Dodaj do ulubionych

tabletki a biegunka

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.08, 11:01
Cześć dziewczyny,

mam problem, może coś poradzicie. Otóż: codziennie o 8 rano biorę pigułkę anty. W zeszłym tygodniu dość szybko po zażyciu (około 2 h) miałam małe sensacje jelitowe: musiałam biec do łazienki i oddałam, przepraszam za wyrażenie, dość luźny stolecuncertain Nie skojarzyłam tego niestety z możliwością zmniejszenia skuteczności tabletki, dopiero teraz mam strachasad
W ulotce przeczytałam, że OSTRA biegunka może spowodować nie wchłonięcie się tabletki. No właśnie. Co to jest ostra biegunka? Miałyscie podobnie? Czy mogę czuć się bezpiecznie czy też mój stres jest uzasadniony? Do spodziewanego okresu zostało 2 tyg. a ja już panikuję...

Z góry dzięki za odpowiedź.
M.
Obserwuj wątek
    • Gość: kiara Re: tabletki a biegunka IP: *.adsl.alicedsl.de 28.07.08, 11:17
      ja wlasnie aby uniknac takich sytuacji, bralam pigulki wieczorem, bo
      zdarzalo mi sie rano miec biegunke, czesto po wypiciu kawy, mysle,
      ze jest mozliwosc, ze pigulka sie nie wchlonela, choc luzny stolec a
      biegunka ostra to jest roznica, ale trudno wyrokowac, co bedzie to
      bedzie, choc watpie zeby trafila Ci sie ciaza, to musialby byc
      naprawde zbieg okolicznosci biologiczno-chemicznych, w nia tak latwo
      wcale nie jest zajsc.
    • Gość: ida Re: tabletki a biegunka IP: *.icpnet.pl 28.07.08, 11:36
      ostra biegunka- czyli, za przeproszeniem, siedzisz na kiblu i wszystko przez
      Ciebie przelatujesmile spokojnie, na pewno nic sie nie stalo.
    • Gość: M Re: tabletki a biegunka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.08, 12:23
      Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy, chyba to w tej chwili jest dla mnie najważniejsze, żeby jakoś nie zwariować przez te dwa tygodnie.

Mam jeszcze pytanie: wiadomo, że tabsy hamują owulację. Co się dzieje w organiźmie, kiedy zapomnimy wziąć jedną pigułkę? W ulotkach piszą, jak postępować w takiej sytuacji, natomiast wyjaśnienia reakcji biologicznej niestety nie ma...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka