Dodaj do ulubionych

pigułki a naczynka

IP: *.chello.pl 10.03.07, 17:00
Witam . Mam takie pytanie odnośnie pigułek i pękajacych naczynek "pajaczków".
nie dawno zmienilam pigułki na Jeanine i od tej pory mam mnóstwo popekanych
naczynek na udach niewiem czy wcześniej nie widziałam ale to raczej
wątpliwe.Wcześniej uzywałam Cilest i było ok . Czy któraś z Was tez tak ma .
Generalnie słyszalam wiele opini , że nie da się pozbyć tych naczynek , które
juz pękły ale moze ktos ma jakiś dobry sposób i czy możliwe ,ze akurat od
tych pigułek one powstały?
Obserwuj wątek
    • Gość: m Re: pigułki a naczynka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 17:01
      Jeżeli przedtem nie miałaś, a zauważyłaś,od kiedy bierzesz tabsy- możliwe.Nie masz problemów z żylakami? bo wtedy w ogóle nie powinnaś brać hormonów?
      • Gość: up Re: pigułki a naczynka IP: *.chello.pl 11.03.07, 22:27
        • Gość: kobietka Re: pigułki a naczynka IP: *.chello.pl 14.03.07, 23:13
          może ktoś jeszcze podzieli się uwagami w tej kwestii smile
          • Gość: ina456 Re: pigułki a naczynka IP: 82.177.0.* 15.03.07, 13:57
            Ja miałam problem z naczynkami, gdy zaczęłam brać pigułki. Niestety problem się
            bardzo nasilił i musiałam po prostu przestać je łykać. Niestety z naczynkami to
            niełatwa sprawa. Mi zaczęły się robić żylaki. Pozdr,
    • myszz Re: pigułki a naczynka 17.03.07, 13:42
      poogladalam swoje nogi i też mi popękały naczynka w ciagu kilku m-cy
      ale ja biorę marvelon od 3 bodajże lat, przedtem minulet. a naczynka dopiero teraz się pojawiły, powiększył się tez zylak. czy musze rzucić tabletki? qrna?
      • marzeka1 Re: pigułki a naczynka 17.03.07, 15:23
        Siostra po tabsach dostała zakrzepicy, jestem więc na to uczulona. Jesli zauważyłaś takie zmieny u siebie, idź do gina (niepokojący jest ten powięksony żylak). Siostra 6 lat przyjmowała tabsy, nim dopadła ją zakrzepica. Żadnej kobiecie tego nie życzę.
        P.S. Tabsy zagęszczają krew (ulotka!!!), dlatego u osób z problemami żylnymi, problem się nasila.
        • Gość: kobietka Re: pigułki a naczynka IP: *.chello.pl 17.03.07, 15:47
          zrobilam ostanio wszystkie badania i jest ok zakrzepowe tez , bylam u
          ginekologa i przepisano mi microgynon , powiedziala ze jak to nie pomoze nalezy
          po prostu przestac brac tylko to poprostu mnie przeraza . Niewiem tylko ale
          wydaję mi ze to starsze tabletki i maja wiecej hormonow wiec to chyba jeszcze
          gorzej juz sama niewiem . Moze czas zrobic dluzsza przerwe bo organizm ma juz
          dosc
          • marzeka1 Re: pigułki a naczynka 17.03.07, 15:55
            W klinicem, w któej leżała siostra, na intensywnej terapii podłączona do respiratora leżała 25-latka, też po tabsach, siostra ma 35 lat.Wiek nie zawsze ma tu znaczenie, ważne są predyspozyje i tyle. Ja już dawno pogodziłam się, że nie mogę w ogóle ze względów zdrowotnych brać tabsów (nawet gdy kiedyś przyjdzie klimakterium też nie będę mogła). Po prostu niektóe kobiety tak mają i lepiej o tym wiezić, niż przekonać się za późno. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka