Gość: KOLA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.04, 15:16 czy dla 42 latka to wynik prawidłowy czy zaniżony. Czy wynik nie może być zafałszowany przez zapalenie oskrzeli i antybiotyki, które zażywam? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Artur Re: opad - 4 IP: *.sdh.sk.ca 19.01.04, 16:04 OB ma wylacznie znaczenie orientacyjne i czesto sie zdarza, ze osoba naprawde chora ma prawidlowy OB i osoba zupelnie zdrowa ma OB bardzo nieprawidlowy. Nie trac snu na niewarte szczegloly i pozwol swojemu lekarzowi interpretowac wyniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: opad - 4 IP: 212.160.130.* 20.01.04, 09:18 wg mnie jest super. Ja przez ostatnie 10 lat miałam OB pomiędzy 40 a 100. I nic nie mogłam się dowiedzięc przez te 10 lat. Nic mi nie dolegało i wszystkie badaia były ok. Żadnych stanów zapalnych (o czym świadczy OB powyżej 20). Niestety teraz wyszła u mnie choroba autoimunologiczna i jak zaczęłam ją leczyć OB spadło do 6. nie ma co się tym zajmować pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś