
      ci pomoze.
      • Gość: alma Re: Czekajac na okres IP: *.devs.futuro.pl 25.08.06, 17:23
        Ja odstawiałam po 7 latch brania, też czekam na @, a to juz 38dc. Poczekam do
        42 wtedy zrobie test. Jeśli neg, to poczekam do 60dc i pojdę do gina.
      • aariel Re: Czekajac na okres 25.08.06, 23:30
        Kurcze, to ja nie wiedzialam, ze moga byc komplikacje...
        A zrobilam tez test ciazowy, no i nie jestem w ciazy.
        Wiec czekam dalej, no i mowicie, ze moge dlugo sobie poczekac?
        • yersinia Re: Czekajac na okres 30.08.06, 13:48
          ja brałam tabletki ponad 7 lat z jedną tylko półroczna przerwą, a i tak była
          ona już ponad 5 lat temu.Odstawiłam tabletki na końcu czerwca potem normalnie
          było krwawienie takie jak zawsze ``sztuczne``,potem juz nic nie było.Około 50
          dnia cyklu poszłam do lekarza, okazało się że cykl był bezowulacyjny i dostałam
          tabletki hormonalne ale nie antykoncepcyjne. Mam brac 10 dni potem przerwa i w
          ciągu następnych 10 dni ma wystąpić @. Jestem na etapie czekania.Trochę się
          szczerze mówiąc niepokoję.Mam nadzieję, że wszystko wróci do normy. Tak więc
          nie czekaj zbyt długo tylko lepiej zgłoś się do gina.
      • the_kami Re: Czekajac na okres 30.08.06, 14:03
        sylpal13 napisała:

> musisz pójść do lekarza, jak najszybciej,

E-e. IMHO organizmowi trzeba dać szansę. Tydzień to za wcześnie.

> niestety po odstawieniu tabletek b. często zdażają sie zaburzenia @.

Owszem, zdarzają się, ale ja na przykład nie miałam żadnych kłopotów.

> Domyślam sie, że nie robiłaś przerw w braniu, ja robiłam co 6 miesięcy i
        > zapewne nawet nikt ci o tym nie mówił.

Mi lekarz mówił, że owszem, kiedyś była taka tendencja do robienia przerw. Ale
        potem lekarze od tego odeszli, bo to jedynie rozregulowywało cykl, a niczemu
        sensownemu nie służyło. I ja nie robiłam.

> Bez tych przerw zdażają sie takie komplikacje jak u ciebie.

To nie jest prawda. Komplikacje mogą wystąpić ABSOLUTNIE NIEZALEŻNIE od przerw.

> Musisz pójść do lekarza on ci pomoze.

No fakt, do lekarza iść można, ale nie przy okresie opóźniającym się tydzień po
        odstawieniu pigulek - ja bym poczekała trochę dłużej.
    • martini.martini Kup herbatke z czarnej malwy-mi pomogło, może 30.08.06, 14:42
      napój nieco taki zawiesisty ale wszystko sie wypijesmile ja po odstawieniu
      czekałam 1,5 tyg i piłam 4 dni herbatke i sie pojawiłsmile
    • monika_29 Re: Czekajac na okres 30.08.06, 15:11
      Jakbym czytała swoje myśli. Mam to samo. Miesiąc temu odstawiłam pigułki i
      powinnam dostać już @. A tu nic. Mija prawie tydzień i nic. Objawy mam takie jak
      przed miesiączką. Strasznie boli i bolał mnie brzuch, głowa, krzyż a tu nadal
      nic. Troche mnie to martwi. Ale czekam.

pozdrawiam,
      Monika
      • joja32 Re: Czekajac na okres 03.09.06, 20:01
        Ja też czekam już 3 tygodnie na @ i nic. Byłam u gina , wynalazł torbiel, na
        wywołanie@ przepisał luteine ktora stosowaaaałm przez 10 dni i teraz do 10 dni
        powinna być @ , ciekawe kiedy a ciągle wydaje mi się że już jest bo pobolewa
        brzuszek itp.
        • ag_nes Re: Czekajac na okres 03.09.06, 20:12
          Witam smile

Również jestem w podobnej sytuacji. Z tym, że u mnie wygląda to tak. Brałam pigułki ok 5 lat z przerwami, tzn co 1,5 roku robiłam 3miesięczne przerwy. W czasie przerw miałam moje 3 normalne(czyli niewywoałane pigułkami) miesiączki i były one w miarę regularne - cykle ok 28-35 dni. Teraz znowu brałam pigułki ok rok i odstawiłam miesiąc temu. Jestem już w 36 dniu cyklu i nawet mnie brzuch nie boli, przez co zaczęłam się trochę niepokoić i zrobiłam test - nie jestem w ciąży. Dziwi mnie natomiast to, że wcześniej podczas przerw nie miałam takich problemów, także wydaje mi się, że można wykluczyć to, że przerwy są konieczne, bo jak widzicie ja robiłam, a i tak mam jakieś problemy.

Moja Pani ginekolog powiedziała, że okres może sie spóźnić ok tydzień, dwa. Później już się trzeba o niego zatroszczyć, dlatego wstrzymam się jeszcze kolejny tydzień i na pewno pójdę do lekarza - nie ma co zwlekać...

Tak przy okazji, planowałam dzidziusia i odstawiłam pigułki i miało wszystko pójść tak pięknie, że od drugiego cyklu zacznę się o niego starać, a tutaj nawet pierwszy cykl się nie chce skończyć... Złośliwość rzeczy martwych czy zbieg okoliczności?

Buziaki
      • alis82 Re: Czekajac na okres 03.09.06, 21:31
        To mój 50 dc, a @ nadal nie ma. odstawiłam tabletki po 7 latch. Jajniki bolą,
        kłuje mnie w podbrzuszu od 1,5 tyg (dwa razy zdarzyło się tak, że nie mogłam
        spać, bo tak bolało), a @ nie nadchodzi. Za to mam ogromne ilości białego
        śluzu. Czasami wydaje mi się, że to już @, a to jednak śluz... testy robiłam 2
        i I kreska sad Niestety... Czas wybrać się do gina..
        • ag_nes Re: Czekajac na okres 04.09.06, 09:17
          No to u mnie zaczyna się podobnie. Zaczęły pobolewać jajniki.
          Na zmianę - raz jeden, raz drugi. Co do śluzu, bardzo podobnie jak
          u alis82 - też białego i mnóstwo - gdzieś czytałam, że taki śluz jeśli jest do tego wilgotny - oznacza nadejście okresu... jednak z drugiej strony, wszystko
          się mogło pokiełbasić... sad

Czekam jeszcze tydzień i biegnę do lekarza.
          • alis82 Re: Czekajac na okres 10.09.06, 14:07
            No i poszłam do gina, kazała zrobić jeszcze jeden test i zrobiłam. II
            kreseczki!! teraz czekam na wynik bety smile Pozdrawiam
            • Gość: ag_nes alis82 Gratuluję !!! :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 17:09
              naprawde wielkie gratulacje, mam nadzieje, ze ty sie cieszysz smile ja za to dostalam okresu - po 40 dniach smile tez jestem zadowolona i teraz biore sie za robienie dzidziusia smile zycze zdrowka i dbaj o siebie smile
    • monika_29 Re: Czekajac na okres 04.09.06, 10:04
      No nareszcie. Doczekałam się @. Przyszła 02.09. Spóźniła się tydzień. Wszystko
      jest ok. Tak więc nie martwcie się. Pewnie i u was wszystko będzie w porządku.
      Pozdrawiam
      • Gość: ag_nes Zazdroszczę :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 12:31
        A mnie zaczął trochę pobolewać, prawie jak na okres,
        ale jak to mówią "prawie - robi wielką różnicę..."
        u mnie nic się nie dzieje, zero upławów i czegokolwiek,
        co by świadczyło, że się mogę spodziewać sad
    • Gość: ag_nes 10 dni i nadal nic :( co robić? ile czekać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 12:02
      Jak wyżej? kiedy iść do lekarza, dać sobie jeszcze czasu, czy już ruszać po coś na wywołanie cyklu??
      • lilith76 Re: 10 dni i nadal nic :( co robić? ile czekać? 05.09.06, 12:32
        Można iść do lekarza po 2 tygodniach opóźnienia.
        Wcześniej zrobić test ciążowy smile
        Moja koleżanka pierwszy naturalny okres (dość skąpy) po pigułkach dostała w terminie, drugiego już nie. Dopiero na usg wyszło, że ten "okres" to było pewnie krwawienie związane z początkującą ciążą.
        • Gość: ag_nes Re: 10 dni i nadal nic :( co robić? ile czekać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 13:30
          robilam test w niedziele, nie jestem zaciążona, chociaż bardzo bym chciała smile w kazdym razie poczekam jeszcze drugi tydzien i w przyszlym tygodniu ide do lekarza, oczywiscie wczesniej test powtorze dla pewnosci. obawiam sie jednak, ze nic z tego nie bedzie, nic mnie nie boli, tzn pobolalo przez godzine wczoraj i tyle, a okresu jak nie bylo, tak nie ma. dziwne, bo nigdy zanim zaczelam brac pigulki nie mialam az tak nieregularnych cykli, tak samo podczas 3miesiecznych przerw w pigulkach bylo raczej regularnie... nie wiem co sie popsulo?
    • netty2 Re: Czekajac na okres 10.09.06, 17:15
      Wpisze sie i ja.35dc i dalej nic nie wiem.
      Jak macie pomysl to zerknijcie...www.fertilityfriend.com/home/15531c
      • mimiko Re: Czekajac na okres 10.09.06, 18:20
        dziewczyny!!
        ja odstawilam tabletki w maju po roku brania, caly czerwiec nie mialam okresu,
        ale na szczescie w koncu sie pojawil (na poczatku lipca)smilenastepny mialam
        30lipca-2sierpnia i teraz znowu cisza!!! jest juz przeciez prawie 11 wrzes.!!!co
        wy o tym myslicie??? powinnam zrobic test? chociaz jestem na 99proc. przekonana
        ze o ciazy nie mam mowy...
        • Gość: ag_nes Dziewczyny!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 19:46
          Tez sie stresowalam i tak jak pisalam wczesniej okres przyszedl po 40 !! dniach smiletabletki bralam 5 lat z przerwami no i jak widac na razie wszystko gra, mysle ze warto jeszcze poczekac, 35 dni to jeszcze nie tragedia - spokojnie!! zacznij sie denerwowac przy ok 50 dniach, wiem ze latwo mi mowic,ale chyba to najzdrowsze podejscie, zwlaszcza ze jajniki musza ruszyc, nie ma sensu od razu biec do lekarza, chociaz ja tez bylam w stresie i o tym myslalam ... ale jednak sie wstrzymalam, no i okres przyszedl. Co do MIMIKO to nie wiem co ci powiedziec, ale rzeczywiscie chyba powinnas isc, to juz sama musisz sie zdecydowac smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka