Dodaj do ulubionych

Pomóżcie schudnąć

05.02.10, 18:16
Mam pytanie czy istniej jakas rozsądna dieta przy której mozna
zgubić 25 kg w szejść miesięcy Jak do tej pory jakos mnie to omijało
szerokim łukiem kiedys przy wzroście 170cm wazyłam 58 kg potem
urodziłam jedno potem drugie dziecko w między czasie rzuciłam
papierosy i nawet się nie obejżała jak moja waga stanęła na 98 kg do
tej pory nie kożystałam z żadnych diet ale teraz myśłę że dojrzałam
do tego żeby chc po części.... wrócic do swojej wagi czy jest taka
możliwość Jeżeli się komuś udało to proszę o podpowieć jak to
zrobic. salcia6
Obserwuj wątek
    • mija4walles Re: Pomóżcie schudnąć 06.02.10, 08:05
      witaj
      najwieksza nadwaga z jaką sie zmagalam to 10 kg. Ja w
      przaeciwienstwie do ciebie całe zycie na diecie :)) Dieta a raczej
      zmiana nawykow zywieniowych pomoze ci schudnac
      polecam ci south beach jest forum o tym i duzo w necie nauczycsz sie
      jak jesc i co jesc nie bedziesz glodna co wiecej bedziesz mogla jesc
      slodkie (oczywiscie odpowiednio przygotowane) polecam ta diete
      dlatego zze po raz pierwszy w zyciu bedac na takimk sposobie
      odzywaiania nie ciagnelo mnie do pokus
      i nie mialam wilczych napadow glodu

jestem w ciazy teraz ale napewno wiem jak zgubie dodatkowe kg

pozdraiam
    • jakrycha Re: Pomóżcie schudnąć 08.02.10, 09:26
      odezwij się na GG4071334,mnie sie udało schudnąć 3 lata temu 25kg i
      do tej pory utrzymuję wagę.Pragnę zaznaczyć że obecnie mam 56 lat.
      Pozdrawiam
    • ajandgeo Re: Pomóżcie schudnąć 09.02.10, 17:54
      Jak widze jakrycha jest niezmordowana w szukaniu klientow dla Herbelife, a
      raczej naiwnych,ktorzy uwierza,ze po przestaniu picia drinkow proteinowych juz
      nie przytyja:)))))
      Jesli chcesz schudnac to musisz m=zmienic styl jedzenia, na forach masz duzo
      roznych diet wiec na pewno znajdziesz cos dla siebie.Duzo
      osob stosuje MM, diete Dukana czy kopenchadzka.Osobiscie przestrzegam cie przed
      oferta Jakrychy, to szukanie naiwnych.Jak poczytasz posty na forum to z
      latwoscia zauwazysz, ze pojawia ssie ona jak sep z jednym i tym samym zdaniem
      -oferta. Ich produkty,ktorych jest dystrybutorem sa bardzo drogie i nie pomagaja
      w wyrobieniu zdrowych nawykow.Nie daj sie nabrac.
      • salcia6 Re: Pomóżcie schudnąć 09.02.10, 18:16
        Dzięki za ostrzeżenie właśnie kończy mi się kopenchadzka i mam
        zamiar przęjść na diete niełączenia ale nie znam nikogo kto by śię
        podzielił efektami w zgubionych kg.
      • joannabio Re: Pomóżcie schudnąć 04.05.10, 22:53
        A skąd taka pozytywna informacja ?? ja schudłam 7 kg i po skończonym odchudzaniu
        przez 2 miesiące nie jadłam produktów Herbalife i nie wróciłam do wagi więc ja
        nie wiem co muszą robić ludzie którzy po schudnięciu z Herbalife tyją ... chyba
        muszą żreć a nie jeść.... :]wszystko rozbija się o zmianę nawyków żywieniowych
        :] nie ma cudów...
    • szaraga Re: Pomóżcie schudnąć 10.03.10, 11:09
      Przy nadwadze powyżej 10 kg bez wizyty u lekarza specjalisty lub
      dietetyka nie obejdzie się.
      Ale dla zyskania na czasie możesz próbować
      diety niełączenia.

Powodzenia
      • asik-asik Re: Pomóżcie schudnąć 11.03.10, 15:34
        ja bym radzila isc do dietetyka. Kilka wizyt, nauczysz sie jak postepowac ze swoim zywieniem. I bedzie to bezpieczniejsze niz stosowanie przypadkowych diet. I da sie na pewno, Kwestia czy w 6 misiecy to juz co innego. Powodzenia !
    • anna.englisz Re: Pomóżcie schudnąć 13.03.10, 12:19
      Witam,

Zakładając, że chudnięcie będzie przebiegało w dość szybkim tempie, ok 1kg ubytku tłuszczu na okres tygodnia to jest Pani w stanie wciągu pół roku zgubić przynajmniej 20kg. Do osiągnięcia tego celu potrzeba będzie zmiana w sposobie odżywiania oraz zadbanie o regularny i umiarkowany wysiłek fizyczny. Dieta powinna być mniej kaloryczna, uwzględniająca Pani stan zdrowia, upodobania żywieniowe oraz umiejętności kulinarne.

Jednocześnie zmieniona dieta powinna stać się częścią Pani nowego stylu życia, a nie tylko przejściowym etapem na najbliższe 6 miesięcy.

Nie polecam tzw diet „cud”, które skutkują spadkiem masy ciała jedynie na moment.
      Już wielokrotnie na forum wspominałam o podstawowych zaleceniach żywieniowych przy odchudzaniu, proszę skorzystać z wyszukiwarki.
      Proponuję przyjrzeć się swojej aktualnej diecie i dokonać jej modyfikacji uwzględniając zasady zdrowego odżywiania, wprowadzić regularność spożywania mniejszych porcji jedzenia kilka razy dziennie, zadbać o urozmaicenie oraz o wypijanie dużej ilości wody.
      Na pewno polecam wizytę u dietetyka lub lekarza, który po szczegółowym wywiadzie żywieniowo – zdrowotnym dobierze dietę bezpieczną oraz dopasowaną indywidualnie do Pani organizmu i do Pani oczekiwań. Pozdrawiam i życzę powodzenia!
    • salcia6 Re:schudłam 16.03.10, 19:04
      Jestem na diecie niełączonej 5 tygodni(nawet kupiłam sobie kśiążkę
      Ewy Błaszczyszyn)stosuję się do wszystkich jej zaleceń i jak narazie
      jestem z siebie dumna schudłam 7 kg Piszecie żeby skontaktować się z
      dietetykiem i choć mieszkam w niemałym mieście to żaden dietetyk tu
      nie użęduje a do nabliższego mam ponad 50 km.Trzymam za siebie
      kciuki. Trzymajcie za mnie też.
    • kaludyna Re: Pomóżcie schudnąć 19.03.10, 17:00
      i jak Ci idzie? ja podobnie jak i Ty poszukuje idealne dla mnie diety. mam
      podobnie tyle co Ty do schudniecia....
      • salcia6 Re: Pomóżcie schudnąć 25.03.10, 09:09
        Jak narazie idzie mi neźle schudłam 9kg i jestem z siebie dumna
        coraz częściej przeglądam się w lustrze i nie mogę uwieżyc w to co
        widze .Wiem że do końcowego efektu jeszcze daleka droga ale to co
        widzę daje mi większą motywację by trwać w tym co robię.
        • kaludyna No to swietnie Ci idzei! 31.03.10, 17:49
          Gratulacje salcia! Trzymaj tak dalej! -9 kg to już widać gołym okiem :) ja tez
          nie mogę się doczekać swoich efektów, ale zaczęłam dopiero niedawno, wiec muszę
          się uzbroić w cierpliwość.
          Powodzenia!
    • m-a-d-a-1 Re: Pomóżcie schudnąć 28.04.10, 14:54
      Witam.

Na pewno tyle można schudnąć jeśli się tylko chce, ale nie do końca może to być
      zdrowe. Ja radzę Ci skontaktować się z jakimś dietetykiem i on na pewno Ci
      wszystko wytłumaczy i pomoże, bo przecież od tego oni są:).
      Ja natomiast mogę dać ty tylko taką radę. Moja koleżanka stosowała przez parę
      miesięcy dietę białkową i naprawdę dużo schudła. Teraz to już nie pamiętam ile,
      ale sporo. Poszukaj w internecie, to znajdziesz wszystko na temat tej diety. No
      tylko stosować taką dietę długo to też niezdrowe. No i trzeba pamiętać, żeby
      duuużo pić.

Pozdrawiam

zdrowy-tryb-zycia.blogspot.com/
    • salcia6 Re: Pomóżcie schudnąć 11.05.10, 08:51
      Zastosowałam diete niłączenia i od trzech miesiecy schudłam 12kg
      troche ćwicze 30-40 min staram sie codziennie ale nie zawsze mi
      wychodzi dla mnie to ogromny sukces z którego jestem dumna i
      bardziej mnie mobilizuje do dalszego działania. Trzymam za was i za
      siebie mocno kciuki
      • salcia6 Re:Schudłam 05.12.10, 12:18
        Do sierpnia schudłam aż 18 kg i od tamtej pory do teraz(1 grudnia)dałam sobie maleńki upust t.z.nie trzymałam się tak rygorystycznie diety oczywiście patrzyłam na to co jem i cały czas kontrolowałam wagę i nawet mnie to nie męczyło a raczej satysfakcjpnowało że waga nie rosła tylo stała w miejscu.Teraz od początku grudnia na nowo zaczęłam trzymać się diety (niełączenia) i mam zamiar schudnąć jaeszcze 10-13 kg oczywiście chodzę na aerobik 2-razy w tygodniu basen no i też sama ćwiczę.Mam nadzieję że pójdzie mi tak samo łatwo jak za pierwszym razem .TRZYMAJCIE KCIUKI. salcia6
    • jgm0707 Re: Pomóżcie schudnąć 11.05.10, 20:45
      Witam. W związku z zakończeniem leczenia własnej boreliozy u dr Beaty mam do odsprzedania kilka opakowań rewelacyjnego (bo 8 sczepów i dawka 14 bilion ) probiotyku o nazwie PB8. Sprowadziłem go z usa. Moj nr tel 606-770-732 lub na allegro nick JarekGJarek. Szkoda żeby sie zmarnowało coś co może jeszcze komuś pomóc
    • polineza Re: Pomóżcie schudnąć 31.05.10, 17:49
      Zacznę od tego, że powinno się w miarę wolno chudnąc, gdyż są różne skutki
      uboczne tego np rozstępy, efekt jojo itd. Dobrą dietą jest białkowa, bardzo
      znana, ale nie wolno jej długo stosowac..Ogólnie wychodzę z założenia, że dieta
      to zły pomysł. Bardziej preferuję dużo sportu i po prostu ograniczanie jedzenia.
      Moja koleżanka schudła 5 kg w ciągu 2 miesięcy. Nie stosowała żadnej diety
      tylko spożywała mniejsze ilości i cwiczyła dużo. Kupiła sobie strój sportowy i
      buty reeboka easy tone. Bardzo jest zadowolona, a ja jestem z niej dumna;)
    • elusialew1 Re: Pomóżcie schudnąć 01.06.10, 13:50
      Ja stosuje diete na ktorej schudłam 32 kg !!
      gg 3423051
    • gined Re: Pomóżcie schudnąć 06.06.10, 11:43
      Witaj.

Ja już od dłuższego czasu walczę z nadwagą (tzn. praktycznie całe swoje życie, bo gruba jestem odkąd pamiętam). Oczywiście walka ta przynosiła różne rezultaty... Ale od połowy kwietnia tego roku stosuję dietę z książki dr. Dukana (chyba tak to się pisze:)i schudłam już 10 kilo. Dieta nie wymaga zbytniego wysilku, jem ile chcę i kiedy chcę,ale oczywiście tylko to co jest dozwolone i czuję się świetnie:) na prawdę polecam!!
    • lukrecja7777 Re: Pomóżcie schudnąć 26.07.10, 12:02
      Przede wszystkim zmiana złych nawyków żywieniowych jest tu bardzo ważna. 5
      małych posiłków w ciągu dnia. Na początku można też wspomóc jakimś suplementem
      diety np. Fosanic. Zalecam też jazdę na rowerze przez co najmniej rok!
      • joannadro Re: Pomóżcie schudnąć 26.07.10, 20:58
        Rower to super sprawa w lecie przyjemne z pożytecznym, a w zimie już
        trochę mniej przyjemnie na stacjonarnym rowerku ale w 100% pożytecznie.
        Fosanic też kiedyś stosowałam, bardzo pomógł mi wytrzymywać od posiłku
        do posiłku i ograniczyła dzieki niemu słodycze. Teram już tak sie
        przyzwyczaiłam do 5 małych posiłków, że nie odczuwam głodu pomiędzy
        nimi i na razie odstawiłam fosanic.
    • sandra1213 Re: Pomóżcie schudnąć 22.08.10, 20:40
      Wydaje mi się że najlepiej jest korzystać z pomocy specjalistów.
      Nie truj się różnego rodzaju "chemią" odchudzającą.
      Istnieje wiele ośrodków, tzw. "wczasów odchudzających odmładzających" gdzie,w
      naturalny sposób - ćwiczeniami,dietą,poradami specjalistów powinnaś osiągnąć
      zamierzony cel.I najważniejsze - personel takiego ośrodka musi być profesjonalny
      i posiadać odpowiednie wykształcenie ku temu.Poczytaj może trochę o diecie
      Dr.Agnieszki Lemańczyk.Najważniejszy jest po prostu zdrowy styl życia i
      pomoc.Życzę sukcesów i pozdrawiam !
    • adresnieprawidlowy Re: Pomóżcie schudnąć 25.10.10, 10:29
      Czy uda się zrzucić 25 kilo w sześć tygodni bez drastycznej diety? Pewnie tak, ale wtedy musisz dużo ćwiczyć. Najlepiej zapisać się na siłownię lub fitness i zacząć ciężko pracować. Do tego oczywiście dieta bogata w białko. A jak już będziesz ćwiczyć i mieć dobrą dietę, to dodatkowo możesz brać suplementy diety, żeby efekty były szybsze. Możesz sobie poszukać milkoshake diet z l-karnityną, tauryną i inuliną. W połączeniu z ćwiczeniami daje niezłe efekty.
    • wj_2000 Re: Pomóżcie schudnąć 28.10.10, 19:33
      Jestem zwolennikiem diety (raczej metody) Montignaca. Stosuję ją z sukcesem od ponad 3 lat i z rezultatów jestem bardzo zadowolony.
      Przez około 45 lat stosowałem (samoistnie wymyślone) diety białkowe, skuteczne, ale nie podpowiadające co ... potem. Gdy już osiągniemy cel.
      Michel Montignac rozwiązał ten problem skutecznie. Jego metoda pozwala - BEZ GŁODOWANIA ... trzymać na wodzy ulubioną wagę.
    • laatnala Re: Pomóżcie schudnąć 15.11.10, 14:35
      20 kilo w pół roku nie jest czymś niemożliwym jednak wymaga sporej kontroli i samodyscypliny przede wszystkim. Wymaga również diety mądrej, która nie tylko pozwoli Ci schudnąć te kilogramy ale też po diecie utrzymać tę wagę. Proponuję udać się do specjalisty, który ułoży odpowiednią dietę dla Ciebie, nie porywaj się na żadne diety cud typu dieta dziesięciodniowa, które generalnie skutkują efektem jojo w każdym przypadku.
      Czytałam sporo na temat diety dopasowanej do fenotypu człowieka, ustalanej na podstawie Indywidualnego Kodu Metabolicznego. To jest dieta, która nie jest nastawiona na głodówkę. Oczywiście je się mniej, ale można jeść wiele rzeczy. To czego nie można jeść jest ustalane przez lekarzy na podstawie tego kodu metabolicznego właśnie i uznawane jest za przyczynę tycia naszego organizmu. Produkty które lekarz wyklucza z diety są po prostu szkodliwe i tworzą jakby stan zapalny. I właśnie je się wyklucza (np może się okazać, że dla mnie przy diecie będzie idealne mięso z kurczaka, a dla Ciebie już nie). Wiem, że taką dietę opracowuje Warszawska klinika Vimed, więc może najrozsądniej będzie się z nimi skontaktować i dopytać o szczegóły
    • gregorjan1 Re: Pomóżcie schudnąć 17.11.10, 00:41
      Pomoc w odchudzaniu, nabieraniu masy, utrzymaniu zdrowia. Tylko naturalne składniki.
      Moja ciocia schudła 15kg. Tylko naturalne składniki. Dla osób z Poznania bezpłatna analiza formy...Napisz, to nic nie kosztuje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka