Dodaj do ulubionych

trzeszcząca wylewka

11.07.09, 21:24
kolejny problem .... już mnie trafia !!!!
Powiedzcie, czy to normalne czy powinniśmy się martwić ... Wiele miesięcy temu (wrzesień 2008) robilismy wylewki. W progach - zgodnie ze sztuką budowlaną - zostały zrobione dylatacje. W miejscach tych beton pękł i w większości tych miejsc przy chodzeniu wylewka trzeszczy. Leciutko się ugina i skrzypi (jak się stanie po jednej i drugiej stronie tej linii). Czy tak może być ? Czy coś z tym robić zanim położymy płytki, panele ? Może jakiś silikon ? Czy to samo jakoś "przejdzie" ?
Proszę o radę
Obserwuj wątek
    • Gość: Tomek-Dortmund Re: trzeszcząca wylewka IP: *.versanet.de 11.07.09, 22:37
      Tak, macie teraz ten wasz elewacyjny styropian pod jastrychem- to bylo apropos
      da madrych wypowiedzi w paru tematach ponizej.
      Pianka ekstrudowana pod jastrych, nic innego.
      • agaa100 Re: trzeszcząca wylewka 12.07.09, 09:36
        Akurat u nas wszystko zostało zrobione tak jak należy - styropian nie
        elewacyjny, a na podłogi !!!!
    • agaa100 Re: trzeszcząca wylewka 13.07.09, 11:00
      Powiedzcie mi, proszę, czy jest to normalne, czy tak może być ? Czy mam zacząć
      ścigać wykonawcę ?
      • Gość: brum Re: trzeszcząca wylewka IP: *.man.bydgoszcz.pl 13.07.09, 12:29
        ja bym od razu od tego zaczął,posadzka nie ma prawa ani trzeszczeć ani się tym
        bardziej uginać,:))płytki odpękną ,panele zaś po położeniu będą się uginać-tak
        nie może zostać.
        • Gość: rubinowa Re: trzeszcząca wylewka IP: *.pwsz.pila.pl 14.07.09, 11:10
          witam, oczywiście ścigać wykonawcę; u nas było to samo, w miejscu
          przecinania się wszystkich dróg w holu-skrzypiało; wykonawca
          poprawił: wyciął kwadrat w wylewce na styku (skrzyżowaniu
          dylatacyjnym)i wylał jeszcze raz; teraz nie skrzypi,
          pozdrawiam
          • agaa100 Re: trzeszcząca wylewka 14.07.09, 11:48
            Dziekuję za pomoc :))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka