Dodaj do ulubionych

Jak pozbyc się bolu? oto odpowiedz !

21.01.12, 15:01
Witam, pewnie niektorych was to zaciekawi, chciałabym opisac działanie urządzenia przeciwbólowego Pain®Gone

Wskazania do stosowania
· wszystkie rodzaje artretyzmu
· rwa kulszowa, bóle krzyża
· osteoporoza
· zapalenie kręgosłupa
· reumatyzm
· reumatoidalne zapalenie stawów (gościec przewlekły)
· migrena
· inne rodzaje bólu

Urządzenie to stanowi przełom w terapii
leczenia bólu - w domowych warunkach można zastosować metodę dostępną do niedawna jedynie w gabinetach specjalitycznych

Co to jest ?
To poręczne, szybko działające urządzenie o kształcie grubego długopisu. Nie podłącza się go do żadnych źródeł energii,
więc można używać go zawsze i wszędzie. Działanie przyrządu polega na oddziaływaniu elektronicznymi falami bezpośrednio na bolące miejsce.
Pobudzające działanie fal przynosi ulgę od razu i na dłużej, a także wspomaga procesy lecznicze w organizmie. Pobudzanie zakończeń nerwów przez skórę jest
praktykowane w szpitalach od ponad 20 lat, lecz przyrząd ten zapewnia nowy wymiar tej metody.
Przyrząd Pain Gone oddziałuje bezpośrednio na bolące miejsce w bezpieczny i naturalny sposób.

Działanie
Pain Gone działa poprzez generowanie ładunku elektrycznego o kontrolowanej częstotliwości inicjującego proces długotrwałego łagodzenia i usuwania bólu w miejscu,
gdzie została przyłożona końcówka przyrządu,wysyła impuls elektryczny, który działa dokładnie w miejscu powstania bólu

Wskazania do stosowania
· wszystkie rodzaje artretyzmu
· rwa kulszowa, bóle krzyża
· osteoporoza
· zapalenie kręgosłupa
· reumatyzm
· reumatoidalne zapalenie stawów (gościec przewlekły)
· migrena
· inne rodzaje bólu

· Zalety
· jest skuteczniejszy od innych środków przeciwbólowych
· nie ma żadnych efektów ubocznych, można stosować go dowolnie długo
· jest mały i lekki, więc nadaje się do noszenia w kieszeni lub torebce
· nie wymaga podłączenia do prądu ani użycia baterii
· można go używać wszędzie
· działa przez ubranie
· wystarczy 30 sekund, by osiągnąć skutek
· największa zaleta – po prostu działa skutecznie!

Bezpieczeństwo
Przyrząd Pain Gone jest całkowicie bezpieczny. W badaniach klinicznych nie wykryto żadnych skutków ubocznych. Nie istnieje też niebezpieczeństwo przedawkowania.
W przypadku posiadania metalowych implantów w ciele nie należy stosować przyrządu bezpośrednio w tych miejscach. Osoby z rozrusznikiem serca, epileptycy i kobiety w ciąży powinni zasięgnąć porady lekarza przed użyciem Pain Gone.

Urządzenie posiada posiada oznakowanie CE – jest to urządzenie medyczne zgodne z Dyrektywą 93/42/EWG 0086, zostało dopuszczone do dystrybucji w całej Europie i spełnia wymogi Unii Europejskiej dla wyrobów medycznych klasy IIa

Urządzenie posiada 3-letnią GWARANCE !!
( servisowane przez firme Viria Polska )

URZADZENIE WYPRODUKOWANE ZOSTALO W WIELKIEJ BRYTANI

DODATKOWE INFORMACJE ORAZ ZAMOWIENIA

www.bezbolu.orangespace.pl
e-mail bezbolu@op.pl

tel. 795 971 995

Obserwuj wątek
    • pacjentka80 Re: Jak pozbyc się bolu? oto odpowiedz ! 05.02.12, 12:43
      na moje problemy bolowe pomagal zawsze pan Sebastian Kurbiel z katowic, jakby ktos chcial to zostawie namiar : manualna-terapia.pl
    • 2dave Re: Jak pozbyc się bolu? oto odpowiedz ! 11.11.12, 13:45
      Mnie na bóle kręgosłupa pomogło urządzenie, które się nazywa rezonator biofotonowy. Dzięki niemu znów mogę normalnie funkcjonować i teraz sam polecam go swoim pacjentom www.bona-vita.com/produkty.html
      • wojtek750 Odpowiedż dla 2dave : 11.11.12, 18:43
        2dave napisał(a):

> Mnie na bóle kręgosłupa pomogło urządzenie, które się nazywa rezonator biofotonowy. Dzięki niemu znów mogę normalnie funkcjonować i teraz sam polecam go swoim pacjentom www.bona-vita.com/produkty.html
        Nie dowierzam ! Z mojej długoletniej praktyki wynika,że jeszcze nie wynaleziono urządzenia czyniącego takie "cuda". Może to byc stosowane jako dodatek do terapii indywidualnej, ale nie jako skuteczne panaceum. Może natomiast skutecznie wspomagac leczenie...
        • mon-77 Re: Odpowiedż dla 2dave : 13.11.12, 11:39
          Nie znam tego urządzenia, sama nie mam żadnych uszkodzeń kręgosłupa, ale pracuję bardzo dużo przy komputerze i moje problemy z bólem kręgosłupa stąd właśnie wynikały. Od kuzynki z Norwegii dowiedziałam się o krzesłach biurowych firmy Spinalis, bardzo je polecała więc zaryzykowałam i kupiłam kilka miesięcy temu. Muszę powiedzieć że rzeczywiście działają cuda jeśli bóle kręgosłupa spowodowane są długotrwałym siedzeniem przy pracy - ja teraz dopiero siedząc w metrze czy autobusach odczuwam ból pleców. Myślę sobie że nie ma cudów i trzeba po prostu starać się utrzymywać proste plecy i ruszać się jak najwięcej. Żadne urządzenia nas z tego nie wyręczą.
          • kands_83 Re: Odpowiedż dla 2dave : 20.11.12, 15:08
            a ja polecam zestaw Biomag wykorzystujący pulsacyjne pole magnetyczne niskich częstotliwości. W rehabilitacji metoda używana od długiego czasu. Zestaw ten świetnie się nadaje jako uzupełnienie rehabilitacyjne w domu (sprzęty wykorzystujące pulsacyjne pole magnetyczne są wykorzystywane przy rehabilitacji w ośrodkach itp.), ma m. in. działanie przeciwbólowe i regeneracyjne. I nie jest on nastawiony jedynie na problemy z kręgosłupem i stawami. Parametry są ustawione odpowiednio do schorzenia, czy problemu zdrowotnego, a w przypadku wykrytych schorzeń itd na podstawie wyników badań, dostosowywany jest indywidualny harmonogram użytkowania. Zresztą zestaw ten może używać cała rodzina, więc inwestycja szybko się zwraca. W razie czego więcej informacji na temat tego zestawu mogę podać na prive albo na maila kands_83@gazeta.pl.

Pozdrawiam
            • kands_83 Re: Odpowiedż dla 2dave : 20.11.12, 15:10
              a i zapomniałam dodać: podczas pracy siedzącej ten zestaw też może być używany:)
            • wojtek750 Re: Odpowiedż dla 2dave : 20.11.12, 18:37
              kands_83 napisała:

> a ja polecam zestaw Biomag wykorzystujący pulsacyjne pole magnetyczne niskich c
              > zęstotliwości. W rehabilitacji metoda używana od długiego czasu. Zestaw ten świ
              > etnie się nadaje jako uzupełnienie rehabilitacyjne w domu (sprzęty wykorzystują
              > ce pulsacyjne pole magnetyczne są wykorzystywane przy rehabilitacji w ośrodkach
              > itp.), ma m. in. działanie przeciwbólowe i regeneracyjne. I nie jest on nastaw
              > iony jedynie na problemy z kręgosłupem i stawami. Parametry są ustawione odpowi
              > ednio do schorzenia, czy problemu zdrowotnego, a w przypadku wykrytych schorzeń
              > itd na podstawie wyników badań, dostosowywany jest indywidualny harmonogram uż
              > ytkowania. Zresztą zestaw ten może używać cała rodzina, więc inwestycja szybko
              > się zwraca. W razie czego więcej informacji na temat tego zestawu mogę podać na
              > prive albo na maila kands_83@gazeta.pl.
              > Odpowiedż Wojtek : OK. można i tak, ale okres trwania rehabilitacji wydłużysz 2-3 razy.
              > Pozdrawiam
            • wojtek750 Re: Odpowiedż dla 2dave : 20.11.12, 18:43
              kands_83 napisała:

> a ja polecam zestaw Biomag wykorzystujący pulsacyjne pole magnetyczne niskich c
              > zęstotliwości. W rehabilitacji metoda używana od długiego czasu. Zestaw ten świ
              > etnie się nadaje jako uzupełnienie rehabilitacyjne w domu (sprzęty wykorzystują
              > ce pulsacyjne pole magnetyczne są wykorzystywane przy rehabilitacji w ośrodkach
              > itp.), ma m. in. działanie przeciwbólowe i regeneracyjne. I nie jest on nastaw
              > iony jedynie na problemy z kręgosłupem i stawami. Parametry są ustawione odpowi
              > ednio do schorzenia, czy problemu zdrowotnego, a w przypadku wykrytych schorzeń
              > itd na podstawie wyników badań, dostosowywany jest indywidualny harmonogram uż
              > ytkowania. Zresztą zestaw ten może używać cała rodzina, więc inwestycja szybko
              > się zwraca. W razie czego więcej informacji na temat tego zestawu mogę podać na
              > prive albo na maila kands_83@gazeta.pl.
              > Oapowiedż Wojtek: OK, można i tak , ale wydłużysz rehabilitację 2 - 3 razy ...
              > Pozdrawiam
              • kands_83 Re: Odpowiedż dla 2dave : 21.11.12, 15:42
                na efekty przy rehabilitacji też trzeba poczekać. Zresztą sama wiem na przykładzie znajomych jak długo trzeba czasami czekać w kolejce na rehabilitacje. Wszystko oczywiście zależy też od typu schorzenia. Zresztą zestaw Biomag można stosować jako uzupełnienie rehabilitacji, co przyspieszy okres rekonwalescencji.
    • kleo6 Re: Jak pozbyc się bolu? oto odpowiedz ! 11.01.13, 16:15
      Witam, borykam się z tym problemem od 2 lat, niestety mimo leczenia farmakologicznego problem wracał do momentu kiedy zaczęłam stosować kąpiel w roztworze z soli bocheńskiej od Salco. Pomaga w przypadku schorzeń reumatycznych, reumatoidalnego zapalenia stawów i chorób zwyrodnieniowych kręgosłupa i stawów
    • karolmach Re: Jak pozbyc się bolu? oto odpowiedz ! 20.01.13, 16:52
      Stosowałem urządzenie i okazało się bardzo dobre. Niestety dopadła mnie potem podagra, a urządzenie nie radzi sobie z łagodzeniem objawów podagry i muszę być na przeciwbólowych teraz non stop.
    • patrykm82 Re: Jak pozbyc się bolu? oto odpowiedz ! 07.06.13, 15:18
      Na bóle kręgosłupa najlepszy jest dobry materac. Polecam sprawdzony przeze mnie materac Natura typu bonell polskiej myśli i konstrukcji. Bardzo ważnym elementem naszego materaca jest jego górna część, uniwersalna na lato i zimę, z którą ludzkie ciało ma kontakt w czasie snu i odpoczynku.
      Wykonana jest ona z materiałów w 100% naturalnych tj.:
      bawełny
      łuski gryki
      naturalnej skóry
      Dzięki nim materac "NATURA" posiada wiele walorów leczniczo-zdrowotnych, a pozytywne opinie o naszym materacu stawiają go w grupie o najwyższej jakości klasy sprzętu. WWW.eko-med.otwarte24.pl
    • omah1 Re: Jak pozbyc się bolu? oto odpowiedz ! 14.10.13, 16:05
      Jak szukacie dysku sensomotorycznego to polecam miejsce gdzie można przetestować kilka modeli www.enefmed.pl/index.php/dyski-sensomotoryczne.html
      • szymonstan87 Re: Jak pozbyc się bolu? oto odpowiedz ! 27.11.13, 10:35
        Masaże z dojazdem do domu klienta. lecznicze rehabilitacyjne i nie tylko. Magia Masaż - Profesjonalny masaż w Twoim domu - www.magiamasaz.eu
    • kamol_1991 Re: Jak pozbyc się bolu? oto odpowiedz ! 03.12.13, 12:05
      Sama miałam problemy z kręgosłupem i kupiłam poduszkę ortopedyczną. Jestem bardzo zadowolona. Ból przestał mi dokuczać, wreszcie budzę się wypoczęta.Ważne było dla mnie aby jej kształt idealnie dopasowywał się do kształtu szyi. Polecam zajrzeć na tą stronę dbamokregoslup.pl
    • owocowa15 Re: Jak pozbyc się bolu? oto odpowiedz ! 22.08.14, 11:33
      Jak dla mnie bóle kręgosłupa nie wyleczy żadna maszyna tylko sprawny fizjoterapeuta. W Andmaxie miałam zajęcia z rehabilitacji związanej z kręgosłupem i konultacje z fachowcem. teraz jak ćwicze to wiem, że pod okiem profesjonalisty i że sama sobie nie zrobie krzywdy.
      • lissa80 Re: Jak pozbyc się bolu? oto odpowiedz ! 29.08.14, 13:16
        a czy ból kręgosłupa jest w stanie wyleczyć opaska emitująca podczerwień taka jak ta: xeniapolska.com/opaska-na-brzuchkregoslup/ ?? Kiedy masaże, maści, okłady ani ćwiczenia nie pomagają?;/
    • miranda.ona Re: Jak pozbyc się bolu? oto odpowiedz ! 18.09.15, 10:12
      Tanio, skutecznie, anonimowo, a przede wszystkim bez kolejek - tak mogę podsumować moją wizytę w wirtualnym gabinecie, który znalazłam na stronie Znamtenbol.pl. Po wpisaniu swoich objawów, inteligentny system ekspercki zdiagnozował mój problem i wybrał dla mnie najlepsze ćwiczenia wideo. Dzięki nim odzyskałam dawną sprawność, a ból minął. Polecam!
    • olisienka000 Re: Jak pozbyc się bolu? oto odpowiedz ! 29.01.16, 18:04
      Mnie uratowała piłka do ćwiczeń FITSPIRE! Idealnie się sprawdza do ćwiczeń po pracy - oglądając np telewizję sobie ćwiczę i nie pojawiają się bóle kręgosłupa :)
    • ewaradecka7 Re: Jak pozbyc się bolu? oto odpowiedz ! 25.12.17, 23:30
      Mój sposób na ból to naturalny preparat Reumpapai. W składzie ma trzy zioła słynące z działania przeciwzapalnego, przeciwbólowego i przeciwbakteryjnego: korę cynamonową, owoc pieprzu jawajskiego oraz korzeń lukrecji gładkiej. Więcej o ni można przeczytać na reumpapai.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka