Dodaj do ulubionych

Ból piersi - 9 miesięcy po wycieciu gruczolaka

IP: *.wro.vectranet.pl 26.04.07, 11:47
Witam,
Jestem 9 miesięcy po wycięciu gruczolako-włókniaka z piersi. Kontrolę mam dopiero w lipcu. Guzek był mały 7 mm. Blizna nie wygląda zbyt ładnie, jest dosyć spora i ciągle różowa. Ale najbardziej jest niepokojący ból tej piersi, czuję go prz chodzeniu, ściśnięciu. Pod blizną jest ciągle zgrubienie, ale nie wyczuwam w piersi innych guzków (zresztą ten też nie był wyczuwalny w badaniu palpacyjnym). Pani po podobnych zabiegach, jak to jest u Was? Czy odczuwacie jakiś ból i jak wyglądają Wasze blizny?
Serdecznie pozdrawiam
Anika
Obserwuj wątek
    • sia_74 Re: Ból piersi - 9 miesięcy po wycieciu gruczolak 27.04.07, 09:00
      Witam
      Po usunięciu włókniaka z piersi też bardzo długo bolała mnie blizna, a raczej
      pod blizną (w środku). Po ponad roku od zabiegu wykonałam USG: zaburzenie
      struktury gruczołu, które odpowiada bliźnie tkankowej, lecz również może
      odpowiadać ogniskowej martwicy tłuszczowej. Czekam na zabieg...
    • Gość: mimbla Re: Ból piersi - 9 miesięcy po wycieciu gruczolak IP: *.rtr.bait.pl 27.04.07, 11:09
      Jestem 6 miesięcy po wycięciu gruczolako-włókniaka, blizna nie jest zbyt duża,
      mniejsza już pewnie nie będzie. też mam zgrubienie, ale wydaje mi sie, ze ono
      już pozostanie (?), natomiast bólu nie odczuwam.
      Jeśli Cię boli, to może lepiej jednak skonsultować to z lekarzem. pozdrawiam
      • Gość: wiejska baba nie czekaj do lipca idz teraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 18:12
        kobiety nauczcie sie walczyc o swoje zdrowie nawet z terminami.Ja tak robie
        dzieki temu żyje , powodzenia
        • Gość: Marta Re: trudne decyzje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.07, 15:00
          Półtora roku temu usunęłam wł- gruczolaka. Blizna prawie nie widoczna koloru
          ciała , brak zgrubienia. OD roku mam kolejnego gruczolaka , choć go nie wyczuwam
          ( poprzedniego tez nie wyczuwałam) to on jest , robiłam usg i mamo.....
          Pierś w miejscu guza mnie boli - tak jak przy siniaku . Lekarz kazał usunąć ,
          ale narazie zwlekam gdyż obawiam sie , ze znów odrośnie.
          • Gość: wiejska baba nie odrosnie ale może urosnie nowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 17:38
            idz do lekarza, to nie jest defekt kosmetyczny, nosisz w sobie odbespieczony
            granat, zdrowia życzę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka