Dodaj do ulubionych

domek drewniany

29.03.11, 19:01
chciałabym postawić drewniany domek (ok 60m2) letniskowy. Ocieplony wełną mineralna.
czy jest metoda żeby takowy domek postawić i zmieścić się w 35tys ?. Gotowe odpadają- znacznie przekraczają mój budżet. może trzebaby wziąć cieślę, ale ile on weźmie za postawienie takiego domku?- może ktoś orientuje się w kosztach postawienia takiego domku za pomocą wynajętego czlowieka. A może ktoś z Was ma namiar na jakąś firmę, która podjęłaby się wykonania takiego domeczku za małe pieniądze.
Obserwuj wątek
    • graiyetea Re: domek drewniany 30.03.11, 12:45
      Fachowca będzie trzeba wziąć, ale jeżeli część prac zrobisz sama to powinnaś zmieścić się w tym budżecie. Wydaje mi się jednak, że taniej Ci wyjdzie budowa z pustaka.
    • mrduch99 Re: domek drewniany 04.08.11, 06:17
      Za 25 - 30 tys. zł zamówisz domek o tej powierzchni ale bez ocieplenia. Domek pod papę w szkielecie drewnianym. Ocieplenie będzie Cię kosztować ok 3000 zł + wykończenie wnętrza co najmniej drugie tyle. Tę część możesz zrobić sama, szkielet drewniany jest raczej łatwy do ocieplenia i wykończenia wnętrz. 35 tys. zł to dość skromny budżet jak na domek o tej powierzchni. Jeśli miałabyś zamówić kompleksową usługę za domek całoroczny, kosztować Cię to może ok 60 000 zł.
    • mruwa9 Re: domek drewniany 04.08.11, 23:45
      Taki dom w technologii szkieletowej mozna postawic w zasadzie samemu, metoda gospodarcza, biorac fachowcow jedynie do niezbednych prac (przylacza, elektryka). Moj maz zupelnie sam, w pojedynke, w ciagu miesiaca, postawil w ten sposob co prawda tylko szopke o powierzchni kilkunastu m2, ale zrobil to zupelnie sam, od wylewki, poprzez sciany, dach, dachowki, do elektryki. Bez watpienia zespol "ja i szwagier" moze taki dom postawic w ciagu jednego sezonu, a takimi domami Skandynawia stoi.
    • Gość: Dmitros Re: domek drewniany IP: 194.126.183.* 21.08.11, 13:14
      Jest solidna firma AGANT www.agantbale.pl
    • Gość: FEN Re: domek drewniany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.11, 22:53
      Ja chciałem zapytać, czy taki domek drewniany wychodzi taniej niż przy zwykłej budowie (można powiedzieć tradycyjnej.
      --------------------------
      Drukarnia internetowa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka