Dodaj do ulubionych

lacibios fem.po raz kolejny;)

IP: *.chello.pl 23.03.07, 10:06
witam,
lekarka po leczeniu p-grzybiczym zalecila mi stosowanie lactovaginalu ok.7-10 dni po kuracji. w aptece dowiedzialam sie ze bardziej polecany jest ten lek,gdyz w przeciwienstwie do lacibios fem.dziala miejscowo i efekt jest szybszy. w zwiazku z tym, ze lacibios ma efekt opozniony- pytanie: jak myslicie,czy moge go stosowac juz np.1-2 dni po kuracji p-grzybiczej (zeby zadzialal pozniej)i dolozyc do tego lactovaginal za tydzien? bo raczej za duzo paleczek kw.mlekowego nie mozna miec w pochwie...
ps.czy ktos stosowal floragyn? i czy lepiej sie sprawdzil niz lactovaginal?
Obserwuj wątek
    • Gość: ann Re: lacibios fem.po raz kolejny;) IP: *.saint-gobain.com 23.03.07, 10:20
      7-10 dni po kuracji - czyli zaczynajac od pierwszego dnia po kuracji przez 7-10
      dni (a nie jak napisalas zaczynajac od 7 dnia po kuracji)
      lacibios mozesz stosowac w trakcie kuracji (ja wlasnie tak robie). A po
      zakonczeniu kuracji globulkami zastosuje miejscowo lacto albo lacib.
      • Gość: y Re: lacibios fem.po raz kolejny;) IP: *.chello.pl 23.03.07, 10:42
        wiesz co,dobrze napisalam- dostalam tylko 1 globulke- gynoxin, i spytalam specjalnie czy od razu brac lactovag.i dr powiedziala ze nie ma to sensu-bo dopoki lek dziala to bedzie tez zabijal bakterie (pal.mlekowe kt.dostarcze organizmowi).wiec mam zaczac lactovag.za tydz. ale moze dzis wezme lacibioswink
        • Gość: ull gynoxin, lavtovaginal, floragyn IP: *.interkom.net.pl 23.03.07, 13:29
          Ja też dostałam 1 gynoxin smile, a lekarka zaleciła lactovaginal po trzech dniach,
          i potem brać co trzy dni. Ja wzięłam już dzień po, bo strasznie się boję
          następnego nawrotu smile, Faktycznie lekarze stawiają lactivaginal wyżej niż
          lacibios, ze względu na bezpośrednie działanie. Brałam Floragyn nie raz, różni
          się tylko tym że ma jakieś konserwanty, więc lepiej brać lactovaginal (tyle że
          trzeba trzymać w lodówce-koniecznie!). Pozdrawiam i życzę wszystkim zdrówka
          • Gość: madzia Re: gynoxin, lavtovaginal, floragyn IP: *.85-237-183.tkchopin.pl 23.03.07, 14:30
            lacibios też przechowuje się w lodówce
    • Gość: +++=== Re: lacibios fem.po raz kolejny;) IP: 212.2.100.* 23.03.07, 17:15
      do ull
      zle zrobiłaaś ze wziełaś lactovaginal juz na drugi dzien!!!!!!!!!!
      tą globulke co ci przepisała gin utrzymuje sie w pochwie trzy dni. po 3 diach
      bierzesz lactovaginal co dziennie na noc.
      wiec jak ma ta globulka zadziałac (tzw. zwalczyc twoje drobnoustroje skoro juz
      wpakowałaś lactovaginal) działanie tej globuki w takim wypadku jest słabe....
    • Gość: Poziomka Re: lacibios fem.po raz kolejny;) IP: *.is.net.pl 23.03.07, 21:21
      Siemka, Ja dostałam Gyno-Pevaryl na 3 dni - tez globulki dopochwowe i ginka mi
      zaleciła, żebym i w trakcie stosowania i po leczeniu łykała Lacibios Femina.
      Tylko, że ja po leczeniu stosowałam LF dopochwowo, bo wole go od Lactovaginalu,
      który jest już stary jak świat i w moim przpadku totalnie nieskuteczny. A na
      Floragyn z kolei uczulenie miałam, bo zawiera dziwne środki w sobie, jakieś
      aromaty, konserwanty czy co tam jeszcze. Bez sensu. Tak więc w moim przypadku
      gradacja jest taka: na pierwszym miejscu LF czy to doustnie czy dopochwowo,
      potem Lactovaginal a na szarym końcu Floragyn.

ps. Za dużo pałeczek kwasu mlekowego się nie da mieć. Im więcej tym lepiej hehe wink
      • Gość: y Re: lacibios fem.po raz kolejny;) IP: *.chello.pl 24.03.07, 09:44
        tez mi sie tak wydaje- a propos paleczeksmile)
        dzieki za wszystkie odp!
        postanowilam zaczac brac lact.fem.juz od wczoraj-2 dni po gynoxinie, niech sobie dziala lub niewink bede spokojniejsza! a lactovaginal wezme za tydz- jak gin powiedziala. mam nadzieje ze bedzie dobrze, bo jak slysze ile sie mozna z tym paskudztwem meczyc to gesiej skorki dostaje....;/
        pozdrawiam!
        ps. a ten gynoxin to naprawde kilka dni sie utrzymuje/dziala bo ja jeszcze cos "tam" mam....................
    • Gość: +++=== Re: lacibios fem.po raz kolejny;) IP: *.gprspla.plusgsm.pl 24.03.07, 12:15
      ps. a ten gynoxin to naprawde kilka dni sie utrzymuje/dziala bo ja jeszcze
      cos "tam" mam....................
      odp. tak (do trzech dni)
      • wiki24 Re: lacibios fem.po raz kolejny;) 24.03.07, 16:42
        mi po leczeniu bakteryjnym gin przepisała Quatrum-są tam 4 szczepy bakterii.
        Wybrałam 2 opakowania a potem brałam Lacibios femina.Nie wiem który pomógł ale
        w badaniu później wyszły mi tylko pałeczki kwasu mlekowego.
    • Gość: yo dot. floragyn... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 19:42
      czy ten floragyn to typowe globulki (potem wyciekające ;-/) czy coś w stylu
      kapsułek lactovaginalu...?
      • Gość: Zubi Re: dot. floragyn... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 21:31
        floragyn wycieka sad((((( i mnie podrażnia sad ale może to tylko mnie, mnie
        wszystko podrażnia, nawet lactovaginal. Lacibios Femina też tylko łykam, nie
        stosuję go dopochwowo mimo, że jak czytam dziewczyny tak robią. Najlepiej chyba
        na raz zastosować i doustnie i dopochwowo jeśli można. Czyli np, Lacibios femina
        doustnie i przepisane przez lekarza globulki albo Lacibios i doustnie i dopochwowo.

BTW - dziwię się, ze w aptece jakaś laska powiedziała, ze Lactovaginal działa
        szybciej, moim zdaniem oszukała Cię...
        • Gość: yo Re: dot. floragyn... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 16:34
          a czy lacibios trzeba też w lodówce trzymać..?
          lecę na wakacje za granicę, dopiero co wyleczyłam grzybka, a 2 lata temu zza
          granicy ( podejrzewam że z basenu ;-/) przywiozłam grzyba ;-/ i teraz chcę coś
          zapobiegawczo wziąć!!!
          i tak myślę - może lacibios doustnie..?>
          • Gość: zulka na wyjazd najlepszy LF IP: 194.169.192.* 04.07.07, 12:27
            no jasne, że na wyjazd najlepszy LF ! dla mnie to on jest ogólnie świetny, a
            podczas wyjazdu tym bardziej ! tyle, że powinno się go w lodówce jednak trzymać.
            podróż może sobie spędzić w torebce czy w walizce spokojnie, ale na dłuższa metę
            powinien byc w warunkach chłodniczych.
            • Gość: yellow provag IP: *.chello.pl 04.07.07, 12:45
              a slyszal ktos o Provagu? chyba tez doustny, jakis nowy, podobno dobry...choc juz sama nie wiem. dzis mi gin przepisala.
              ps. to preparaty ktore sa doustne mozna przyjmowac dopochwowo?
              • Gość: Limettka Re: provag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 21:59
                Z tego co się orientuję to Provag to jest doustny Lactovaginal czy jakoś tak
                (ten sam producent), chyba skład nie jest identyko, musze się przyjrzeć jutro w
                pracy. Ale nieco się dziwię, że producent najpierw upierał się że doustne
                probiotyki nie działają na grzybka u kobiet a teraz sami zrobili doustny big_grin
            • Gość: ZkotemNaKolanach Re: na wyjazd najlepszy LF IP: *.aster.pl 11.07.07, 00:06
              Fakt lacibios famina może wytrzymać 10 dni poza lodówką, więc jak się na
              przykład jedzie na spływ, tak jak ja w maju jechałam to znakomita sprawa.
    • Gość: muea Re: lacibios fem.po raz kolejny;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 02:15
      Ja już nie stosuję lactovaginalu, teraz stosuje lacibios femina, bo to preparat
      który przeszedł badania i ma potwierdzone działanie jeśli chodzi o odbudowę
      flory bakteryjnej pochwy, czego niestety o lactovaginalu powiedzieć nie mogę.
      • usia25 Re: lacibios fem.po raz kolejny;) 19.07.07, 00:50
        a jakie konkretnie badania ma lacibios? pytam bo tak dużó o tym mówicie a nie
        mogę w necie znalezc. szukam i szukam i nic na temat badań na produkie
        lacibios sad może źleszukam...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka