lac21 10.12.03, 12:12 Czy zażywając pigułki używacie również prezerwatywy. Molla Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiulek10 Re: Pigułki prezerwatywa!!! 10.12.03, 12:16 Kiedy zażywałam pigułki, nigdy nie używaliśmy prezerwatywy. Naprawdę pigułki są skuteczne! Skoro płacisz za nie a tanie nie są, po co pozbawiać się przyjemności używając jeszcze prezerwatywy? Odpowiedz Link Zgłoś
marlenam1 Re: Pigułki prezerwatywa!!! 10.12.03, 17:25 niby sa pewne, ale wypadki sie zdarzaja... znam 2 dziewczyny, ktore wpadly biorac tabletki... moj partner uzywa prezerwatywy, albo sie szybciej wycofuje. Odpowiedz Link Zgłoś
alinaw1 Re: Pigułki prezerwatywa!!! 10.12.03, 23:11 Na tym forum dominuje temat antykoncepcji. (często o powikłaniach) Brr... Nigdy jej nie stosowałam! Żadne pigułki żadne prezerwatywy. Jeseśmy z mężem osobami wierzącymi i otwartymi na życie (póki co rodzina powiększyła się tylko o jedną piękną osóbkę). A,,, i nie zażywamy antybiotyków ani leków syntetycznych. I wiecie co? Jesteśmy i zdrowi i szczęśliwi. Pozdrawiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Pigułki prezerwatywa!!! 11.12.03, 14:07 ciekawie czy będziecie równie beztrosko otwarci na życie po piątym porodzie, czy po prostu zostaniecie "białym małżeństwem", bo z tego co piszesz wynika, że nawet naturalne planowanie rodziny to dla was anarchia. Odpowiedz Link Zgłoś
ulka1001 Re: Pigułki prezerwatywa!!! 11.12.03, 19:24 taki duet stosowaliśmy tylko w pierwszym miesiącu przyjmowania pigułek. działało przez 6 lat (oczywiście były zalecane przerwy), a teraz czekamy na maluszka, ale dlatego że tego chcieliśmy, a nie przez przypadek.Nie zdarzyło mi sie przez ten czas zapomnieć o pigułce. Pomagało przypomnienie w telefonie. Uwazam jednak, że jeżeli takie połączenie daje wam komfort psychiczny, to czemu nie. Odpowiedz Link Zgłoś
bluey Re: Pigułki prezerwatywa!!! 10.12.03, 22:01 Wiesz... Pigulki maja wskaznik Pearla ok. 0,3 co oznacza, ze na 1000 kobiet 3 zachodza w ciaze. Niestety nie wiem, czy uwzglednia to bledy w przyjmowaniu pigulek (celowe i przypadkowe), interakcje z lekami, wymioty, biegunke itp (te czynniki jak wiadomo obnizaja skutecznosc pigulki). Jesli tak to jesli sumiennie sie przyjmuje pigulke to ciaza jest niemozliwa! Gorzej ma sie sprawa jesli ten wskaznik dotyczy tylko kobiet sumiennie bioracych pigulki... - ciekawe co w takim wypadku sprawia, ze pigulka jest nieskuteczna? Ja w kazdym razie teraz nie moge sobie pozwolic na dziecko, dlatego mimo pigulek staramy sie z partnerem zabezpieczac dodatkowo prezerwatywa... Pozdrawiam PS. Moze ktos mnie uswiadomi jak to jest z tym wskaznikiem i pigulkami? Czy dotyczy on tez bledow? Odpowiedz Link Zgłoś
moboj Re: Pigułki prezerwatywa!!! 10.12.03, 22:54 a dlaczego razem z pigułkami miałabym używać prezerwatywy??? trochę mnie dziwi takie histeryczne podejście.... pigułka + prezerwatywa + stosunek przerywany (o takiej mieszance któras tam wspomniała)... hihi Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: Pigułki prezerwatywa!!! 11.12.03, 15:16 dokladnie po co ta histeria ! piguly, do tego gumka albo stosunek przerwywany !!!???? nerwica! i mniejsza przyjemnosc i jeszcze obciazenie organizmu pigulkami ! ludzie! po co to ??? Odpowiedz Link Zgłoś
marlenam1 Re: Pigułki prezerwatywa!!! 11.12.03, 18:26 wcale nie obciazam organizmu pigulkami, wrecz przeciwnie, odciazam organizm. nie cierpie na syndrom przedmenstruacyjny i ogolnie lepiej sie czuje, a prezerwatywa daje wieksza pewnosc, nie jestem mezatka wiec taki wypadek drogo by mnie kosztowal. Odpowiedz Link Zgłoś
ani_k Re: Pigułki prezerwatywa!!! 11.12.03, 22:16 wskaźnik zawiera tez błędy wprzyjmowaniu pigułek, biegunkę itd... znajoma gonekolog powiedziała mi ze trzeba sie OSTRO nagimnastykowac zeby pigulka nie zadziałała a jesli sie ja bierze prawidlowo to...same wiedzie moim zdaniem prezerwatywa jest zbyteczna pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
etamka Re: Pigułki prezerwatywa!!! 12.12.03, 17:01 Jeżeli nie jesteś pewna, oblicz kiedy masz płodne dni (jeśli bierzesz tabletki nie będzie to trudne) i wtedy albo sobie odpuśćcie, albo się "dozabezpieczcie". Tych dni płodnych wypada raptem kilka))! Odpowiedz Link Zgłoś
ani_k Re: Pigułki prezerwatywa!!! 12.12.03, 20:35 co ty wygadujesz kobieto? podczas braniapigułek nie ma dni płodnych... Odpowiedz Link Zgłoś
moboj Re: Pigułki prezerwatywa!!! 12.12.03, 22:58 jakie dni płodne??? pigułki hamują owulację!!! nie ma owulacji, nie ma dni płodnych.... Odpowiedz Link Zgłoś