michalkowa 02.06.03, 22:35 Czy endometrioza jest przeciwskazaniem do uzywania tamponow? Spotkalam sie z taka opinia, ale chce ja zweryfikowac. Monika Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
michalkowa Re: endometrioza a tampony 04.06.03, 03:59 Prosze o odpowiedz. Monika Odpowiedz Link Zgłoś
aallicja Re: endometrioza a tampony 04.06.03, 09:04 Hej Mam endometriozę, tamponów nie stosuję, bo miałam po nich /lub m.in. po nich/ nadżerkę. Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreczek Re: endometrioza a tampony 04.06.03, 10:00 Mam endo i uważam, że mam ją przez nadmierne i długotrwałe stosowanie tamponów, pomimo stosowania się do zaleceń producenta, ale trudno mi powiedzieć, czy są jakieś przeciwskazania, w każdym razie od kiedy dowiedziałam się, że endometrioza zrobiła mi niezłe bagno tampony poszły w odstawkę. Może gdyby nie zależało mi na dziecku, tak bym się tym nie martwiła, bo w gruncie rzeczy można z tą chorobą żyć, gorzej gdy chce się zajść w ciążę, a nie można Odpowiedz Link Zgłoś
piegoosek Re: endometrioza a tampony 04.06.03, 10:46 pytalam ostatnio mojego lekarza gin, i powiedzial, ze faktycznie uzywanie tamponow MOZE potegowac endometrioze!! Odpowiedz Link Zgłoś