Dodaj do ulubionych

Głaski dla chętnych

30.03.22, 15:59
Wątek z założenia niejatkowy, please.
Kto w potrzebie niech dołącza.

Przeprowadzam się. Rozp....to znaczy nieład jest na starym i na nowym, w dwóch garażach i piwnicy. Stare lokum szukuję do remontu z wylewkami, co oznacza opustoszenie pomieszczeń.

Ni mam siły. Głaszczcie 😢
Obserwuj wątek
    • triss_merigold6 Re: Głaski dla chętnych 30.03.22, 16:00
      Głask, głask 🙂
    • daniela34 Re: Głaski dla chętnych 30.03.22, 16:02
      Mujeju, mujeju, biedna gama, biedna...Daj główkę do głaskania 😘😘😘
    • primula.alpicola Re: Głaski dla chętnych 30.03.22, 16:03
      Głaskam i ojojojam, dasz radę, pozbędziesz się niepotrzebnych klamotów i będzie pięknie.
    • iwles Re: Głaski dla chętnych 30.03.22, 16:06

Głasku, głasku.
      U mnie dzis dobry dzień, więc trochą szczęścia i dobrości się podzielę 😊
    • melisananosferatu Re: Głaski dla chętnych 30.03.22, 16:11
      Glaszcze! Glaskam! Przytulam!
    • iwoniaw Re: Głaski dla chętnych 30.03.22, 16:15

> Ni mam siły. Głaszczcie 😢

Głask, głask. Będziesz miała pięknie, a teraz masz dobrą okazję, żeby niepotrzebne graty wywalić - zawsze przy okazji remontu, a zwłaszcza przeprowadzki, okazuje się, jak zaskakujaco dużo rzeczy naprawdę nie mamy potrzeby ani chęci trzymać dłużej...
    • magdallenac Re: Głaski dla chętnych 30.03.22, 16:15
      Dobra podłączam się i wysyłam głaski, jednocześnie też prosząc o głaski. Spadł k...wa mać śnieg w nocy.
      • mamkotanagoracymdachu Re: Głaski dla chętnych 30.03.22, 16:17
        W Polsce też uncertain
        • alina460 Re: Głaski dla chętnych 30.03.22, 18:43
          W mojej Polsce nie spadł dzisiaj żaden śnieg smile
      • karme-lowa Re: Głaski dla chętnych 30.03.22, 16:18
        Głask, głask i na dodatek ojojam Cię😊.
      • szmytka1 Re: Głaski dla chętnych 30.03.22, 16:19
        Phi, w Polsce od rana padał 😆
      • eliszka25 Re: Głaski dla chętnych 30.03.22, 16:20
        Spoko, u nas ma padać pojutrze 🤪.

Głaszczę i łączę się w bólu. Taka ładna wiosna już była 😩
        • magdallenac Re: Głaski dla chętnych 30.03.22, 16:23
          U mnie tylko w jeden dzień było +12 stopni, tak to codziennie na minusie. W nocy wciąż spada do -10. To moja pierwsza taka długa i uciążliwa zima. Pół roku już się ciągnie i końca nie widać.
          • eliszka25 Re: Głaski dla chętnych 30.03.22, 16:29
            U nas prawie cały marzec był już wiosenny. W nocy temperatury jeszcze spadały nawet do -8, ale w dzień było już słonecznie i cieplutko. Dzisiaj przyszedł deszcz, jutro ma się jeszcze ochłodzić, a w piątek i w sumie przez cały weekend ma padać śnieg.
      • primula.alpicola Re: Głaski dla chętnych 30.03.22, 18:05
        Białe cholerstwosad U mnie też ochłodzenie, a już byłam w garażu, już witałam się z rowerem....
      • majenkir Re: Głaski dla chętnych 30.03.22, 18:06
        magdallenac napisała:
        Spadł k...wa mać śnieg w nocy
        .

😹😹
        A u nas piękny dzień +5C 😌
      • mashcaron Re: Głaski dla chętnych 30.03.22, 21:00
        U mnie ma spaść jutro w nocy... Kto to, kurna, widział, żeby tak człowieka stresować. Ja już cała wiosenna, było już po 18 stopni a jutro mają być dwa! Cały weekend zapowiadają zimny i ujowy 🙄
        • mashcaron Re: Głaski dla chętnych 30.03.22, 21:02
          A tak przy okazji, to czy mogę o coś zapytać?
          Jaki kolor pasuje do brudnego różu i czerni? Bo mnie się widzi tylko biały a wolałabym inny .
          • gama2003 Re: Głaski dla chętnych 30.03.22, 21:42
            Ale naraz czerń chcesz i brudny róż ? Plus coś z trzecim kolorze ?
            Czy te kolory osobno a potrzebujesz czegoś do noszenia z nimi - buty czy torebkę ?
            Szary mi do głowy przyszedł. I granat.
            • mashcaron Re: Głaski dla chętnych 30.03.22, 21:47
              Bluzki mi brakuje do czarnych spodni i brudno różowego żakietu.
              • majenkir Re: Głaski dla chętnych 30.03.22, 21:50
                Ja bym założyła czarnà.
                • gama2003 Re: Głaski dla chętnych 30.03.22, 21:54
                  Czarną, grafit, brudny róż ciemniejszy od żakietu. I białą.
                  Ale czarną najchetniej.
                  A jakie buty ?
              • daisy Re: Głaski dla chętnych 30.03.22, 21:53
                Pasuje popielaty, ale ja należę do frakcji niemieszania więcej niż dwóch "dużych" kolorów w ubraniu, więc pewnie włożyłabym czarną bluzkę.
              • aqua48 Re: Głaski dla chętnych 30.03.22, 23:05
                Szmaragdowa, kobaltowa lub perłowo-szara by pasowała.
    • eliszka25 Re: Głaski dla chętnych 30.03.22, 16:25
      Głaszczę i przytulam. Ten pierdolnik w starym i nowym jest męczący, ale potem będziesz miała pięknie!
    • kura17 Re: Głaski dla chętnych 30.03.22, 16:31
      glask i cmok, Gama.

ja w piatek ide na pogrzeb mamy przyjaciolki, a w poniedzialek bedziemy razem sprzatac ciuszki mamy i dokumenty ...

tez potrzebuje glaska - mam dosc dyskusji, ze to nieetyczne wykluczac naukowcow z rosyjskich instytucji 🙄 poszedlby jeden z drugim popomagac uchodzcom tutaj, lub choc z nimi pogadal, to by zobaczyl, co to znaczy "etyczne" ...
      • gama2003 Re: Głaski dla chętnych 30.03.22, 16:41
        Głaszczę. Pogrzeb to najgorsze. Każdy.

A drugi akapit. Fizyka w głowie mi się nie mieści z natury, ale bardziej nie mieści mi się bagatelizowanie rzezi na Ukrainie w imię jakikolwiek łagodzeń sankcji. No nie rozumiem.
        • kura17 Re: Głaski dla chętnych 30.03.22, 18:01
          > A drugi akapit. Fizyka w głowie mi się nie mieści z natury, ale bardziej nie
          > mieści mi się bagatelizowanie rzezi na Ukrainie w imię jakikolwiek łagodzeń
          > sankcji. No nie rozumiem.

no przeciez "nauka poza granicami", "nauka poza polityka" itp itd ... "co winni rosyjscy naukowcy?"
          ... a co winni ukrainscy???
          • daisy Re: Głaski dla chętnych 30.03.22, 19:53
            Przecież to nie rosyjskie instytuty naukowe bombardują ukraińskich naukowców.
            Zrywanie międzynarodowej współpracy naukowej z powodów politycznych nigdy nie będzie czymś dobrym. Owszem, czasami nie ma innego wyjścia i koniec, ale to żaden powód do satysfakcji. Mniejsze zło.
            • iwoniaw Re: Głaski dla chętnych 30.03.22, 20:03
              daisy napisała:

> Przecież to nie rosyjskie instytuty naukowe

Ależ oczywiście, że one. Popierają zbrodniczy reżim, ba, są często z niego dumne. Gdyby te wszystkie "niczemu niewinne" instytucje i osoby potępiły mordowanie cywilów i niszczenie ukraińskich miast, to inaczej by świat wyglądał. Jeśli zaś uważają, że ich to "nie dotyczy", to niech nie labidzą, że inni nie chcą, by ich dotyczył kontakt z przedstawicielami zbrodniarzy wojennych.
              • daisy Re: Głaski dla chętnych 30.03.22, 20:28
                Ale zdajesz sobie sprawę, że obecnie w Rosji można trafić do więzienia za samo wypowiadanie słowa "wojna" w kontekście Ukrainy? O straceniu pracy nie wspomnę.
                Łatwo wymagać bohaterstwa od innych.
                (Nie słyszałam, żeby jakaś rosyjska instytucja naukowa ogłosiła, że jest "dumna ze zbrodniczego reżimu". Z taką nie warto by współpracować tak czy siak).
                • iwoniaw Re: Głaski dla chętnych 30.03.22, 20:37
                  No więc mogą nie wypowiadać słowa wojna i współpracować z instytutami w innych regionach. Kura wyraźnie pisze, że jeśli ktoś chce pisać tylko pod swoim nazwiskiem, a nie musi koniecznie się afiszować afiliacją z państwowej intstytucji kraju-terrorysty, to nikt mu wstrętów nie czyni.
            • kura17 Re: Głaski dla chętnych 30.03.22, 20:56
              przeczytaj moj post o yandexie w innym moim watku.
              ja osobiscie mam w skrzynce mailowej 2 wiadomosci od rosyjskich naukowcow popierajacych putina i wojne - a jestem nikim - wiec ile takich osob tak naprawde jest?
          • gama2003 Re: Głaski dla chętnych 30.03.22, 20:57
            I jeszcze ( lajkonik jestem ) nie jest trochę tak, ze ta wymieniana z Wami wiedza moze im jakoś militarnie i technologicznie się przydać ?
            Niech sami wymyslają.
            Wybacz - fizyka jądrowa brzmi w moich uszach niepokojąco frontowo
            • kura17 Re: Głaski dla chętnych 30.03.22, 21:34
              > Wybacz - fizyka jądrowa brzmi w moich uszach niepokojąco frontowo

to nie jest fizyka jadrowa, tylko fizyka wysokich energii - badania podstawowe.
              oczywiscie sa galezie i odnogi, ktore jakies tam zastowosowanie militarne moga miec, ale generalnie nie mamy nic wspolnego z bronia (jadrowa badz nie).
              • gama2003 Re: Głaski dla chętnych 30.03.22, 22:00
                Ale generalnie technologie, które mają zarabiać albo oszczedzać ( użytkowo ) ?
                Albo rozwijać inne dziedziny ( np. wspólpracować z medycyną, czy jakimś czymś pożytecznym ludzkości).
                Czyli też coś co niech im nie działa na korzyść.

Serio jestem lajkonik i ciekawa jestem czy badania takie poza oczywistym rozwojem wiedzy akademickiej mogą pchać do przodu przeróżne dziedziny nauki itd.

• kura17 Re: Głaski dla chętnych 31.03.22, 07:41
                  > Serio jestem lajkonik i ciekawa jestem czy badania takie poza oczywistym
                  > rozwojem wiedzy akademickiej mogą pchać do przodu przeróżne dziedziny nauki itd.

tak, oczywiscie, ze pchaja do przodu, chocby protonowa terapia rakowa, www, rozwoj polprzewodnikow.
                  "niestety" jest to zupelnie losowe, bo moze byc kilka "wynalazkow/przelomow" rocznie, a moze latami nic nie byc - glownie wychodzi to przypadkiem, jak czekogs potrzebujemy wink na przyklad wymyslono www, bo fizycy w cernie i desy i ameryce mieli dosc wysylania sobie listow z wynikami badan, albo czekania wieki, zeby zobaczyc, co innycm wyszlo - chcieli mailem sie pochwalic natychmiastowo, co tam maja wink

glownie jednak dowozimy "prawa natury" ...

moja uwaga byla glownie do tej "fizyki jadrowej" - ze jakby zupelnie inny wymiar tego, co mozna "wykrasc".
    • asia_i_p Re: Głaski dla chętnych 30.03.22, 16:32
      Glaszczę, szczerze nie rozumiem, co ludzie kochają w remontach i w przeprowadzkach.
      Chociaż z drugiej strony, jak już skończycie, to będzie cudne uczucie.
      • magdallenac Re: Głaski dla chętnych 30.03.22, 16:34
        Kocham przeprowadzki, ale nienawidzę remontów i pyłu, który się na wszystkim osadza.
        • 35wcieniu Re: Głaski dla chętnych 30.03.22, 16:54
          Ja też remontu nie lubię, ale przeprowadzka mi nie przeszkadza.
      • aqua48 Re: Głaski dla chętnych 31.03.22, 17:00
        Ja lubię to szukanie, chodzenie po sklepach, wybieranie, dopasowywanie, zastanawianie się czy taki kolor będzie pasował, czy śmaki i jakie dodatki do tego, oraz efekt końcowy gdy już wszystko jest wysprzątane, poukładane, a nowości cieszą i radują i dom pachnie świeżością.
        • gama2003 Re: Głaski dla chętnych 31.03.22, 17:40
          A to to ja też kocham.
          Wymyśliłam nowe gniazdo co do ostatniego szczegółu i jest dokladnie takie. Tylko teraz zasypane dobytkiem w pakunach.
    • gama2003 Re: Głaski dla chętnych 30.03.22, 16:33
      Dodam, że stan ten trwa miesiąc z hakiem.

I podła rodzina każe mi coś zrobić z książkami, do dizajnu im nie pasują moje zczytane Chmielewskie i fura innych ( sama widzę, że nie pasują, ale serce nie sługa).
      Nikt nie ma czasu na tę przeprowadzkę i zostałam sama na placu boju.
      Zresztą sama wiem, że zrobię to najlepiej.
      Tragarzy mam.
      Teraz siedzę miedzy kartonami i tobołami, i wybieram strandmony. Muszę kupić dwa.
      A podobają mi się cztery, nie wybiorę 😢
      Kryzys przeprowadzkowy, faza ostra...

• magdallenac Re: Głaski dla chętnych 30.03.22, 16:40
        Gama przeżyjesz i szybko zapomnisz! Książki oczywiście zatrzymaj i ustaw do pionu narzekaczy.
      • 35wcieniu Re: Głaski dla chętnych 30.03.22, 16:53
        Welurowe niszczą się szybciej niż gładkie, a jasne są mniej praktyczne. Całkiem ciemne też. Masz zwycięzcę.
        A przeprowadzka o ile podejdziesz metodycznie jest nawet przyjemna, jak dobrze zorganizujesz przy wyjeździe to w nowym miejscu szybko masz lepiej niż miałaś. Chyba że z dużego metrażu na mały to trzeba coś pożegnać.
        • gama2003 Re: Głaski dla chętnych 30.03.22, 16:59
          Z gorszego na lepsze, sama wiem, że wstyd narzekać , ale gdzie spojrzę tam stajnia Augiasza i końca nie widać.
          Serio - wstawiłabym jedno zdjęcie i eksmisja z ematki na wieki.
          Mam wizję, że wszystkie macie błyszczące i pachnące domy pudełeczka.
          • magdallenac Re: Głaski dla chętnych 30.03.22, 17:02
            Kto miał czysty dom podczas przeprowadzki, niech pierwszy rzuci kamieniem 😀
        • gama2003 Re: Głaski dla chętnych 30.03.22, 17:02
          Za mną chodzi - zielony butelkowy ( bo jest zielony butelkowy), ten w pepitkę, ten sztruksowy jaśniutki i skórzany brązowy.
          Dwa mogę mieć. Wszystkie pasują.
          Na żólty też zezuję.
          • daniela34 Re: Głaski dla chętnych 30.03.22, 17:20
            Zielony jest piękny, ale wszystkie kłaki na nim widać.
    • wapaha Re: Głaski dla chętnych 30.03.22, 16:54
      Głaszczę
      Dużo sił, cierpliwości i..pewności że przecież to się skończy i będzie super wink
    • lilia.z.doliny Re: Głaski dla chętnych 30.03.22, 16:57
      Zazdroszczęsmile
      Kocham remonty
      Ten zmieniający się z godziny na godzinę.krajobraz. z wojennego na idylliczny.
    • aandzia43 Re: Głaski dla chętnych 30.03.22, 17:03
      Głaskam głaskam i współodczuwam, przeprowadzka to czyste zuo smile
    • po-trafie Re: Głaski dla chętnych 30.03.22, 17:11
      Glaszcze!!

I.. mam zabkujacego niemowlaka, mlodrgo psa z goraczka i biegunka, przeprowadzilam sie 4 razy w ciagu 6 miesiecy (z czego raz miedzynarodowo) i kolejna przeprowadzka (finalna!!) czeka mnie w ten weekend.
      Ah, i juz wrocilam do pracy po macierzynskim, nie majac niani (dolaczy za 2-3miesiace dopiero).

Zastanawiam sie, czy ze zmeczenia mozna umrzec sad
      • gama2003 Re: Głaski dla chętnych 30.03.22, 23:18
        Można.
        A przenajmniej mocno się pochorować.
        Ząbkujący niemowlak - masz jednak gorzej.
        I te przeprowadzki ciurkiem - dużo dużo gorzej.

Pracę odstawiam od piersi na dwa tygodnie - czyli mam lepiej. Generalnie to wątek wstydu, bo wolę mieć te problemy a nie inne, wiadomo.

Tylko sily wszelkie z witalnymi na czele mi się kończą a roboty mało ubyło.
        Wniosek - jesteśmy rodziną patologicznie zbieraczą i jak to wszystko wyłazi z szaf, komód i półek, wygląda jak dobytek pięciu rodzin.
        Ja walczę o książki, mąż ukrył w samochodzie karton komiksów i stare puzzle, które przecież bedzie jeszcze ukladał.
        Pies odzyskał kilka zaginionych zabawek.

Remonciarzy za to mam miod malina, tu mogę tylko chwalić i zachwycać się, hej ! Spod samiuśkich Tater. Potrafią wszystko. I to jak !
        • bergamotka77 Re: Głaski dla chętnych 31.03.22, 00:01
          Wyslalabym ci moją mamę. Robota aż się kurzy pod jej energicznym nadzorem wink Najlepiej mi się sprząta, porządkuje, usuwa przydasie razem z nią. Ja też przeglądam każdą książkę i pamiątkę... Aż bym Ci rosolu przywiozla, bo Kraków mijalam ze 2h temu big_grin
    • extereso Re: Głaski dla chętnych 30.03.22, 17:22
      Też przytulam, pewno żal mieszkanie opuszczać choć i chce się do lepszego.... Dobrego oswajania 🥀
      • gama2003 Re: Głaski dla chętnych 30.03.22, 23:20
        Trochę żal, zostaje po liftingu w rodzinie i to mi ulatwia rozłąkę. W nowym jeszcze dziwnie.
    • mid.week Re: Głaski dla chętnych 30.03.22, 18:08
      Wydrukuj sobie w robocie wielkie zdjęcie Antka K. powieś w starym lokalu to od razu pakowanie szybciej ci pójdzie smile)))
    • majenkir Re: Głaski dla chętnych 30.03.22, 18:08
      Głaski nie pomoga, kawe sobie zrób, podwójne espressso i DO ROBOTY!
    • leosia-wspaniala Re: Głaski dla chętnych 30.03.22, 18:48
      Głasku głasku. Pomyśl, jak będziesz mieć pięknie!
    • mrs.solis Re: Głaski dla chętnych 30.03.22, 19:32
      U mnie aktualnie zmywarka stoi mi za plecami, na stole sterty naczyn, piec zaraz za zmywarka, na blatach stoi juz chyba wszystko i nie ma miejsca zeby robic cos do jedzenia, wiec na lunch zjadlam tylko zupke chinska. Moze dzis w koncu sprzety wroca na swoje miejsce i bede w stanie normalnie sie przemieszczac po domu, bo w tej chwili wyglada to jak u hoarderow, trzeba sie przeciskac miedzy meblami i sprzetami, a ja siedze na ematce i staram sie nie rozgladac na boki, bo mnie wszystko przytlacza.
      • bergamotka77 Re: Głaski dla chętnych 30.03.22, 23:55
        Mrs solis czy twoj facet nosil okulary?
    • koronka2012 Re: Głaski dla chętnych 30.03.22, 19:46
      Mam doła z powodów wielorakich, jestem przytłoczona pracą, która idzie jak po grudzie, i wisi nade mną mega kwas, który bardzo mi namiesza w planach, akurat wtedy kiedy powinna prezentować pasmo sukcesów 😩. Mam problemy zdrowotne których nie mogę zdiagnozować od 2 miesięcy. Jest mi źle i coraz bardziej boję się przyszłości, bo wszystko wskazuje że cała gospodarka j..w z hukiem.
      • gama2003 Re: Głaski dla chętnych 30.03.22, 20:53
        Głaszczę.
        Najwazniejsze zdrowie.
        Tu niech Ci się szybko wyjaśni i wyleczy 🌻.
        Praca też niech się uspokoi.

Najgorzej jak kilka srok się z rąk wyrywa.
    • suki-z-godzin Re: Głaski dla chętnych 30.03.22, 20:00
      Dużo siły i optymizmu oraz tysiąca głasków życzy
      zespół Suki
      i załącza wirtualny goździk
      • gama2003 Re: Głaski dla chętnych 30.03.22, 20:48
        A rajtki ?
        Nie mam pojęcia, gdzie mam jakieś rajtki.
    • annaboleyn Re: Głaski dla chętnych 30.03.22, 20:43
      Głaszczę. Ten chaos przeminie i będzie przepięknie, zobaczysz.
    • y_y Re: Głaski dla chętnych 30.03.22, 20:45
      kiź kiź kiziu kiź

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka