IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.03.04, 15:48
hej

co ja mam robić mam gorączkę od 2 lat a raczej takie stany podgorączkowe
męczące zresztą bo ciągle mam dreszcze jest mi zimno brałam leki
przeciwgorączkowe i nic nie pomaga po ich odstawieniu już jest to samo( a nie
moge bać ich dzień w dzień) biore antybiotyk i nic nie pomaga też jest
gorśczka badania mam w normie wiec od czego to może być? co robić?
Obserwuj wątek
    • martini_very_bianco Re: gorączka 26.03.04, 16:02
      Uuuuuuch, jaka ja jestem upi.....iwa ostatnio z moją propagandą. Aro i Hans by
      powiedzieli, że Ciebie to musi lekarz Cińczyk zobaczyć i podejrzewam, że mają
      rację. Jeśli objawy utrzymują się tak długo, to znaczy, że coś Ci się zepsuło w
      środku i niekoniecznie dokładnie tam, gdzie tego szukano. Medycyna chińska
      wynajduje czasem różne zależności, które wydają się nie do pomyślenia.
      Antybiotyk w niczym Ci tu nie pomoże, a przecież nie będziesz go brać do końca
      zycia, jeśli poprawy w dalszym ciągu nie będzie. Podejrzewam, że lekarz zapisał
      Ci coś anty, bo niespecjalnie wiedział, co z Tobą zrobić. Równie dobrze mógłby
      Ci zapisać sprasowane drożdże Lewitan, przy czym to drugie byłoby z korzyścią
      dla ciała, a antybiotyk niekoniecznie. Zajrzyj na forum medycyna naturalna na
      forach prywatnych w dziale zdrowie!
    • Gość: Artur Re: gorączka IP: *.sasknet.sk.ca 26.03.04, 16:20
      Goraczka nieznanego pochodzenia wymaga diagnostyki (zwykle szpitalnej)
      Temat rzeka. Czasami nawet po bardzo dokladnej diagnostyce nie mozna ustalic
      powodu ... ale zwykle mozna.
      Jestes niedobadana.
      • martini_very_bianco Re: gorączka 26.03.04, 16:22
        Ciao! Aż zapiszczałom z radości, że tym razem mnie nie wyśmiałeś:)
    • Gość: lek.med.PiotrP Re: gorączka IP: 81.15.221.* 26.03.04, 19:33
      Jakie to sa temperatury,jakiego rzedu???W medycynie za stan podgoraczkowy
      mogacy nasuwac podejrzenie jakiegos schorzenia jest 37,2 choc wielu lekarzy
      uwaza ze do 37,4 jest norma.Poznano nawet tzw. cykl dobowy temperatury
      czlowieka.Najnizsza temperatura jest w nocy miedzy 2-4 rano.Potem narasta i
      osiaga okolo godziny 17 stan 37,czasem lekko powyzej.Stan taki moze utrzymywac
      sie do wieczora,do okolic godziny 22-23,po czym znow spada.Szczegolnie kobiety
      sa narazone na wyzsze temperatury.Niewatpliwy wplyw maja tu hormony,bowiem w
      czasie miesiaczki temperatura jest zawsze wyzsza.Jezeli badania masz w normie
      to nie ma powodu do niepokoju.Pamietaj tez ze stres i zamartwianie podnosi
      temperature ciala co zwiazane jest z reakcjami organizmu i przygotowaniem do
      obrony.Napisz jakie sa te temperatury,goraczka nazywa sie stan od 38.
      • Gość: mama Re: gorączka IP: *.supernet.pl / 217.153.174.* 26.03.04, 19:42
        A co z małymi dziećmi? Stan podgorączkowy od pół roku / termometr uszny max. 38
        zazwyczaj 37,8 , normalny 37,2 -37,4. Codziennie, czasami przed czasami po
        południu. Nie ma związku z wysiłkiem fizycznym. Badania w normie, moje nerwy
        raczej nie.
        • Gość: lek.med.PiotrP Re: gorączka IP: 81.15.221.* 26.03.04, 20:08
          Dzieci z reguly maja wyzsza tempearature od ludzi doroslych,badania wyszly
          ok,wiec nie ma powodow do niepokoju.U dzieci moga wchodzic w gre zaburenia
          wrodzone,bo temperature ciala reguluje osrodek termoregulacji umieszczony w
          podwzgorzu.Ale naprawde wymaga to specjalistycznych badan.
          • Gość: ann Re: gorączka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.03.04, 21:28
            37.5 dzień w dzień biore antybiotyk nolicin rano i wieczorem ale niespada( raz
            nawet jak go wziełam to się podniosła temperatura ale tylko raz do 38)
            morfologia jest dobra hormony cholersterol wszystko w normie usg mocz ( no
            wszyszło co prawda w posiewie bakterie proteus ale temperatura byla i przedtem
            gdy wyniki moczu były prawidłowe) no i trwa nadal meczące są te objawy
            towarzyszące gorączce szybkie tętno zimno gęsia skóra no i pozatym trwa to i
            trwa brałam panadol czasem jak już nie mogłam wytrzymać i spadała ale zaraz
            jak odstawilam znów rosła
            • Gość: lek.med.PiotrP Re: gorączka IP: 81.15.221.* 26.03.04, 21:39
              A powiedz mi jak to sie zaczelo???Jak odkrylas ze cos jest nie tak???Czy masz
              jeszcze jakies inne objawy,bole miesniowe,kregoslupa,stawy????Ile masz lat???
              Powiedz mi czy cokolwiek jeszcze zauwazylas u siebie jako objawy inne niz to co
              bylo zawsze.
    • Gość: ann Re: gorączka IP: *.aster.pl / *.acn.pl 27.03.04, 10:22
      jedyną dolegliwością na jaką choruje jest refluks z przepukliną wślizgową
      przełyku i zapalenia błony śluzowej żołądka ale lekarze się upierają że to na
      pewno nie od tego( bo od tego nie ma gorączki tak mówią) a jak się zaczeło po
      prostu stale nawet w lato było mi zimno i mialam gesią skórę wiec zmierzyłam
      sobie temperature i była temperatura robili badania w normie wszystko jedyne
      co pozniej dostalam zapalenia jakiegoś na stawy tak ze nie moglam chodzić ale
      dostalam lek i przeszłoi nie mam z tym problemów już od roku ostatnio
      strasznie chce mi sie pić niczym nie moge sie napić ale cukrzycy też nie mam (
      choć chcą mi robić krzywą cukru)że ketony w moczu mimo ze jem normalnie
    • Gość: ann Re: gorączka IP: *.aster.pl / *.acn.pl 27.03.04, 10:26
      te ketony pojawiają się od czasu do czasu acha mam 22 lata
      • Gość: lek.med.PiotrP Re: gorączka IP: 81.15.221.* 27.03.04, 12:53
        No faktycznie jestes mloda osoba,ale dzis juz pewne utarte opinie na temat
        niechorowalnosci mlodych ludzi przestaja byc utarte.Faktycznie uczucie duzego
        pragnienia wystepuje w cukrzycy,na poczatku to jest 1 objaw lacznie ze
        zwiekszonym wydalaniem moczu.Jednak tak bardzo posuniete objawy wystepuja
        przede wszystkim w cukrzycy typu 1 ktora ma bardzo intensywny poczatek i
        zazwyczaj jest bez problemu rozpoznawana.Juz poranne stezenie glukozy na czczo
        daje pelen obraz.U Ciebie jest w porzadku wiec podejrzewam ze cukrzycy nie
        ma.Jednak mozna zrobic ta krzywa cukrowa choc podejrzewam ze nie wniesie ona
        zbyt wiele.Ketony pojawiaja sie w przypadku gdy tluszcze sa nieprawidlowo
        spalane,bo do ich spalania potrzeba mimo wszystko weglowodanow.Trudno mi
        powiedziec skad u Ciebie wziely sie te ketony,jednak czesto niewielkie ich
        ilosci wystepuja czesto u zdrowych ludzi co czasem trudno jest
        wytlumaczyc.Wazne ejst tez ile tych ketonow jest,bowiem sladowe ich ilosci nie
        sa wielkim problemem.Wystarczy bowiem ze zje sie cos nie tak,jakies stresy i
        juz powstaje proces patologicznego rozkladu w ukladzie pokarmowym i przypadkowe
        badanie moze wykazac slady ketonow.W moczu najwazniejsze jest by nie bylo
        bialka ani cukru.Faktycznie refluks nie ma wplywu na temperature,choc zapalenie
        blony sluzowej zoladka juz pewna role moze odgrywac.Zalezy co tak naprawde je
        wywoluje.Napisalas ze byl jakis problem ze stawami.W chorobach
        reumatologicznych bardzo czesto wystepuje stan podgoraczkowy przewlekly.Np w
        toczniu,ktory jest choroba ukladowa,bardzo nieraz rozsiana,rozne postacie
        zapalen stawow,czy nawet zesztywniajace zapalenie stawow kregoslupa.Najlepsza
        metoda by wykluczyc pewne podejrzenia jest wykonanie chociazby przeciwcial
        przeciwjadrowych,wazne jest tez okreslenie OB.Wlasnie czy mialas robione OB? W
        stanach goraczkowych OB jest bardzo wazne do okreslenia,poniewaz we wszelkich
        stanach zapalnych ulega wyraznemu przyspieszeniu.Musisz udac sie do lekarza i
        jeszcze raz poprosic by skierowal Cie na kompleksowe badania,szczegolnie
        odwiedz gastrologa i reumatologa.Trudno mi tu powiedziec wprost co Tobie
        jest,bowiem jest bardzo wiele chorob ktore daja te same objawy.Musi to byc
        rozpatrywane kompleksowo i w wielu wariantach.
        • Gość: ann Re: gorączka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.03.04, 15:31
          już piszę ketony do 3 plusów dochodzą wytępują czasami ale nie zawsze ob jest
          w porządku wiec ja podejrzewam że to jednak od żołądka to zapalenie mimo
          stosowanych leków w ogóle nie chce sie wygoić( duże zarzucanie zółci do
          zołądka) to samo z przełykiem . Te stawy to już mi przeszły bo dostałam lek
          pozatym na pewno OB byłoby podwyższone przy tym. Jedyne co mi dokucza to ten
          refluks i niestety ale pojawiają sie problemy z oddechem przy wdechu to
          napewno od tej przełyku. Acha i kiedyś w szpitalu w związku że mam stale
          szybkie tętno wyszło mi że mam tachkardie zatokową ale nic na to nie
          powiedzieli wiec nigdzie się z tym nie udawałam. Dziękuje za rady.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka