Dodaj do ulubionych

Błagam o ułożenie diety

26.09.09, 21:00
mam 18 lat, waze 48 w porywach 49 kg przy 165cm wzrostu. Musze przytyc bo
jestem za chuda. mam stresujace zycie i malo jem, najczesciej przez to ze nie
mam czasu lub sie denerwuje, wtedy moj zoladek sie zamyka.
Prosze bardzo o ułozenie ciekawej diety, bym mogla zdrowo przytyc bez
rozstepów i celulitu.
Obserwuj wątek
    • ale_xa Re: Błagam o ułożenie diety 27.09.09, 14:38
      chyba musisz udac sie do dietetyka, zaplacic bo taka wiedza warta jest
      pieniedzy. moja polega na 5 posilkach dziennie - z czego dwa to przekaski typu
      jogurt lub owoce. obiadek cieply, sama gotuje wg przepisow od pani dietetyk.
      wszystko jest mega smaczne.
    • aggax Re: Błagam o ułożenie diety 27.09.09, 16:20
      Nie trac kasy na dietetyka, po prostu jedz wiecej :)
    • sarkoidosis Re: Błagam o ułożenie diety 27.09.09, 21:08
      A próbowałaś pić więcej wody przy tym uczuciu zamykania żołądka? Często pomaga sama woda. Stresujące życie powoduje że organizm potrzebuje znacznie więcej składników odżywczych a szczególnie witamin i minerałow. W twoim przypadku najważniejsze byłyby przekąski, uzupełnianie płynów i pozbywanie się toksyn na bieżące żeby móc budować zdrowszy organizm. Także jedz dużo owoców i warzyw staraj się co 2-3 godziny znaleźć chwilkę dla siebie na jakiś mały posiłek, ale taki który coś wniesie do twojej diety (surówki, sałatki, pieczywo pełnoziarniste, ryby, drób, jajka, kefir) Różne wariacje posiłków można tworzyć, ważne byś nie jadła wiele na raz ale jadła 5-7 razy dziennie, a rano zawsze zaczynaj od wody i do południa staraj się wypić 1,5-2l potem stopniowo mniej w dalszej części dnia. Pamiętaj o błonniku zawartym w ziarnach, otrębach najlepiej. Poza tym dodatkowym rozwiązaniem może być suplementacja, możesz skorzystać z oferty suplementymbm.pl z tymi produktami łatwiej będzie ci utrzymać dobrą dietę i uzyskać pożądany efekt.
    • marcik.marcik Re: Błagam o ułożenie diety 30.09.09, 11:32
      Jedz to, co lubisz, po czym czujesz się dobrze, bez nadmiernego przejadania się :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka