Dodaj do ulubionych

wynik cytologiczny-Wrocław

IP: 62.233.177.* 04.12.06, 18:59
witam

2 tyg. temu zrobiłam badanie cytologiczne we wrocławskim corfamedzie, dzis
dostalam wiadomosc iz moj wynik wymaga konsultacji lekarskiej a przeciez
jeszcze w lutym wynik byl prawidlowy, jestem przerazona...
Obserwuj wątek
    • Gość: natalia. Re: wynik cytologiczny-Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 19:07
      zapewne stan zapalny
      • Gość: beata27 Re: wynik cytologiczny-Wrocław IP: 62.233.177.* 04.12.06, 19:14
        niestety ale przy stanach zapalnych nawet o tym nie informuja, Boze w mojej
        glowie cuda sie dzieja, nie wiem jak dotrwac do jutra sad
        • Gość: natalia. Re: wynik cytologiczny-Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 19:20
          owszem, ja byłam groźnie wzywana do zwykłego stanu zapalnego wink
          • Gość: beata27 Re: wynik cytologiczny-Wrocław IP: 62.233.177.* 04.12.06, 19:23
            dziekuje za pocieszenie ale tak bardzo sie boje...w koncu chyba od lutego nie
            moglo sie stac nic tak strasznego...juz nic nie wiem...moze powinnam sie
            skonsultowac z innym lekarzem...wiem, ze panikuje ale nie potrafie tego
            powstrzymac...sad
            • Gość: natalia. Re: wynik cytologiczny-Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 19:26
              dlaczego myślisz o konsultacjach, skoro nie wiesz nawet co masz konsultować wink
              • Gość: beata27 Re: wynik cytologiczny-Wrocław IP: 62.233.177.* 04.12.06, 19:31
                mysle o nich poniewaz taka wiadomosc dostalam dzis od lekarza poradzil nazbyt
                sie nie denerwowac ale nie wolno mi tego zignorowac, stad tez moj strach, nie
                brzmialo to zachecajaco, tym bardziej ze po mym zapytaniu czy jest to cos
                powaznego nastapila dluga chwila ciszy...
                • aga55jaga Re: wynik cytologiczny-Wrocław 04.12.06, 19:45
                  bo lekarzom o ewentualnych wynikach - poza grupą cytologii, nie wolno informować
                  telefonicznie. Zaczekaj do jutra.
            • Gość: maja Re: wynik cytologiczny-Wrocław IP: *.smgr.pl 04.12.06, 19:43
              Ale przecież poprzednie badanie cytologiczne mogło być nieprawidłowo wykonane.
              • Gość: beata27 Re: wynik cytologiczny-Wrocław IP: 62.233.177.* 04.12.06, 19:49
                i wlasnie to napawa mnie tak wielkim strachem sad
                • aga55jaga Re: wynik cytologiczny-Wrocław 04.12.06, 19:55
                  cicho big_grin
                  • Gość: asiara74 Re: wynik cytologiczny-Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 21:06
                    Spokojnie, ja byłam w podobnej panice w czwartek kiedy to zadzwoniłam do mojego
                    lekarza i usłyszałam że wynik nieprawidłowy... jak to usłyszałam to już nic do
                    mnie nie docierało i z tej paniki nawet nie za dobrze wiedziałam jaki ten wynik
                    był. Beczałam całe popołudnie, weekend miałam z głowy. Mój mąż też się
                    nadenerwował widząc mnie w tamim stanie, aż dziś sam do niego zadzwonił no i
                    okazało się że rzeczywiście mam 2-prawie3 ale to zaden powód do takiej paniki
                    muszę wyleczyć nadżerkę bo jeśli tego nie zrobię to mogłoby sie to żle skończyc
                    ale za 1-2 lata. U ciebie na pewno wszystko o.k, tym bardziej że badasz się
                    regularnie. Zrób sobie dobra herbarkę, zrelaksuj przed tv i śpij spokojnie.
                    • aga55jaga asiara74 04.12.06, 22:48
                      "bo jeśli tego nie zrobię to mogłoby sie to żle skończyc
                      > ale za 1-2 lata."

co znaczy to zdanie?
                      • asiara74 Re: asiara74 05.12.06, 13:34
                        Tzn że mogą pojawić się komórki przedrakowe(słowa lekarza) A teraz mam stan
                        zapalny i nadżerkę które musze wyleczyc
                        • aga55jaga Re: asiara74 05.12.06, 14:59
                          nie - z nadżerki odpowiednio zdiagnozowanej(kolposkopia, cytologia systemem
                          Bethesda) , nie rozwinie się rak. Nadżerka nie jest stanem przed nowotworowym.
                          Za nowotwory prawie zawsze odpowiada wirus HPV.
                          przeczytaj ten wątek:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=24193906, czasami ginekolodzy sa
                          bardziej nastawieni na zysk niż na zaoszczędzenie niepotrzebnych komplikacji
                          pacjentce
                          • asiara74 Re: asiara74 05.12.06, 19:38
                            Wiesz co? nie mam ochoty z tobą polemizować bo pewnie lekarzem nie jesteś a
                            wiedzę czerpiesz z internetu. Faktem jest że muszę się wyleczyć i to jest dla
                            mnie najistotniejsze. I pytanie do Beaty: jakie wiadomości od lekarza? Już się
                            uspokoiłaś?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka