Dodaj do ulubionych

Test ciążowy...negatywny,a mimo to brak @...Ciąża?

24.10.06, 08:14
Mam nadzieję, że tutaj znajdę małą podpowiedź.... Miałam dostać @ 14.10. Z
mężem kochałam się tydzien przed @ bez zabepieczenia (wiem, może i
głupota).Do tej pory @ nie ma. Dnia 17.10. i wczoraj zrobiłam testy ciążowe -
w obu przypadkach wyniki były negatywne. Czy miałyście taki przypadek, że
mimo że wyniki były negatywne, byłyście w ciąży? I kiedy najlepiej iść do
ginia na badanie krwi? Ciąża nie będzie dla nas problemem, ale pierwszy raz
możemy zostać rodzicami i... same rozumiecie, więc proszę o radę. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • lilith76 Re: Test ciążowy...negatywny,a mimo to brak @...C 24.10.06, 09:06
      Test powtórz najlepiej w 10-14 dni od tamtego stosunku bez zabepieczenia (przy opóźnionej owulacji i testy pokażą prawidłowy wynik późno).
      Można nie być w ciąży i nie dostać okresu. Ale to się konsultuje z lekarzem. Kiedy opóźnienie przekroczy 2 tygodnie można już do niego iść.
      • Gość: MARTIKA do lilith76 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.06, 09:19
        a jezeli jest juz to opoznienie a mialo sie dopiero dwa razy @po porodzie to
        mozna mowic o regularnosci i w zwiazku z tym liczyc ze to juz opoznienie?
        • lilith76 Re: do lilith76 24.10.06, 09:30
          > a jezeli jest juz to opoznienie a mialo sie dopiero dwa razy @po porodzie to
          > mozna mowic o regularnosci i w zwiazku z tym liczyc ze to juz opoznienie?

Ciężka sprawa.
          Bo może organizm wraca do równowagi po porodzie?
          Jeśli te 2 @ były mnije więcej co stałą ilość dni (+/- 7 dni), to można już zaryzykować twierdzenie regularności.
    • florencja29 Re: Test ciążowy...negatywny,a mimo to brak @...C 24.10.06, 09:16
      Ty kochałaś się tydzień przed teoretycznym @, a nie tydzień przed @. Owualcja
      mogła się po prostu opoźnić akurat w tym cyklu.
      Ale powiem Ci coś na pocieszenie, tez kiedyś zrobiłam podobny numer (prawie 10
      lat temu-odważna byłam) i okres spóźnił mi sie 2 tygodnie, ale jednak przyszedł
      i dobrze, bo byłam wtedy jeszcze na studiach.
    • Gość: Gosia Re: Test ciążowy...negatywny,a mimo to brak @...C IP: *.nsm.pl 24.10.06, 09:23
      Ważne,że dostałaś bo ja wiem,że nie jestem w ciąży (wynik z badania krwi) a od
      15.08 nie mam @ i co teraz crying((
      • lilith76 Re: Test ciążowy...negatywny,a mimo to brak @...C 24.10.06, 09:30
        > i co teraz crying((

Od ponad miesiąca powinnaś być w gabinecie lekarskim...
        Nie wiem na co ty jeszcze czekasz...
        • Gość: Gosia Re: Test ciążowy...negatywny,a mimo to brak @...C IP: *.nsm.pl 24.10.06, 09:37
          lilith76
          byłam u lekarza,ale kazala mi wykluczyc ciaze, a po drugie stwierdzila ze nie
          wie co mi dolega, dlaczego tak moze byc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka