Dodaj do ulubionych

Na dzień dobry

01.05.06, 11:31
Tak sobie poczytuję posty na ZK i informacje o mięśniakach są w wielu różnych
wątkach, a przypadłośc częsta. Stąd pomysł, żeby zgromadzić je w jednym
miejscu - może bedzie łatwiej znaleźć to, czego się potzrebuje i poudzielać
sobie szczegółowych informacji.

Co do mnie - od 6 lat mam małego mięsniaczka (2x2cm), 4 lata temu zaszłam w
ciąże, prawidłowo ją zakończyłam i ogólne twora lekceważę. Ale kilka dni temu
okazało się, ze mam drugiego - 4,7x4,6cm. Dotąd go nie było, a ostatnie
badanie gin. miałam 2 miesiące temu. Czekam teraz na wynik his-pat po
czyszceniu macicy i szyjki i zbieram informacje na temat, co dalej...

Zapraszam,
Edyta
Obserwuj wątek
    • alfa36 Re: Na dzień dobry 01.05.06, 12:34
      Bierzesz tabletki antykoncepcyjne? Bo ponoć przyspieszają wzrost mięśniaków. ja jestem 7 miesięcy po porodzie i chcialabym zacząć brać, ale boję sie,że mieśniaki zaczną rosnąć.
      • j2334 Re: Na dzień dobry 01.05.06, 14:20
        tylko nie tabletki antykoncepcyjne.Bralam Milvane i miesniaki w bardzo szybkim
        tempie rozrosly sie.No i niestety trzeba bylo wszystko usunac razem z macica.
        • edytka_73 Re: Na dzień dobry 01.05.06, 23:02
          Pigułki skończyłam brać 5 lat temu, potem byłam w ciąży, karmiłam przez dwa
          lata i od tego czasu bez hormonów. Z małymi wyjątkami - raz Diane przez 4 cykle
          i raz Cilest przez 2 - ze względu na cysty. A w przedostatnim cyklu (ostatnim
          po badaniu) brałam cyklo-progynowę, ze względu na plamienia. I tak sie
          zastanawiam, czy to mogło jakoś wpłynąc na urosniecie tego mięsniaka... Zapytam
          lekarki za trzy tygodnie.

Jaki skład ma Milvane?
          • j2334 Re: Na dzień dobry 03.05.06, 00:17
            Milvane zolta tabletka zawiera 0,03mg etynolestriadolu i 0,05mg gestogenu
            .Nie wiem jak inne leki dzialaja na wzrost miesniakow ,ja akurat ten
            bralam .Dolkadnie popytj lekarza a przede wszystkim powinien Ci zlecic badania
            na poziom hormonow.
            • edytka_73 Re: Na dzień dobry 03.05.06, 12:52
              Czy mogłabyś mi napisać coś więcej o tym badaniu poizomu hormonów:
              - jakie hormony?
              - w jakich dc?
              - koszt?...
              Kiedyś juz o tym wspominałam lekarce (przedłużające się krwawienia i
              plamienia), ale mnie zbyła.
              • j2334 Re: Na dzień dobry 03.05.06, 23:06
                Ja tego badania nie robilam bo tez wczesniej nie wiedzialam ze cos takiego
                mozna zrobic.Najlepirj dowiedz sie w swoim laboratorim i najlepiej zrob te
                badania prywatnie,a lekarz niech tylko napisze o jaki poziom hormonow chodzi.Na
                ubezpieczenie to oni niechetnie je zlecaja,a koszt w tej chwili nie jestem
                zorientowana przykro mi ,ze nie moge Ci w tym pomoc, ale laboratorium ma
                cennik.Sprobuj popytac.Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka