Dodaj do ulubionych

Jestem ortorektyczką?

IP: *.mgsp.pl 04.08.09, 17:16
Tak jestem. Piekę własny chleb, piekę lub marynuję mięso by nie
kupować wędlin, starm się kupować zdrową żywność. Nie jem mięsa
smażonego na patelni - staram się mięso gotować.
A wszystko dlatego, że mój ojciec ma od 20 lat cukrzycę.
Obserwuj wątek
    • Gość: taaaaa Jestem ortorektyczką? IP: 89.108.249.* 04.08.09, 21:05
      Byłam..
      I nie polecam, bo idzie zwariować.
      Na końcu nie je się już prawie NIC!! bo wszystko okazuje się w jakiś sposób szkodliwe, nawet woda z kranu(!!) nawet gotowanie jej w czajniku!!
      Najpierw ograniczenia mięsa, słodyczy, białego pieczywa, apsrtamu, cukru, tłuszczy, a na końcu życie na samych płatkach owsianych i pomidorkach.
      Efekt? Wygląd jak anorektyk, osłabnięcia, bezpłodność no i samotność w tym całym swoim szaleństwie... bo nikt tak nie zrozumie ortorektyka jak ortorektyk sad
    • pamig Czy psychiatrzy wymyślają nowe choroby? 05.08.09, 11:12
      To oczywiste, że każda skrajność i popadanie w fanatyzm jest niezdrowe dla
      psychiki. Ale żeby od razu nazywać dbanie o siebie i odrzucanie szkodliwych
      pokarmów chorobą?

Każdy ma wolny wybór w decydowaniu o tym, co chce jeść a czego nie chce. I
      jeśli nie szkodzi w tym sobie i innym, to nie mozna sie go o to czepiać, a
      nazywanie go chorym psychicznie jest oznaką dyskryminacji i nietolerancji.

A może to psychiatrzy wymyślają sobie nowe jednostki chorobowe, żeby mieć
      pacjentów?

A może to tracący wpływy przemysł mięsny i mleczny finansuje tych psychiatrów,
      aby tworzyli takie jednostki chorobowe? Brzmi paranoicznie, ale w świecie
      wszystko jest czasem możliwe. Myślący i działający inaczej niż ogół zawsze
      uważani byli za heretyków, których należy zwalczać.

• Gość: JAtoJA Re: Czy psychiatrzy wymyślają nowe choroby? IP: *.internet.radom.pl 30.08.09, 19:56
        nie wime czy dokladnie przeczytaliscie artykul. Ortorektykiem nie jest osoba
        ktora sie dbrze odzywia !!! Wrecz rpzeciwnie - zle sie odzywia, nie dostarcza
        organzmowi wielu wartosci odzywczych potrzebnych do zycia !!!

To jest choroba!! Czytajcie ze zrozumieniem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka