Dodaj do ulubionych

jaka wanna

26.03.05, 23:16
Chcę wymienić wannę-stalowa czy akrylowa.Co
sądzicie.Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: wami4 Re: jaka wanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.05, 18:48
      Ja osobiscie, wole wanne zeliwna ale nie jestem pewny czy jeszcze produkuja.
      Nie nawidze akrylowych ale tylko takie ostatnio widzialem w sklepach Castoramy.
      Zeliwna jest trwala, latwa w czyszczeniu, po latach uzytkowania ciagle
      wygladajaca super a tego nie mozna powiedziec o akrylowych. Latwo sie rysuja,
      brazowieja i trzymaja przebarwienia.
      • bea75 Re: jaka wanna 29.03.05, 10:58
        z dwojga złego to juz chyba lepsza akrylowa - nie będzie tak dudnić w trakcie
        nalewania wody jak przy stalowej
        ja osobiście (podobnie jak mój przedmówca ;-)) mam w domu żeliwną i przyznam,
        że w nowym mieszkanku także chciałabym mieć takową - problem w tym, że są
        koszmarnie drogie, mały wybór bo niewiele się ich produkuje, no i ciut ciężkie
        przy wnoszeniu (chociaż nie wiem czym się przejmuję bo nie ja będę wnosiła ;-
        )) - żeliwna trzyma długo ciepło, po latach wygląda nadal super i nie boi się
        proszku do mycia - wiadomo, może odprysnąć przy uderzeniu czymś ciężkim ale to
        może się zdarzyć także akrylowej (zdarzyło się u moich rodziców)- argumenty w
        stylu akryl cieplejszy w dotyku kompletnie mnie nie przekonują - bardziej już
        cena ;-)
        pozdrawiam
        • Gość: Gość Re: jaka wanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 13:16
          A ja kupiłem stalową dobrej firmy. ( gruba blacha )
          Jestem z niej bardzo zadowolony. W cale nie jest chałaśliwa przy napełnianiu
          I nie zamienił bym jej za żadne skarby na akrylową.
          • jan-w Re: jaka wanna 29.03.05, 17:32
            Jeśli masz czas, szukaj żeliwnej. Ani plastikowa, ani blaszana, nie mają ż
            żeliwną żadnego porównania (stabilność, trwałość, cisza itp). Niestety polskie
            żeliwne już się chyba nie trafiają i najczęściej spotyka się strasznie drogie
            francuskie. Jednak czasem bywają okazje, ja spotkałem 2 razy. Do poprzedniego
            mieszkania kupiłem francuską,żeliwną za 580 PLN. W nowym domu mam niestety
            wyłącznie akrylowe, nie miałem tyle czasu na czekanie :-{
    • aankaa Re: jaka wanna 29.03.05, 17:36
      do stalowych wanien można dokupić styropianowe "łoże" - masz ciszę przy
      nalewaniu, stabilnie stoi, efekt termosu, gotowca do oklejenia płytkami
    • Gość: gosc. Re: jaka wanna IP: 81.219.11.* 29.03.05, 18:43
      Ja wolę wannę akrylową.
      Stalowe to już chyba przeszłość.
      Akrylowa ma o wiele więcej zalet a najważniejsze to, że nie jest ZIMNA!

Co do wanien stalowych to bardzo tanie widziałam w marketach budowalnych
      naszego polskiego (chyba jedynego tak mi się wydaje) producenta Emali Olkusz.
      • Gość: pioootr2 Re: jaka wanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 23:04
        Dziękuję-pozdrawiam.
      • Gość: pioootr2 Re: jaka wanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 23:04
        Dziękuję-pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka