Dodaj do ulubionych

jak przytyc ??

IP: *.elblag.dialog.net.pl 05.01.07, 17:45
mam problem bo nie wiem jak przytyc.
jem regularnie , wszystko tak jak powinno by a przytyc nadal nie moge sad
mam za bardzo szybka przemiane materii.
sa moze jakies lekarstwa na przytycie ??
bardzo prosze o rade sad
Obserwuj wątek
    • Gość: kalina Re: jak przytyc ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 19:15
      Duzo słodyczy, mało ruchu. Mnie sie troche przytyło przez to teraz.
      Z drugiej strony po co chcesz utyć, jeżeli jesteś zdrowa, prawidłowo się
      odżywiasz, jeśli jednak jesteś trochę za szczupła, to moze siłownia, sport i
      praca nad lekką robudową taknki mięsniowej nie tłuszczowej byłaby korzystniejsza.
      • Gość: sylwia Re: jak przytyc ?? IP: *.elblag.dialog.net.pl 05.01.07, 19:30
        wszystko rozumiem.
        zapomnialam wyzej napisac ze przed zajsciem w ciaze wazylam 54 kg.
        po 1 dziecku wage mialam normalna - po 2 porodzie schudlam na 37 kg.
        przy moim wzroscie 160/38 kg to jest za malo - jem normalnie, bardzo tluste dania potrafie zjesc,juz nie wpomne o slodyczach.
        zylam nadzieja ze przez swieta i sylwester przytyje,jednak sie rozczarowalam bo nawet 1 kg nie przytylam.
        co do badan mam bardzo dobre.robie je regularnie.
        sama niewiem co mam robic.sad
        • shady27 o matko swieta 05.01.07, 22:06
          lec do lekarza pierwszego kontaktu aby dal Ci skierowanie na wszelkie badania a pozniej do endokrynologa, bo mozliwe, ze ma zachwiana gospodarke hormonalna, moja znajoma tak miala tylko w druga strone.
          • Gość: sylwia Re: o matko swieta IP: *.elblag.dialog.net.pl 05.01.07, 23:35
            w tym problem ze z badan jest ze mna wszystko dobrze,jem bardzo duzo,ale mam bardzo szybka przemiane materii.
            lezalam nawet w szpitalu no i na ta chwile nie ma zadnej rady.
            co do endrynykologa naleze juz ponad 3 lata.
            byc moze jest cos z nerwica bo na tle nerwowym sie strasznie chudnie - wiadomo ze kazdy zawsze sie denerwuje ale poszlam do psychiarty i z tamtej strony tez jest wszystko dobrze.co do badan to mam bardzo dobre - ostatnio hemoglobina wyszla mi 14 - kazdy myslal ze moze anemii sie nabawilam ale 2 razy w miesiacu chodzilam na kontrole krwi i jest super.
            juz niewiem co mam robic,bardzo dobrze sie czuje,niemam zadnych zaburzen,mdlosci nic w tym stylu.
            slyszalam ze duzo osob przybiera na wadze po srodkach antykopcepcyjnych - niewiem czy ja moge wziasc.zaden lekarz mi chyba na to nie pozwoli,zeby w ten sposob przybrac na wadze.
            niewiem, juz jak sie leczyc zeby przytyc sad
            • shady27 Re: o matko swieta 06.01.07, 00:09
              jesli to nie hormony to naprawde pojecia nie mam co to moze byc sad
              • Gość: sylwia Re: o matko swieta IP: *.elblag.dialog.net.pl 06.01.07, 00:20
                szczerze ?
                zaden lekarz nie moze nic mi poradzic bo juz jakis syrop bralam na to zeby przytyc - nic nie pomoglo.
                jakies tableki KREON - cos takiego tez juz mialam na przytycie.
                po zrobieniu badan krwi,gastroskopii,i wiele innych jak poszlam na 1 wizyte do endrynykologa to stwierdzila ze mam dobre wyniki i powinnam sama przytyc - jem regularnie i tyle ale w przeciwna strone,normalnie koszmar sad
                trwa to juz prawie 5 lat - najwazniejsze ze maz i dzieci jeszcze mnie trzymaja przy duchu bo coraz bardziej mnie to denerwuje.
                dlatego moje glowne pytanie na tym forum bylo czy jest cos przetestowanego na przytycie.
                mam juz 1 nazwe leku,pojde do lekarza i zdobede recepte...
                napewno ja dostane bo jestem zdrowa...
                jesli to juz nie pomoze to niedlugo wiatr mnie zdmuchnie smile
    • domiwika Re: jak przytyc ?? 05.01.07, 20:06
      mojej siostrze pomógł peritol- lek na apetyt. przytyła 3kg w miesiąc a potem
      jeszcze więcej, tak że teraz wygląda b. dobrze, zaokrągliła się w odpowiednich
      miejscach.
    • shady27 Re: jak przytyc ?? 05.01.07, 22:04
      rety chcialabym miecTwoj problem, ale do rzeczy, ja upaslam sie na fast foodach i slodyczach
      • Gość: ewqa Re: jak przytyc ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 23:40
        Ja tez slyszalam o dobrych osiagnieciach wagowych po Peritolu, zasugeruj ten
        lek swojemu lekarzowi.
        • Gość: sylwia Re: jak przytyc ?? IP: *.elblag.dialog.net.pl 05.01.07, 23:42
          czy to lekarz rodzinny przepisuje ??
          czy inny lekarz ??
          • Gość: ewqa Re: jak przytyc ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 23:46
            Rodzinny moze jak najbardziej
            poczytaj www.przychodnia.pl/el/leki.php3?s=3&d=e&p1=2&letter=&lek=1699
            • Gość: sylwia Re: jak przytyc ?? IP: *.elblag.dialog.net.pl 05.01.07, 23:49
              pojde w poniedzialek do lekarza i poprosze o te lekarstwo.
              mam nadzieje ze mi pomoze......sad
              • Gość: ewqa Re: jak przytyc ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 11:04
                f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=1071215
              • Gość: lll Re: jak przytyc ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.07, 17:47
                Ja mam 53 i 178 cm. Po ciąży chorowałam, doszly potężne stresy z wielu powodów
                i stało się.
                Nawet jakbym chodziła ma uszach, to nie przytyję. Lekarz powiedział, żebym
                przestała o tym myślec, bo to powoduje, że jeszcze bardziej się stresuję, a to
                zwiększa przemianę materii. Czyli koło się zamyka.

Sylwio, nie tucz się, broń Boże, bo prędzej Ci watroba nie wytrzyma, czy
                trzustka, a to już będzie problem.

Dobry jest sport, hantle, musisz jednak starac się nie myślec o przytyciu, bo
                nie dośc,że nie przytyjesz, to jeszcze nerwowo się wykończysz.
                Ja przestałam się ważyc, robię to co parę miesięcy, bo po co mam się wkurzac,
                że waga stoi w miejscu, albo spada?
    • koala1212 Re: jak przytyc ?? 06.01.07, 15:21
      daj spokoj! Nie tyj! Po co wprowadzac do organizmu nadmiary cukru i tluszczu.
      Chcesz sie tym truc? Dobrze Ci ktos poradzil, ze powinnas zaczac rozbudowywac
      tkanke miesniowa poprzez odpowiedni trening silowy. Nie wiem jam dziala ten
      lek, ale radze Ci trzymac sie od niego daleko. Nie wiesz jakie ma skutki
      uboczne itd. Zacznij budowac miesnie, a bedziesz wygladala ladnie.
    • Gość: gosia Re: jak przytyc ?? IP: *.dolsat.pl 06.01.07, 20:48
      łatwo powiedzieć nie tyj. nikt kto nie miał tego problemu, nie zrozumie. ja
      miałam dośc posądzania mnie o anoreksje, żadne ubrania na mnie nie pasowały,
      wszystko wisiało. nikt nie radzi autorce postu się tuczyć.proponuję pobrać ten
      peritol,jak przybierzesz na wadze tyle ile chcesz,możesz wtedy pomyśleć o
      mięśniach. wiem po sobie, że jest się wtedy w dużo lepszym nastroju i jest
      ochota żeby robić ze sobą cos więcej. Powodzenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka