mmm77 28.04.03, 12:19 Mój mąż wybiera się na badanie nasienia, czy musi wziąć skierowanie od lekarza, czy może iść bezpośrednio do laboratorium. Czy trzeba robić "to" na miejscu czy można dowieźć, czy możecie mi polecić jakąś klinikę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beemka1 Re: Badanie nasienia 28.04.03, 12:34 mmm77 napisała: > Mój mąż wybiera się na badanie nasienia, czy musi wziąć skierowanie od > lekarza, czy może iść bezpośrednio do laboratorium. Czy trzeba robić "to" na > miejscu czy można dowieźć, czy możecie mi polecić jakąś klinikę. > Pozdrawiam Skierowanie nie jest potrzebne bo i tak trzeba za badanie zaplacic. Nie wiem skad jestes, jesli z Warszawy to napisze wiecej co, gdzie i jak Odpowiedz Link Zgłoś
beemka1 Re: Badanie nasienia 28.04.03, 19:46 Przepraszam, ze tak dlugo nie odpowiadalam, ale maz zajal kompa My badalismy nasienie w nOvum na Puszczyka. Nr tel. i dokladnego adresu nie pamietam, ale latwo znajdziesz przez Google. Przed badaniem obowiazuje 4-5 dni abstnencji plciowej. Nasienie mozna oddac w domu, ale trzeba dowiezc w ciagu 30min w temp. pokojowej (najlepiej przy piersiach. Pojemniczek dostaniecie w nOvum albo mozecie kupic sobie w aptece (Zaznaczcie tylko, ze to na nasienie). My jednak nie zawracalismy sobie glowy tylko pojechalismy do kliniki. Trzeba umowic sie telefonicznie na konkretna godzine. Dostajecie pojemniczek, idziecie do pokoju zwierzen i tam, jesli chcecie to przy pomocy swierszczykow, maz oddaje nasienie. Potem mozna sie podmyc w tym samym pokoju jest bidet. Wyniki sa tego samego dnia po kilku godzinach, a posiew, jesli chcecie, po 5 dniach. Laborantka omawia wyniki z Wami. Powodzenia Beemka. Odpowiedz Link Zgłoś
mmm77 Re: Badanie nasienia 29.04.03, 08:05 Dziękuję Ci bardzo za informację,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś