klemensik2 Co myślicie? 26.02.10, 13:03 Dom przy kwiatowej www.galeriadomow.pl/projekt,upb1041-dom-przy-kwiatowej,139L.html Odpowiedz Link Zgłoś
patpio Z81 z pracowni Z500 28.02.10, 10:35 witam co sądzicie o projekcie? czy SSZ zmieszczę w 140tyś? z500.pl/projekt/z81.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pandzik Re: Z81 z pracowni Z500 IP: *.chello.pl 03.03.10, 15:44 patpio napisał: > witam > co sądzicie o projekcie? > czy SSZ zmieszczę w 140tyś? > z500.pl/projekt/z81.html Na tak postawione pytanie nie ma jednej odpowiedzi. Masz na stronie koszt budowy. Zadzwon, dopytaj, zrób swóju kosztorysanta w miejscu zamieszkania - bo od tego, oraz jakim systemem, zalezy w glownej mierze koszt budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pandzik Re: Co myślicie? IP: *.chello.pl 03.03.10, 15:39 klemensik2 napisała: > Dom przy kwiatowej > www.galeriadomow.pl/projekt,upb1041-dom-przy-kwiatowej,139L.html Koszmarny. Elewacje bez wyrazu. Połączenie jasnej dachówki, białych okien, piaskowca(tynk?) dla mnie za mdłe. Kominy wg mnie za niskie. Stawianie słupa 50cm od ciany domu mocno problematyczne. W srodku jeszcze gorzej. WC i łazienka za małe. Dziwna ścianka w kuchni, wokół "jadalni". Wogóle w salono-kuchni masa zmarnowanego miejsca. Kominek upchniety pomiedzy dwa okna, wypoczynek pomiedzy inneokna w naroznik przepastnego salonu... W kuchnipiec obok lodówki... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Co myślicie? IP: *.tktelekom.pl 24.06.10, 11:48 Ja ten dom wybudowałem tylko ze zmianami . Inna elewacja , inne umiejscowienie kominka . inny układ lazienki itp . Rewelacja . Służe zdjęciami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: Co myślicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.11, 14:54 Witam, inetersuje mnie jakie zmiany wprowadziłeś w upb-1041. podaję maila gdybyś zechciał podzielić się uwagami kate_tom@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna201005 witam jesli by pan mogl wyslac zdjecia tego domku IP: *.star.net.pl 03.02.11, 13:09 oto moj adres @ marcinek27s@interia.pl z gory dziekuje oraz pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ggven Re: Co myślicie? 25.08.11, 20:48 Gość portalu: Maciek napisał(a): > Ja ten dom wybudowałem tylko ze zmianami . Inna elewacja , inne > umiejscowienie kominka . inny układ lazienki itp . Rewelacja . Służe > zdjęciami Witam, Jeśli to możliwe,bardzo proszę o rady, pomysły dotyczące zmian w projekcie tego domu (dom przy kwiatowej); bardzo chętnie oglądnę też zdjęcia z realizacji - ggven@gazeta.pl Dziękuję i pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danka5 Re: Dyskusje na temat projektów domów - nowy wąte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.10, 18:20 Kupiłam projekt domu, którego powierzchnia miała wynosić 172,6 m2( wszystkie pomieszczenia , z garażem i stryszkiem o wys 1,6 m2) . W otrzymanym projekciejest napisane , że 172,6 m2 to jest pow. użytkowa, a pow. całkowita wynosi 274 m2 , nie wynika to jednak z danych zawartych w projekcie. Skontaktowałam się z biurem od którego kupiłam projekt , a Pani stwierdziła , że tak ma być i już. Proszę kompetentnych o wyjaśnienie,skąd wzięło się 274 m2. Odpowiedz Link Zgłoś
pandzik Re: Dyskusje na temat projektów domów - nowy wąte 10.03.10, 12:02 Przeslij mi rzuty z opisem to postaram sie odpowiedziec. pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
brucemajster słoneczny z garażem 30.03.10, 18:13 czy ktoś buduje z państwa ten o to domek Tekst linka czy ktoś zna jego rzeczywiste koszty budowy ?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pandzik Re: słoneczny z garażem 30.03.10, 21:17 Podany kosztorys wydaje sie realny. Odpowiedz Link Zgłoś
klemensik2 Tomaszek II - bez garażu 01.04.10, 16:35 www.domdlaciebie.com.pl/?akcja=szczegoly&id_domku=66&unset=2 Co sądzicie??? Jedynie zlikwidowałabym kominek na tarasie:) Odpowiedz Link Zgłoś
pandzik Re: Tomaszek II - bez garażu 05.04.10, 19:46 Nie jest źle, choć ja bym zlikwidował i kominek wewnątrz... :) Ogólnie salon jest dośc "pociągły" ale co kto lubi. Na pewno z salonu musi wylecieć słup ze środka przejścia w rejonie kominka. Raczej nie powinno być problemuz oparciem dachu naścianach nośnych czy ukrytych w stropie podciągach. Nie odchudzaj też ścian wewnętrznych nośnych (w jakimś sensie akustycznych). Są w miarę przyzwoicie zaprojektowane. Trzeba sprawdzić co z kominem kotła. Jest zdecydowanie za niski. Ma ok. 4 m, przy standardowym piecu to raczej nie wystarczy do prawidłowej pracy. Zaadaptowałbym w jakimś sensie strych w środkowej części domu. Np. na "graciarnie". Odpowiedz Link Zgłoś
brucemajster Re: słoneczny z garażem 13.05.10, 10:44 a co powiesz o samym projekcie , rozmieszczeniu pomieszczeń?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frugo1985 Re: słoneczny z garażem IP: *.ip.netia.com.pl 08.04.14, 00:01 Ja jestem na etapie wylewania posadzek i poszło mi do tej pory ok. 200tys. , doprojektowałam piwnicę. Tynki mam już zrobione, sufit też, hydraulika, elektryka, docieplenie, elewację. W razuie pytań pisz na maila :) Odpowiedz Link Zgłoś
gienia100 projekt domu Laguna 08.04.10, 21:27 witam wszystkich :) mam pytanie odnośnie domu Laguna, znalazłam ten projekt na stronie kreodom.pl i wstępnie mi się podoba. Czy ktoś ma w planach albo buduje ten dom i ma jakieś cenne uwagi? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pandzik Re: projekt domu Laguna 09.04.10, 11:04 Nie polecam. To bardzo słaby, przypadkowy projekt. Hol na parterze ze schodami nie do przyjęcia. Po prostu niefunkcjonalny. Dwa małe, przypadkowe pokoje z jednym okienkiem kazdy(przydalaby sie portfenetra). Brak kotłowni, bo pomieszczenie gospodarcze nią chyba nie jest???? A jeśli jest to w środku domu nie najciekawsze to miejsce - gaz którędy poprowadzić z zewnątrz i skąd nawiew? Na piętrze dwie łazienki dostępne z korytarza??? Po co? Do tego z jednej łazienki wychodzi w prost na schody. Wypadek murowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laguna Re: projekt domu Laguna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.10, 03:47 witam:) właśnie wybraliśmy projekt laguna i dla nas jest idealny:) pomieszczenie gosp mozna zaadaptowac na kotlownie - w zaleznosci od systemu ocieplania;) usytuowanie schodow tez niczemu nie przeszkadza:)) dwa pokoje na dole bardzo pomocne - oczywiscie w zaleznosci od sytuacji zyciowej, ilosci osob itp...wizualnie bardzo ładny i bardzo użytecznie zaplanowany z mozliwoscia adaptacji poddasza. mozna np polaczyc pokoj z lazienka oraz poddaszem;)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
klemensik2 Re: Dyskusje na temat projektów domów - nowy wąte 21.04.10, 22:45 A co myślicie o Z10 ze studia Z500??? www.z500.pl/projekt/z10.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pandzik Re: Dyskusje na temat projektów domów - nowy wąte IP: *.chello.pl 22.04.10, 12:59 Nic ciekawego. Zakładam, (brak kominów, czy wywietrzników na dachu - rys. elewacji) że kuchnia, wc i łazienką nie sa wentylowane? Odpowiedz Link Zgłoś
klemensik2 Re: Dyskusje na temat projektów domów - nowy wąte 23.04.10, 14:34 No właśnie z tym jest chyba jakiś problem, bo gdy czytam o realizacjach tego projektu to okazuje się że są 3 kominy. Odpowiedz Link Zgłoś
pandzik Re: Dyskusje na temat projektów domów - nowy wąte 25.04.10, 23:02 Dlatego daruj sobie takie nędzne projekty. Odpowiedz Link Zgłoś
nexstartelescope Re: Onyks - MTM Styl - prosze o opinie. 02.05.10, 10:31 Przepraszam, zapomniałam o linku :) www.domywstylu.eu/projekty/jednorodzinne_z_uzytkowym_poddaszem/onyks/#rzuty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pandzik Re: Onyks - MTM Styl - prosze o opinie. IP: *.chello.pl 04.05.10, 00:22 jeden z gorszych na forum... projektant chyba leciał na meskalinie. tak słabe, że nie mam siły o tym pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
klemensik2 Re: Onyks - MTM Styl - prosze o opinie. 04.05.10, 08:59 Pandzik jak nie masz siły to nie pisz. Albo podaj mi wzór projektu fajnego według Ciebie - wymagania mam takie - bez garażu i piwnicy, powierzchnia - 125m - 135m , 3 pokoje plus salon i do tego spora kuchnia ze spiżarką. Z góry dziękuję!!!! Liczę na Ciebie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pandzik Re: Onyks - MTM Styl - prosze o opinie. IP: *.chello.pl 04.05.10, 11:32 klemensik2 no chyba nie sądzisz że będe wertował setki nibyprojektów typowych. :) no chyba, że na moim koncie znajdzie sie pewna sumka, a na mailu plan miejscowy (lub WZ), dane i zdjecia działki, sąsiadów, oraz Twoje preferencje dot. ARCHITEKTURY budynku. Polecam jednak udanie sie do arch. i sporządzenie własnego projektu. Jak jestes odważny to każdy przyjmie takie zlecenie z radością. Jesteś ze śląska albo krakowa to mogę polecić dobrego. obecnie sam nie mam mozliwosci wykonania. Jak chcesz jednak góralską chatkę, to kup byle co, byle taniej zatrudnij górali a ci wybudują Ci domek bez projektu, zgodnie z własnym doświadczeniem. Od stu lat tak przeciez budują. Odpowiedz Link Zgłoś
ron40 tk33 proszę o opinie i koszty budowy 07.05.10, 01:13 moze ktoś zaczyna lub zaczął budowę . Mamy zamiar powiększyć pom gosp .,a garaż pomniejszyć do jednostanowiskowego. Co warto jeszcze zmienić ??? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pandzik Re: tk33 proszę o opinie i koszty budowy IP: *.chello.pl 07.05.10, 13:30 elewacja z jednostanowiskowym garazem bedzie wyglądała źle, tzn gorej bo źle już wygląda. Dom nie ma jadalni a i salon jest mały i nieustawny. Kominek na rzucie jakis za mały, komin w szafie??? Łązienki za małe i źle zaprojektowane, muszle, umywalki przy scianach, przy wannie. Koszmar. "Duża" sypialnia malutka, brak dostepu do łóżka z dwóch stron. Kotłownia bez miejsca na kocioł (wygodnego miejsca)... Poszukaj czegos innego. Odpowiedz Link Zgłoś
ron40 Re: tk33 proszę o opinie i koszty budowy 08.05.10, 00:01 www.budujdom.pl/TK33-155.html Czy jest ,,aż tak tragiczny ;-((( wejście do garderoby planujemy z korytarza , zauroczył nas duży .taras z wyjsciem z kuchni i salonu. pozdrawiam P. S. kotłownię mozna powiekszyć kosztem garażu /sądzę/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pandzik Re: tk33 proszę o opinie i koszty budowy IP: *.chello.pl 08.05.10, 12:41 No jeśli podoba ci sie taras to brałbym bez wahania. Reszta domu przecież nie ma znaczenia. Kotłownia jest źle zaprojektowana. Nie ma miejsca na nawiew z zewnątrz (przez te szafę??) Nie ma miejsca na poprowadzenie gazu do kotła (przez szafę i nad drzwiami?, przez garaż?) poza tym drzwi z kotłowni muszą sie otwierać na zewnątrz. A do tego nie projektuje sie przechodniej kotłowni. A to tylko 1 pomieszczenie. W kuchni godzisz się na płytę grzejną bez okapu? itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ron40 Re: tk33 proszę o opinie i koszty budowy IP: 109.95.150.* 09.05.10, 13:57 :-((( ,zmartwiły mnie Twoje uwagi do projektu ,lepiej poszukać innego ???,czy wystarczy w tym poprawić te błędy ?,/czy są możliwe?/ Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pandzik Re: tk33 proszę o opinie i koszty budowy IP: *.chello.pl 09.05.10, 20:10 Ron, postaraj sie jeszcze raz przeanalizowac cały proces budowlany. Rozumiem, że masz już działkę, dane dot. mediów, WZ/Plan miejscowy itd. I najważniejsze, co chcesz budować. Przejdź sie po okolicznych architektach, moze którys za drobną opłatą zaprojektuje Ci Twój wymarzony domek. Tylko nie przyznawaj sie, że myślisz o typowym bo nie beda z tobą rozmawiać. Ja bym nie rozmawiał. :) Jakby wypaliło to prześlij mi później wstępny projekt, poprawie go. :P Jak nie, to szukaj dalej w gotowcach. Może Cisie poszczęści. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TR Re: Onyks - MTM Styl - prosze o opinie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.11, 16:21 Projekt bardzo mi sie podoba, jednakze za malo pokoi - niepraktyczny, moze sie na niego zdecydujemy lecz najlpierw jakies poprawki, opinie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kor.nick Oceńcie proszę naszą Zoję :-) IP: *.chelmnet.pl 14.05.10, 13:28 Ukłony dla szacownego forum Po długich poszukiwaniach wstępny wybór padł na projekt Zoja plus Lux w wersji lustrzanej z Archetonu http://www.archeton.pl/projekt-domu-zojapluslux-900-994-opisogolnyl-cead47e9096bf43c890d8c6035ee5b36 Po pewnych zmianach spełnia on najbardziej nasze wymagania. Co do zmian to z tych poważniejszych: 1. poszerzenie garażu o jakieś 30 cm 2. poszerzenie kuchni salonu i pokojów nad nimi o jakieś 70 cm 3. domek ma być energooszczędny więc myślimy o zastąpieniu wentylacji grawitacyjnej wentylacją mechaniczną co pozwoli chyba na rezygnację z komina przy wejściu 4. rezygnacja z jednego balkonu 5. łazienka w pokoju nad garażem ma zmienić się w garderobę 6. na górze trochę zmian w ściankach działowych To chyba tyle... Prosimy o opinie i ocenę zanim zrobimy ten krok... Tym bardziej że 24-05 Archeton podobno podnosi ceny. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pandzik Re: Oceńcie proszę naszą Zoję :-) IP: *.chello.pl 15.05.10, 15:33 No jak A. podniesie cenę tak o stówkę to będzie przecież straszne. :) 2 tysiące za projekt to już przecież drożyzna. :E Możesz mi powiedzieć po co budujesz ten dom? Bo jeśli po to aby sobie głowy obijać o strop to nic nie powiem. Całe piętro, jeśli chodzi o aranżacje jest skopane. Łóżka, umywalki itp, wszystko ulokowano w miejscu, w którym strop opada do wysokosci < od 1m. Daruj sobie taką kaszanę. Poszukaj domu z dwoma pełnymi kondyhnacjami a nie z takim poddaszem. Tam powinny gnieździć sie gołębie. Polecam tez zapoznac sie z pojeciem wentylacji... pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kor.nick Re: Oceńcie proszę naszą Zoję :-) IP: *.chelmnet.pl 16.05.10, 10:50 Tak jak pisałem wcześniej łazienka przy pokoju nad garażem ma być zamieniona na garderobę, w drugiej łazience wszystko już jest OK. Na ustawienie łóżek mamy już inny pomysł. Co do wentylacji to z tego co wiem wentylacja mechaniczna daje możliwość zastosowania rekuperacji i/lub gruntowego wymiennika ciepła co się chyba przekłada na oszczędności na cieple. O wentylacji trochę już się naczytałem ale chętnie dowiem się czegoś jeszcze jeżeli oczywiście zechcesz się rozwinąć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Oceńcie proszę naszą Zoję :-) IP: *.protonet.pl 10.01.13, 20:59 Witam ! takze budujemy z zona zoje i chcialbym sie dowiedziec jak ten domek sie spisuje i z jakich materialow jest zbudowany. Jakies przemyslenia dotyczace zmiany poszczegolnych konstrukcji i zastosowanych elementow ? Odpowiedz Link Zgłoś
takajakwy a my wlasnie zaczynamy budowe... 26.05.10, 11:20 Wiera www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=77&a=175 bylismy juz w realu w tym domu i wedlug nas jest swietny:) a Wy co sadzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Re: a my wlasnie zaczynamy budowe... IP: *.chello.pl 31.05.10, 14:13 > Wiera rel="nofollow">www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=77&a=175 bylismy juz w > realu w tym domu i wedlug nas jest swietny:) a Wy co sadzicie? S Z K A R A D Z T W O Odpowiedz Link Zgłoś
gnojo PDJ-3962 25.06.10, 19:07 witam, prosze o kilka slow o projekcie kreodom PDJ-3962 www.kreodom.pl/portal/projekt/LK726-Wolnostojacy-Budynek-z-poddaszem-45253538_40_5329_4_1_100:120_2_1_2_4_2_8.html Zamierzamy zmienic w nim tylko to, ze w salonie dorobimy lukarne, oraz ganek. domek jest malutki, ale mierzymy sily na zamiary dlatego jestesmy zainteresowani wlasnie tym projektem, glownie z powodow prostej bryły i rozmieszczenia. Zachecam do komentowania lub jesli ktos zna fajny podobny-tani w budowie domek to prosze o namiary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: PDJ-3962 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.10, 09:52 gnojo napisała: > Zamierzamy zmienic w nim tylko to, ze w salonie dorobimy lukarne, ?? Odpowiedz Link Zgłoś
ludwik_13 Re: PDJ-3962 12.11.10, 15:49 Czy już budowa rozpoczęta? Jakie wprowadziliście zmiany? Jaką macie orientację względem stron świata? Przymierzamy się do tego projektu (odbicie lustzrane, garaż od zachodu). przjerzeliśmy ich setki i ostatecznie padło na ten. Planowane zmiany to: - dobudowanie wiatrołapu i niewielkie wydlużenie daszku nad wejściem -wydłużenie o 0, 5 do 1 m (powiększenie salonu , kuchni i dwóch mniejszych sypialni na górze) -zrobienie wyjśca tarasowego i zadaszenia dachem pulpitowym od strony jadalni - - zmniejszenie do 2 liczby skrzydel drzwiowych na ścianie "ogrodowej" prawdopodobnie likwidacja połączenia kotłowni z garażem - ale to jeszcze do dyskusji. Ogrzewanie: gaz, cały dół (oprócz sypialni) podłogówka, na górze podł. w łazience. Do tego solidny kominek i rozprowadzenie ciepłego powietrza grawitacyjnie. Wentylacja grawitacyjna we wszystkich pomieszczeniach. Jeżeli jesteś zainteresowany dyskusją proszę o maila na pcztę gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina_k_28 Re: Dyskusje na temat projektów domów - nowy wąte 24.07.10, 22:44 Poszukuję projektu domu parterowego z poddaszem do adaptacji na wąską działkę znajdującą się na wzgórzu i niestety nic nie udało mi się znaleźć.Proszę o pomoc może komuś się rzucił w oko taki projekt:))) Odpowiedz Link Zgłoś
vze Re: Dyskusje na temat projektów domów - nowy wąte 08.08.10, 17:12 Witam Przenosze sie do odpowiedniego watku i przepraszam za zamieszanie .Moje poprzednie koncepcje na dom upadly,i dobrze ,bardzo sie ciesze z tego powodu ,bo mozliwosci nie ograniczone plotem wzrosly 5krotnie .Zmiana dzialki na wieksza przyniosla mi nowe wyzwania , a zarazem -zwiekszyla mozliwosci pomyslu na dom .Do tej pory mialam wizje 150m domku prostego, parterowego z poddaszem (bo tylko taki sie miescil),a dzisiaj moja wyobraznia szaleje i ksztaltuje dom parterowy rozlozysty i nie wiem czy z ta rozpietoscia nie przesadzam.Dlatego zwracam sie do Was uprzejmie proszac o wskazowki czy nie zabija mnie koszty wybudowania i utrzymania tego domku . Zaczne od dzialki -polozona w malej pieknej miejscowosc obok Slawy Slaskiej ,dzialka plaska , wjazd na nia mam od strony polnocnej ,wymiary 60*40- usytuowanie rownolegle do drogi dluzszym bokiem.Sasiad mozliwy bezposrednio od wschodu i polnocy, naprzeciwko przez droge.Widok na poludnie i pol.wschod na piekne lasy,zachod pola i w glebi drzewa.Dom planujemy dla 5 osob,w tym rodzice w wieku ok 60 lat z dziecmi i wnuk.Wybralismy ten projekt www.soprojekt.pl/Proj_got/S01/s01_rzut.html ,ale bez tuningu sie nie obejdzie .Chcialabym wprowadzic kilka zmian ,aby ulatwic zycie 3 pokoleniom ,a mianowicie w master bedroom zrezygnowac z sauny i przeznaczyc ja na garderobe,okno w lazience przeniesc na sciane szczytowa, 2 male pokoiki polaczyc w 1 wygodny pokoj z garderoba i dodatkowym wejsciem do przyleglej lazienki.Wyrownac poziomy podlog , ale najwazniejsza zmiana jest zabudowanie i powiekszenie wiaty ,tak aby starczylo miejsca na pralnie i kotlownie i 2 samochody.To nie wszystko jeszcze ,garaz chce obnizyc maksymalnie aby wygospodarowac nad nim pokoj z lazienka dla syna ,tak aby czul sie swobodnie .Schody mysle poprowadzic poprzez zapl. gospod.Bardzo zalezy mi na przyblizeniu orientacyjnych kosztow wybudowania tego domu Odpowiedz Link Zgłoś
pandzik Re: Dyskusje na temat projektów domów - nowy wąte 16.08.10, 20:58 jak ci wyobraźnia szaleje, masz tez mozliwosci, to idź do dobrego arch. (wiem, trudno takiego znaleźć)) i poproś o przelanie pomysłów na papier. Nie kupuj projektu w kiosku... Odpowiedz Link Zgłoś
alexx55 Dom w akebiach 29.08.10, 11:09 Witam! Czy budował ktoś może dom z projektu dom w akebiach? Może ktoś jest z Pomorza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Penuel Re: Dom w akebiach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.11, 13:14 No i jak? Stoją już te akebie? Zdecydowaliście się na nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JACK projekt prostego domu IP: *.149-64-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 19.09.10, 16:12 Szukam projektu domu podobnego do tego na zdjęciu, na razie bez sukcesu, może ktoś widział podobny prosty projekt? www.wolfsystem.pl/wolf/live/house/cms,id,57,nodeid,15,_country,pl,_language,pl.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ml Bob G1 z pracowni Archipelag IP: 94.254.186.* 23.11.10, 10:57 Tekst linka bardzo proszę o opinie na temat projektu, ile moze kosztować stan surowy zamknięty takiego domku moze ktoś zna odpowiedz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bidol3 Re: Bob G1 z pracowni Archipelag 21.01.11, 21:02 Gość portalu: ml napisał(a): > Tekst linka bardzo proszę o opinie na temat projektu, ile moze kosztow > ać stan surowy zamknięty takiego domku moze ktoś zna odpowiedz. Pozdrawiam Witam też jestem bardzo zainteresowana tym projektem. co o nim myślicie. Podkreślam że chcemy wybudować domek parterowy 3-4 osobowy dość prosty i tani w budowie ( wiem że to dziwnie zabrzmi, ale nie chcemy brać z mężem kredytu na 30 lat ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dandi Re: Bob G1 z pracowni Archipelag IP: *.chelm.mm.pl 28.01.11, 18:53 Witam My z żoną się właśnie zdecydowaliśmy na ten projekt i już go mamy w domu w wersji lustrzanej. Zamierzam wprowadzić pewne zmiany w garażu i oknach, jeśli jesteście Państwo zainteresowani to możemy pokorespondować. Mój e-mail dandirio@o2.pl Pozdrawiam Daniel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Re: Bob G1 z pracowni Archipelag IP: *.sta.asta-net.com.pl 23.07.11, 09:42 Z przyjemnością zobaczę ten dom w rzeczywistych rozmiarach(moj start budowy wiosna 2012). Pozdrawiam Daniel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Bob G1 z pracowni Archipelag IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.12.11, 23:22 mamy z żoną upatrzony w www.archipelag.pl projekt Bob II G1 i rozmawiałem z paroma osobami którzy też mają różne projekty/domy od nich to co przewija się w rozmowach to "dobry koszt budowy (rzetelny/realny)" Odpowiedz Link Zgłoś
beton2007 Re: Bob G1 z pracowni Archipelag 02.12.11, 23:24 mamy z żoną upatrzony w www.archipelag.pl projekt Bob II G1 i rozmawiałem z paroma osobami którzy też mają różne projekty/domy od nich to co przewija się w rozmowach to "dobry koszt budowy (rzetelny/realny)"Gość portalu: ml napisał(a): > Tekst linka bardzo proszę o opinie na temat projektu, ile moze kosztow > ać stan surowy zamknięty takiego domku moze ktoś zna odpowiedz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zefir Re: Bob G1 z pracowni Archipelag IP: *.dynamic.chello.pl 31.10.13, 15:45 Kupiliśmy ten projekt: wybieramprojekt.pl/projekt-domu-bob-bn44/. To jest ten: wybieramprojekt.pl/projekt-domu-bob-g1-bn45/ ale bez garażu. Jesesmy na etapie robót budowlanych. Stan surowy zamkniety wyniósł nas 160.000 z materiałmi i robocizną. Super domek:) Polecam też firme, w której kupiliśmy projekt w super okazji. Oszacowali nam koszt budowy na 165.000- no i tak prawie wyszło! pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kirka schody a;la półka IP: 78.9.97.* 23.11.10, 13:30 co sądzicie o takich rozwiązaniach jak to?? luksusowy-dom.pl/design/schodami-do-nieba/ może ktoś zna firme zajmującą się takimi projektami??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neuromance_r Re: Dyskusje na temat projektów domów - nowy wąte IP: 62.87.160.* 27.12.10, 13:18 Witam Poszukuję osoby, która buduje lub też budowała dom wg. projektu Sylwia pracowni MGProjekt. Szukałem wszędzie dziennika budowy tegoż, że projektu i nigdzie znaleźć nie mogłem. Ja osoboście założyłem swój własny dziennik budowy www.naszabudowa.za.pl ale byłbym bardzo zainteresowany zdjęciami z czyjejś budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
ocelot_mgs Re: Dyskusje na temat projektów domów - nowy wąte 04.01.11, 10:32 forum.gazeta.pl/forum/w,217,75430229,120521342,Re_Dyskusje_na_temat_projektow_domow_nowy_wate.html Odpowiedz Link Zgłoś
xeo2000 Re: Dyskusje na temat projektów domów - nowy wąte 09.02.11, 09:37 A może mi ktoś powiedzieć jak wygląda różnica w wycenie projektu a rzeczywistej wycenie domu? Wiem, że to wiele czynników, ale czy z reguły są zaniżone (o ile), czy zawyżone :) dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
apsinka Re: Dyskusje na temat projektów domów - nowy wąte 11.02.11, 15:17 Witam, Bardzo proszę o pomoc w wyborze projektu. Bo im więcej oglądam, tym bardziej nic mi się nie podoba :( Albo chociaż jakąś fajną stronkę z projektami, bo zazwyczaj jak wpiszę moje wymagania to nie ma takich projektów. A może po prostu zrobię indywidualny projekt. Tylko 2.000zł za gotowy projekt, a 10.000zł za indywidualny to duża różnica. Błagam PORADŹCIE COŚ, bo już tracę cierpliwość. A moje wymagania co do domku to: - piwnica (niestety rzadko jest, nie wiem czemu???) - na parterze garaż oraz dodatkowy pokój - na poddaszu 4 pokoje A poza tym to żeby jak najmniej korytarza było no i nie za duży tak do 160mkw całkowitej powierzchni. No i normalne schody, żadne zawijasy i wzdłuż domu. Odpowiedz Link Zgłoś
apsinka Re: Dyskusje na temat projektów domów - nowy wąte 15.02.11, 08:13 Zapomniałam napisać, że działka ma 18m szerokości :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Easy rider Re: Dyskusje na temat projektów domów - nowy wąte IP: *.x66.x16.172.jaskom.pl 10.03.11, 15:04 A tutajbyłaś: www.horyzont.com/projekty-domow/szukaj/94/on/view/simple/sort/weight Jadzia i Nasz Dom mają podpiwniczenie i mieszczą się na wąskiej działce. Powodzenia w poszukiwaniu Odpowiedz Link Zgłoś
apsinka Re: Dyskusje na temat projektów domów - nowy wąte 06.04.11, 15:51 Niestety nie znalazłam, ale dzięki. Jednak zdecydowałam się na indywidualny projekt :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia i Krzysztof M03a Moje miejsce IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.04.11, 22:31 Czy ktoś buduje według tego projektyu? My kupilismy projek z muartora Info o projekcie jest tu: muratordom.pl/budowa/oni-juz-zbudowali/dom-dopracowany-w-kazdym-calu-zobacz-jak-zbudowali-dom-wedlug-projektu-muratora-m03a-moje-miejsce,11_7079.html dajce znac, zamiście komentarz pod tym artykułemz muratordom.pl Może wymienimy sie spostrzezeniami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilq Szukam projektu małego,prostego, taniego w budowie IP: *.dynamic.chello.pl 23.06.11, 22:05 Witam, Może ktoś mi poleci jakiś projekt... Szukam Projektu domku parterowego z użytkowym poddaszem do 100m2. Ma być to domek z poddaszem użytkowym,i garażem 1-stanowiskowym, - co ważne żeby z garażu były drzwi do domu. Na parterze oprócz garażu kotłownia, wc, pokój dzienny(salon) z aneksem kuchennym, lub kuchnia obok. Na poddaszu łazienka, mała garderoba i 3 małe pokoiki-sypialnie. Dach dwuspadowy, kąt 45 st. Ważna jest technologia wykonania- chciałbym żeby dom był tani i prosty w budowie. Ogrzewanie na paliwo stałe. Jeżeli ktoś z Was się spotkał z takim projektem to proszę o kontakt/namiary/nazwy takiego projektu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
basiak-k Re: Szukam projektu małego,prostego, taniego w bu 18.07.11, 22:31 Polecam domek Projekt Z114. Prosty i elegancki, posiada wygodne rozmieszczenie pomieszczeń. Wszystko jest jak w opisie, a ponadto znalazło się miejsce na dodatkową garderobę na parterze, spiżarnię i strych. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emi Re: Szukam projektu małego,prostego, taniego w bu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.11, 22:16 > Witam, > Może ktoś mi poleci jakiś projekt... > Szukam Projektu domku parterowego z użytkowym poddaszem do 100m2. Ma być to dom > ek z poddaszem użytkowym,i garażem 1-stanowiskowym, - co ważne żeby z garażu by > ły drzwi do domu. Na parterze oprócz garażu kotłownia, wc, pokój dzienny(salon) > z aneksem kuchennym, lub kuchnia obok. > Na poddaszu łazienka, mała garderoba i 3 małe pokoiki-sypialnie. > Dach dwuspadowy, kąt 45 st. Ważna jest technologia wykonania- chciałbym żeby do > m był tani i prosty w budowie. Ogrzewanie na paliwo stałe. > Jeżeli ktoś z Was się spotkał z takim projektem to proszę o kontakt/namiary/naz > wy takiego projektu. Chyba ten domek spełnia podane kryteria : Projekt domu AR163AD1 Ciekawy jest też Projekt domu Orzeszek 2 , co prawda nie wejścia bezpośrednio z garażu ale nie ma problemu żeby to zmienić. I jeszcze jeden : Projekt domu Solaris Kolejny : Projekt domu SEVILLA Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KasiaK Re: Szukam projektu małego,prostego, taniego w bu IP: *.dynamic.chello.pl 27.12.11, 09:42 Też szukaliśmy. Zerknij na małe domy na MG Projekt: www.mgprojekt.com.pl/projekty-domow-malych Nasz faworyt to Alicja, całkiem zgrabny i podobno niedrogi. Odpowiedz Link Zgłoś
katowitzanin Re: Szukam projektu małego,prostego, taniego w bu 29.12.11, 11:01 O tak, też polecam MG Projektowe. Znajomi robili Sosenkę bodajże i są bardzo zadowoleni - z dokumentacji, możliwych zmian w projekcie itp. No i wyszło niedrogo, coś koło 150 tysięcy Odpowiedz Link Zgłoś
ametyst.only Re: Szukam projektu małego,prostego, taniego w bu 18.01.12, 11:28 Sosenka, pracowni MG Projekt, to ciekawy wybór. Bardzo zgrabny projekt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lina Re: Szukam projektu małego,prostego, taniego w bu IP: *.dynamic.chello.pl 22.11.13, 08:06 jak w tytule: wybieramprojekt.pl/szukam-projektu-lubianego-sprawdzonego,taniego-w-budowie,o-powierzchni-do-100m2/ Odpowiedz Link Zgłoś
monikawu74 Re: Szukam projektu małego,prostego, taniego w bu 17.01.12, 12:35 jeśli chodzi o nieduże domki, warto zajrzeć na stronę mg projektu - np tu www.mgprojekt.com.pl/projekty-domow-malych według twoich kryteriów chyba ostatni byłby ok - bajkowy2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palio Fire 1.3 16V Due to quickly Dean Devlin-spun3 IP: *.reverse.vpskcityport.com 20.11.13, 19:16 Odpowiedz Link Zgłoś
przodownikmysli Re: Szukam projektu małego,prostego, taniego w bu 13.10.12, 21:01 Ten jest ciekawy- projekty.lipinscy.pl/Madryt/ na stronce masz orientacyjny koszt budowy. Sądzę, że warty zastanowienia :) Odpowiedz Link Zgłoś
wybieramprojekt Re: Szukam projektu małego,prostego, taniego w bu 06.03.13, 21:32 Szanowni Państwo, Z przyjemnością prezentujemy Państwu nową kategorię wyszukiwania projektu domu. Projekty wybrane są przede wszystkim przez inwestorów! Określone są mianem : LUBIANEGO & SPRAWDZONEGO projektu domu. Zapraszamy serdecznie na stronę :LUBIANE & SPRAWDZONE projekty domów. Posiadamy w ofercie również PROJEKTY TANIE w BUDOWIE. Pozdrawiam, WybieramProjekt.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Dyskusje na temat projektów domów - nowy wąte IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.11, 23:26 ja mam pytanie - jeśeli można uzyskać odpowiedź to poproszę - mam altanę na działce, około 30 lat ma, ceglana, otynkowana, nieogrzewana - tynk się sypie - czy warto ją tynkować, czy może postoi jeszcze 30 lat kolejnych jako taki magazynek i punkt odpoczynowy? Nie mieszkam w niej, więc może nie jest konieczne mieć super jej stanu? Odpowiedz Link Zgłoś
katka.p Z171 z pracowni Z500 07.07.11, 15:00 z171 Co myślicie o tym domu? Myślałam, żeby zamiast standardowego okna w salonie zrobić duże balkonowe z wyjściem na taras i jedno z wyjśc na taras zlikwidowac (to przy salonie) i zrobić zwykłe okno. Czym można wykończyć elewację, zamiast tego drewna, żeby było ładnie, nowocześnie i trwale? Czy Wy coś byście zmienili? Macie może jakieś uwagi? Z góry dziękuję za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiki12 Re: Z171 z pracowni Z500 IP: *.dynamic.chello.pl 31.10.13, 15:49 Ten dom jest super. A jesli chodzi o wykończenia, pewnie, ze można zastapić drewno innym materiałem. My wahamy sie między: wybieramprojekt.pl/projekt-domu-z171-ac61/ a tym: wybieramprojekt.pl/projekt-domu-tk35-ce16/. projekt z171 ma super układ funckjonalny, ale projekt TK35 bardziej nam sie podoba w bryle. Jeszcze nie wiemy, ale jesteśmy w dobrych doradczych rękach:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hlynur Re: Dyskusje na temat projektów - dom pod jarząbem IP: *.icpnet.pl 23.08.11, 20:07 Na wiosne zaczynam budowe "domu pod jarząbem" w technologii szkieletu drewnianego: archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-pod-jarzabem-n/m4b55d7f604030,2273 Czy macie jakies sugestie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARTUR Re: Dyskusje na temat projektów - dom pod jarząbe IP: *.162.netric.pl 19.02.12, 20:11 hej Zastanow sie powaznie nad szkieletowym rozwiazaniem moj szwagier ma i NIE POLECAM!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gregela Słodki mgprojekt czy ktos buduje 28.08.11, 21:08 Witam, Jestesmy zainteresowani zakupem projektu Slodki z pracowni MgProjekt. Planujemy budowe kolo Warszawy, ale zanim dokonamy zakupu projektu chcielibysmy ewentualnie poprosic o komentarz i pare wnioskow wynikajacych z budowy Slodkiego, jakich korzystnych zmian Panstwo dokonaliscie i jakie bledy wynikly na etapie budowy. Bedziemy wdzieczni za podzielenie sie z nami uwagami i ewentualnie zdjeciami z etapu budowy. Bardzo dziekuje i pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
rege2 Re: Słodki mgprojekt czy ktos buduje 03.10.11, 08:23 Podoba się jarząbek 7; wszystko na jednym poziomie archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-pod-jarzabem-7/m4d5b82166d246,1#lista_produktow trudny wybór a może pod tulipanowcem... Odpowiedz Link Zgłoś
iit2 M70b - Zapach wiosny - wariant II 13.10.11, 21:12 Czy ktoś buduje ten dom ????????????????? Napiszcie co o nim sądzicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: M70b - Zapach wiosny - wariant II IP: *.centertel.pl 18.12.11, 12:02 Tak.Budujemy ten cudny dom i nie mamy z kim się podzielić swoimi wątpliwościami i radościami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: M70b - Zapach wiosny - wariant II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.12, 08:37 Odpowiedź do osób, które budują dom według projektu ZAPACH WIOSNY WARIANT II.... ja jestem na etapie wyboru projektu i właśnie zastanawiam się nad ww. projektem. proszę napiszcie gdzie budujecie, na jakim etapie jesteście i bardzo byłabym wdzięczna za wszelkie informacje dotyczące tego projektu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: M70b - Zapach wiosny - wariant II IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 01.09.13, 16:36 maja ja buduje projekt zapach wiosny wariant podstawowy ale chciałabym zaadoptować poddasze tak jak w wariancie II,który ty budujesz.Czy możesz mi przesłać parę fotek poddasza i schodów na poddasze,bo ciekawi mnie jak to wygląda w realu.Mój E-mail krzesniak.anna@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.85 Re: Słodki mgprojekt czy ktos buduje 27.01.12, 11:45 Choc sam nie budowalem domu (jeszcze) to moge powiedziec, to co mówili znajomi. Na etapie budowy nie mieli problemow z domem. Wiadomo, indywidualne przeróbki dotycza kazdego, ale to juz kwetia miedzy Toba a architektem. Także moge polecić pracownie mg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia.Wrocław Re: Słodki mgprojekt czy ktos buduje IP: *.net.brewet.pl 27.02.12, 20:22 Super kogoś znaleźć kto buduje według tego samego projektu. Ja Słodziaka zamówiłam już jakiś czas temu. Projekt mam już w domu w wersji zarówno papierowej jak i elektronicznej. Wersję elektroniczną zamówiłam, bo już teraz mam zamiar myśleć o urządzeniu domu, choć zostało jeszcze sporo czasu jak będę mogła plany wprowadzić w życie :) Na ten projekt zdecydowałam się ze względu na bardzo dobry układ pomieszczeń i dlatego, że jest porostu ładny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Słodki mgprojekt czy ktos buduje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.12, 14:06 trzeba przyznac ze slodki wyglada na duuuuuzo wiekszego niz jest w rzeczywistosci :) Patrze na metraz a tu jest tylko 226 metrow kwadratowych. Oczywiscieto jest duzo, ale kiedy pierwszy raz zobaczylem projekt myslalem ze bedzie wiecej. Na stonie pracowni MG widzialem kilka realizacji i mnie zatkoalo. Gdy z zona przegladalismy mnostwo projektow, ten spodobal sie nam od poczatku. Teraz gdy jupilismy juz prjekt nie mozemy doczekac sie rozpoczecia realizacji. Bedzie super! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Słodki mgprojekt czy ktos buduje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.12, 11:42 Witam Jestem doradcą w jednej z hurtowni materiałów budowlanych we Wrocławiu. Współpracujemy z większością producentów materiałów potrzebnych do zbudowania domu. Jeżeli inwestycja jest we Wrocławiu lub okolicach chętnie pomogę przy wyborze materiałów oraz przy wycenie. Oczywiście za darmo. kontakt: Mariusz 609033533 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Camaro Z28 Patient purpura hypervascular realistic, Retin-a Cream testes, calluse IP: *.hidehost.net 05.07.14, 11:29 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Camaro Z28 Usually surprisingly cuff, nuclear brands. IP: *.hidehost.net 05.07.14, 11:42 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palio Fire 1.3 16V Avoid excision, apnoeic, debridement 8h. IP: *.hidehost.net 05.07.14, 11:42 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 128 Super Europa How to define your favorite hermes birkin bag giveaway Wezc IP: 68.64.166.* 21.05.14, 13:57 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fiat Regatta S 199 What exactly measure hermes handbags in south coast plaza dlcv IP: 68.64.166.* 29.05.14, 09:42 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Słodki mgprojekt czy ktos buduje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.13, 12:40 Jeśli już zbudowaliście lub pewnie jesteście w trakcie budowy domu wg projektu słodki bardzo proszę o uwagi z okresu budowy. Czy są jakieś niespodzianki? My również będziemy budować w okolicach Warszawy, w Piasecznie. Zostało poczynionych wiele zmian w projekcie i chętnie bym z kimś porozmawiała w tej kwestii, mogę jeszcze zmienić niektóre rzeczy. Z jakimi mniej więcej kosztami trzeba się liczyć, czy kosztorys pracowni jest adekwatny? Do stanu developerskiego oczywiście. Bardzo proszę o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś