30.03.04, 18:40
Pojawiło mi się we wczesnym dzieciństwie. Kilka plam na nogach. Po jakims
czasie cofnęło się - o dziwo! Lekarze mówili, że na to nie ma lekarstwa.
Przez kilkanaście lat nie zdobywałam informacji na ten temat, bo zapomniałam,
że mam te cholerne bielactwo, ale ostatnio zauważyłam nowe plamy na nogach:((

Czy w międzyczasie wymyślono na to jakieś lekarstwo?
Obserwuj wątek
    • Gość: Artur Re: bielactwo IP: *.sdh.sk.ca 30.03.04, 20:08
      W zasadzie nie. Chyba, ze myslisz jakis masciach kosmetycznych i kryjacych.
      • Gość: hydrogen Re: bielactwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.04, 23:36
        Wymyślono, ale nie lekarstwo a sposób -dietę optymalną. Nie jestem ci w stanie
        teraz powiedzieć jakie są rokowania; trzeba w każdym razie pamiętać, że skóra
        należy do słabo ukrwionych (a więc i takoż odżywionych) tkanek, więc regeneruje
        się stosunkowo powoli. O tej chorobie pisze w najnowszym numerze Optymalnych
        (do kupienia m in w Empiku) dr Jan Kwaśniewski.
        Pozdro

• martini_very_bianco teraz się zacznie... 30.03.04, 23:40

• Gość: Artur Re: bielactwo IP: *.sdh.sk.ca 30.03.04, 23:42
          Gość portalu: hydrogen napisał(a):

> Wymyślono, ale nie lekarstwo a sposób -dietę optymalną. Nie jestem ci w
          stanie
          > teraz powiedzieć jakie są rokowania; trzeba w każdym razie pamiętać, że skóra
          > należy do słabo ukrwionych (a więc i takoż odżywionych) tkanek, więc
          regeneruje
          >
          > się stosunkowo powoli. O tej chorobie pisze w najnowszym numerze Optymalnych
          > (do kupienia m in w Empiku) dr Jan Kwaśniewski.

Jak zwykle nieprawda i okrutna rekrutacja do sekty optymalnych.
          • martini_very_bianco Re: bielactwo 30.03.04, 23:46
            Artur, po co się wdajesz w dyskusję? Przecież im tylko o to chodzi, żeby
            sprowokować dłuższą wymianę poglądów, w której będziecie się nawzajem
            wyśmiewać...
        • Gość: hydrogen Re: bielactwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.04, 00:28
          Znalazłem w necie coś o bielactwie w ujęciu dr Jana Kwaśniewskiego:

www.optymalni.com/Listy_i_Odpowiedzi/Bielactwo/bielactwo.html
          Pozdr

PS Martini, naprawdę strasznie ci współczuję tego ciągłego ziewania z nudy.
          Miejscami prowadzone tu batalie są rzeczywiście nieco szblonowe ale mimo to
          każdy wątek jest inny i muszę przyznać że mnie to nie nudzi :). Dodatkową
          atrakcją obserwacji tych zaciętych dyskusji jest możliwość poczynienia różnych
          obserwacji natury psychologicznej. Zachęcam do zabawy :-)
          • martini_very_bianco Re: bielactwo 31.03.04, 00:38
            Gość portalu: hydrogen napisał(a):

>
            > PS Martini, naprawdę strasznie ci współczuję tego ciągłego ziewania z nudy
            zieeeeeew.
            > Miejscami prowadzone tu batalie są rzeczywiście nieco szblonowe
            zieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeew
            ale mimo to każdy wątek jest inny ziew ziew
            i muszę przyznać że mnie to nie nudzi :).
            Dodatkową atrakcją ????? obserwacji tych zaciętych dyskusji jest możliwość
            poczynienia różnych
            bserwacji natury psychologicznej zie-e-e-e-e-e-w. wczoraj poobserwowałam.
            przedwczoraj. dwa dni temu. Ale to było dobre:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=11661608
            Zachęcam do zabawy :-)

zieeeeew.
            Ja się nie umiem bawić bez alkoholu, którego optymalni nie lubią i nieoptylamni
            też nie polecają :)))) ziew
          • Gość: are Tluszczopatologia zycia codziennego IP: *.clubnet.pl 31.03.04, 01:01
            okazuje sie, ze Smalec ma tez znaczenie w profilaktyce HIV:

www.optymalni.com/Listy_i_Odpowiedzi/HIV/hiv.html
            " Nigdy stosujący żywienie optymalne nie może zasnąć za kierownicą. Alkoholu piją mało, zawsze po zachodzie słońca i zawsze niewiele, tak że nawet po jego wypiciu będą mieli poziom alkoholu we krwi poniżej 0,2 promile, a taki poziom alkoholu nie upośledza sprawności i nie wydłuża czasu reakcji. Ponieważ mają wyobraźnię, to nawet jeśli nieco wypiją, to za kierownicę nie siadają. Ponieważ mają wyobraźnie, jeżdżą bezpiecznie i nigdy nie maja pierwszeństwa przejazdu, przez co rzadziej uczestniczą w wypadkach. Ponieważ są zdrowi i nie chodzą na żadne badania i nie dają sobie pobierać krwi do badań. nie dostają zawału, czy wylewu za kierownicą, dlatego i ta przyczyna wypadków u nich nie istnieje. W ubiegłym roku podano w prasie, że w USA dziecko zarażone wirusem HIV od matki w czasie ciąży, które miało dodatnie odczyny tego wirusa od urodzenia, przestało być serododatnie, a stało się seroujemne. Organizm dziecka potrafi zlikwidować wirusa, ponieważ zostało przyjęte do rodziny bogatych i dobrych ludzi. A bogaci w USA nadal jedzą bardzo tłusto, bo gdyby tego nie robili, to szybko przestaliby być bogatymi."
            • martini_very_bianco Re: Tluszczopatologia zycia codziennego 31.03.04, 01:06
              Aro, Ty też dołączasz do tego gadania...? Szkoda Twojej werwy
              • ashanti5 odpadam 31.03.04, 10:33
                Nikt nie przekona mnie do diety optymalnej. Mięso jem mniej więcej raz na pół
                roku.
                Zabiegi kosmetyczne? Raczej odpadaja. Twarzy nie maluję, a nogi miałabym
                przypudrowywać?
                Czy beta karotem nie byłby pomocny?
                • slawekopty Re: odpadam 31.03.04, 10:47
                  ashanti5 napisała:

> Nikt nie przekona mnie do diety optymalnej.

a ktoś cie przekonuje ?? twoje zycie ty decydujesz co jadasz na sniadania :)

>Mięso jem mniej więcej raz na pół
                  > roku.

a to w jakim kontekście ??? na tej diecie jada się mało mięsa

Slawek
                  • Gość: Artur Re: odpadam IP: *.sdh.sk.ca 31.03.04, 16:11
                    na tej diecie jada się mało mięsa
                    >
                    >
                    > Slawek

To prawda: Smalec to nie mieso :)
                    • slawekopty Re: odpadam 31.03.04, 17:11
                      > To prawda: Smalec to nie mieso :)

a jakże i nie masło ;))))

Slawek
          • Gość: Artur Re: bielactwo IP: *.sdh.sk.ca 31.03.04, 16:34
            W opisanym przypadku doszlo prawie na pewno do zakazenia skory lupiezem pstrym
            (byc moze pod wplywem oslabiajacej immunologicznie diety "optymalnej"). Pacjent
            jest kompletnie zagubiony i nie pokazal zmian dermatologowi a slawny guru
            wykorzystuje sytuacje dla swojej watpliwej "chwaly" i niemniej
            watpliwej "nieomylnosci".
            W toku lupiezu pstrego dochodzi do powstawania na skorze brazowych plam.
            I nie, zakazenie lupiezem pstrym nie jest dobrym sposobem na leczenia
            bielactwa.
            • ashanti5 Re: bielactwo 31.03.04, 17:58
              A czy ktoś mi w koncu powie, co mozna zrobic z tym bielactwem?
              Beta karoten? dziurawiec?, jakies naświetlania? (cos obiło mi sie o oszu z tym
              naświetlaniem), odpowiednia dieta? (nie agitujcie mnie na optymalną!)...???
              • Gość: chronic pzed swiat Re: bielactwo IP: *.sdh.sk.ca 31.03.04, 18:32
                Najwazniejsze to chronic pzed swiatlem slonecznym m.in przez uzywanie
                nieprzenikalnego dla slonca ubrania lub sunbloku nr 40 lub 50.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka