agnieszka_40 Re: Prośba 10.03.09, 19:11 Pięknie piszesz Kasiu. Bardzo bym chciała mieć taką wiarę jak TY. Bardzo bym chciała bo ciężko mi bardzo po stracie mamy. niestety ze mną nie jest tak pięknie bo mam żal i ogromna pustkę. pozdrawiam gorąco Odpowiedz Link
kasiaadasia22 Re: Prośba 13.03.09, 13:28 droga Agnieszko, oczywiście, że czujesz pustkę i żal. łącze się z Tobą w bólu i będe sie za Ciebie modlić, i za Twoją mame. Potrzebujesz czasu aby móc choć trochę wyleczyć swoje rany po utracie mamy. Pozdrawiam Cie serdecznie, myślami jestem z Tobą. Niech święty Piotr prowadzi Twoją mame przez bramy niebios Odpowiedz Link
ariana1 Re: Prośba 12.03.09, 18:29 Nie modlę się za duszę Taty. Nie wiem gdzie jest teraz Jego dusza. Nie wierzę w czyściec, w żadne koła ratunkowe, w modlitwy za zmarłych. I w ogóle uważam, że robisz ludziom wodę z mózgu, pisząc w ten sposób. Bo niby skąd masz takie informacje, że nasi zmarli martwią się, że cierpimy, że czekaja na nasze Zdrowaś Maryjo, że to dla nich koło ratunkowe itp. Skąd?? Śmierć a zwłaszcza najbliższej osoby, to strasznie delikatny i grząski temat. I nie można wszystkich podciągać pod jedną kreskę. Nie wszyscy ludzie są rzymskimi katolikami. Chyba się trochę zapomniałaś. Powiem wprost: zdenerwowałam się twoją "prośbą". Odpowiedz Link
kasiaadasia22 Re: Prośba 12.03.09, 20:06 Trudno. Rozumiem, że nie każdy wierzy. Mam jednak nadzieję, że kiedyś moze przypomnisz sobie o tym poście, który Cię zdenerwował i może wtedy choć troszkę będzie Ci łatwiej. Trzymaj się cieplutko Odpowiedz Link
wiesia140 Re: Prośba 12.03.09, 20:41 Przypominam rzymskim katolikom i ewangelikom, że wierzymy w jednego Boga. On jest ten Sam dla nas i dla innych wyznań jakkolwiek Go nazywają ( to tak proforma , żeby nie zaczęły się pyskówki religijne, których , ani Bóg , ani my nie potrzebujemy). Forum jest dla wszystkich, którzy stracili bliskie osoby także dla osób nie wierzących. Ja się pomodlę, bo jestem rzymską katoliczką ,ale szanujmy na tym forum wiarę innych. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link
ariana1 Re: Prośba 12.03.09, 21:52 Moja droga, nie jestem niewierząca. Nie zaczynam religijnej pyskówki. Szanuj wiarę innych - to chyba było do kasiaadasia a nie do mnie. I ostatnie: to forum nie jest miejscem do propagowania swojej osobistej wiary. Przyszłam tu, zeby znaleźć wsparcie w ciężkiej chwili a nie po to, żeby mi ktoś wmawiał rzeczy, które są dla mnie absurdalne. Odpowiedz Link
wiesia140 Re: Ariano 12.03.09, 22:37 Kochana ariano źle mnie zrozumiałaś nie chodziło mi o ciebie, może nie wyraziłam się zbyt precyzyjnie ( głównie chodziło mi o Kasię). Kobiety ja już wiem z innych forów jak wyglądają, a raczej jak się kończą dyskusje na temat wiary, a tu nie jest miejsce na to, dlatego tak do przodu wyleciałam. Post głównie tyczył się Kasi. Wiem , że nie jesteś niewierzącą, ale tacy też tu mają prawo pisać i o nich w tym momencie myślałam. Każdą religię szanuję. Ewangelicy i katolicy mimo różnic mają przecież wspólne korzenie. Tak poza tym wszyscy jesteśmy dziećmi tego samego Boga. Pozdrawiam Cię. Odpowiedz Link
kasiaadasia22 Re: Ariano 13.03.09, 08:23 Mój post to była prośba, nie rozkaz. Nie trzeba tak od razu się unosić Odpowiedz Link
kasiaadasia22 Re: Ariano 13.03.09, 11:02 Dodatkowo napiszę, że napisałam w to co wierzę. Jeśli wierzę w Boga to piszę, ze jest życie po smierći i duszom mozna pomóc modlitwom. Jeśłi byłabym ateistka to napisałbym , że po śmierci nie ma nic, albo jesli wierzyłabym w reinkarnacje to bym napisała, że umrali powracają w innych ciałach. Ale ja jestem katoliczką więc piszę jak katoliczka. Co w tym dziwnego. Poza tym skierowany był do tych co chcą poznac prawdę. Każdy katolik wie choć troszkę jak jest po śmierci a jeśli nie wie to ma szanse się dowiedzieć. Nie każe niewierzącym w to wierzyć, przecież mają prawo do własnego postrzegania świata. Nie narzucam nikomu własnego zdania. Nie każe nawet nikomu tego czytać. Jeśli czasem widzę na forach jakieś wypowiedzi ludzi o religiach mi nie znanych to nie podejmuje dyskusji bo się na tym nie znam. Wiec dlaczego ktoś kto nie jest mojego wyznania krytykuje moje posty. Mam swoję wiarę i nie czytam o reinkarnacji czy innychj rzecach bo raz, że w to nie wierzę a drugi raz, że się nie znam na tym i nie mam o tym zielonego pojęcia. Nie interesuje mnie to. nie piszę bo nie chce nikogo urazić.I nie krytykuje nikogo za to, że napisał coś w co ja nie wierze. Zostawiam to wierzącym w reinkarnację. Niech onie się wymianiają poglądami Odpowiedz Link
kasiaadasia22 jeszcze jedno 13.03.09, 11:16 Można więc pisać, że w Boga się nie wierzy i to jakoś nikogo nie uraża. A nie można pisać, że się wierzy bo wtedy to uważacie , zę nie szanuje się wiary innych. Bez sensu. Szanuje innych, nie ja mam z tym problem. dobre słowo i życzliwość to sposób na udany dzień Odpowiedz Link
zezloszczona Re: jeszcze jedno 13.03.09, 11:59 ona ma racje. Nie zauważyłam żeby kogos namiawiała bądź obrażała w swoich postach. Wszyscy pisza co chcą. To raczej "niekatolicy" mają problem z tolerancją bo rzucają sie na katoloków z byle powodu oskarżając ich o obrażanie uczyć innych. Pozdrawiam Kasiadasię Odpowiedz Link
wiesia140 Re: jeszcze jedno 13.03.09, 12:34 Zaczyna być gorąco. Ja wiem, ze dyskusja o religii potrafi podnieść poziom emocji, ale to nie miejsce na takie dyskusje. Odpowiedz Link
agnieszka_40 Re: jeszcze jedno 17.03.09, 07:44 Droga Kaiu Dziękuję Ci za ciepłe słowa i modlitwę. Tacy ludzie jak Ty i ich słaowa są bardzo pomocni takim słabeuszom jak ja. Ja nie mam tak silnej wiary,ale cieszy mnie to ,że ktoś obcy może mieć cheć pomodlić się za kogoś obcego czyli za moją mamę. Ja nie umiem sie modlić. Ale wiem ,że taka modlitwa jest mojej mamie potrzebna. pozdrawiam i dziękuje Odpowiedz Link
wiesia140 Re: jeszcze jedno 17.03.09, 16:56 Aga nie ma problemu. Ja też się za nią pomodlę, chociaż z reguły jak się modlę to robię to za wszystkich ludzi, którzy umarli, lub umrą w przyszłości. Pozdrawiam cie, a wiarę odzyskasz ja w to wierzę ,że tak będzie. Wiara właśnie pozwala mi przetrwać najgorsze w życiu. Odpowiedz Link
agnieszka_40 Re: jeszcze jedno 18.03.09, 12:49 Wiesiu Dziękuję również Tobie z całego serca za modlitwę. Napisałam do Ciebie na skrzynkę. Odpowiedz Link
jaszczuria Re: Prośba 19.03.09, 12:49 Kasiu - dzięki za tę piekną prośbe. stale zapominam o modlitwach za zmarłych, sama kiedyś odejdę i bedę też potrzebować pomocy. Jezus wyraźnie powiedział przeciez, że nie wyjdziemy z "ciupy" dopóki się nie rozliczymy co do grosza Odpowiedz Link
maurycytowarowicz PROŚBA OD ADMINISTRATORA 23.03.09, 00:02 Szanowna Pani Prosze nie rozsiewać głupot niosących złudną nadzieje. Tylko poważne podejście do śmierci może złagodzić ból i cierpienie. Odpowiedz Link
zezloszczona Re: PROŚBA OD ADMINISTRATORA 24.03.09, 13:22 Poważne podejście...jasne a ona to pewnie się nabijała tak? Odpowiedz Link
wiesia140 Re: Prośba 24.03.09, 17:45 Wiedziałam, że prędzej czy później tak to się skończy. Odpowiedz Link