Dodaj do ulubionych

Ból w klatce

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 18:06
Dziewojki od paru dni strasznie boli mnie w lewej piersi, nie jest to ból
taki typowo "piersiowy" jak np. przed okresem, wydaje mi się, że to serce.
kłuje mnie. byłam dzis u lekarza, dostałam skierowanie na EKG, ale nic
dziwnego tam nie wykazało. Co to może być, bo lekarz mówi, że nic z piersią.
Dała mi magnez i puściła do domu uncertain
Obserwuj wątek
    • Gość: ola Re: Ból w klatce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 20:41
      zrob podstawowe badania krwi,moja corka miala podobnie.bole w klatce
      piersiowej,okazalo sie ze powazna anemia z niedoboru zelaza
      • green_land Re: Ból w klatce 19.06.07, 20:48
        Badania nie zaszkodzą, poza tym jak magnez to dobry jest SlowMag B6 - sprawdź
        sobie wcześniej poziom magnezu.
        Tak na marginesie - może jednak kłuje pierś?
        Jeżeli kłuje serce, to może to być kolka sercowa, ona jest raczej niegroźna.
    • Gość: brombarova Re: Ból w klatce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 22:40
      Ja mam bardzo podobnie i sama nie wiem, czy to serce, czy pierś. Niby objawy
      serca, szczególnie, że sesja teraz i nerwy duże, ale: dzisiaj jakby uwierało
      mnie coś w okolicach pachy i podotykałąm sobie piersi (bo profesjonalnym
      badaniem tego nie mozna nazwać - chyba jeszcze nie umiem) i ta lewa jest
      własnie duzo bardziej wrażliwa i wyczuwam w niej cos innego niz w prawej. Czy
      to normalne, ze w czasie okresu zmienia się tylko jedna pierś? Mnie to martwi,
      bo jak dotąd, gdy próbowałam badać piersi, zawsze coś tam wyczułam (są bardzo
      małe i wszystkie gruczołki można sobie podotykać), ale zawsze na obu było mniej
      wiecej to samo, a teraz jest inaczej sad Pocieszcie mnie, że to tylko przez
      okres, bo zaraz zwariuję ze strachu sad Żeby pójść do lekarza to tez muszę
      poczekać na koniec miesiączki, prawda? sad
      • Gość: ola Re: Ból w klatce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 22:46
        nie musisz, usg piersi mozesz zrobic juz w czasie okresu
        • Gość: brombarova Re: Ból w klatce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 22:52
          ale na usg mozna tak po prostu, bez skierowania od lekarza? refundowane to
          jest, czy coś się płaci- i ile mniej więcej? i nie powinno się najpierw jakiejś
          profesjonalnej palpacji przeprowadzić? przepraszam, pytania może są głupie, ale
          nigdy się tego nie dowiadywałam, a mamy pytać nie będę, bo będzie się martwić
          na zapas.
          • Gość: greenland Re: Ból w klatce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 07:29
            USG można prywatnie, można z przekazem od lekarza.
            Profesjonalna palpacja, to tylko palpacja. Usg lepsze o wiele. Podobno nawet
            mammografia ustępuje w niektórych przypadkach usg.
            Koszt - trudno mi powiedzieć, w zależności od miasta itp. - około 40-50 zł
            mniej-więcej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka