Dodaj do ulubionych

zespół turnera-szukam pomocy

04.01.11, 12:07
WITAM SERDECZNIE SZUKAM KOBIET Z ZESPOLEM TURNERA PONIEWAZ MAM CORKE KTORA W TEJ CHWILI MA 6 LAT I MA TEN ZESPOL,MAM MNOSTWO PYTAN,PRZEDE WSZYSTKIM O HORMON WZROSTU??PROSZE O INFORMACJE.
Obserwuj wątek
    • green-koala111 Re: zespół turnera-szukam pomocy 15.02.11, 16:34
      Wiesz co ? Jest juz załozony watek u turnerze, musiałabys poszukac bo ja tez z tego forum czerpie info , bo tez mam córeczke z zespolem turnera
    • dascha Re: zespół turnera-szukam pomocy 25.04.11, 16:01
      Witam serdecznie. Mam na imię Daria i myślę że mogę w jakiś sposób pomóc, ponieważ jestem osobą z Zespołem Turnera. W tej chwili mam 24 lata i obecnie jestem pod stałą kontrolą ginekologiczną. Moja choroba rozpoczęła się w 1997 roku miałam wówczas 10 lat, wcześniej jeździłam tylko po endokrynologach z chorobą nerek tzw REFLUX. rodzice jednak martwili się moim niskim wzrostem, bowiem rodziców mam dość wysokich i mój starszy bart również jest wysokiego wzrostu dlatego było to bardzo zastanawiające. wszyscy moi rówieśnicy byli o de mnie znacznie wyżsi, no więc cóż, mając 10 lat lekarz endokrynolog w Poznaniu ostatecznie powiedziała że choruje na Zespół Turnera, skierowano mnie na leczenie do Warszawskiego Centrum Zdrowia Dziecka, tam objęto mnie profesjonalną opieką, i ogromnym zestawem badań, po pierwszej wizycie w Warszawie już sprowadzono mi HORMON WZROSTU w ampułkach oraz wstrzykiwacz wyglądem przypominającym długopis, także lek należało wstrzykiwać do organizmu. Zastrzyk bardzo podobny do zastrzyków dla cukrzyków. ogólne leczenie HORMONEM WZROSTU trwało 5 lat, a najgorsze były pierwsze dni ponieważ nie mieliśmy pojęcia jak ten zastrzyk zrobić, pokazywano nam ale jednak samemu to co innego, wtedy poznałam koleżankę w Poznaniu z tą samą chorobą i dzięki niej moje leczenie było banalnie proste i bez problemu, od tamtej pory co dziennie wieczorem sama robiłam sobie owe zastrzyki i tak do 2003 roku. oprócz tego co pół roku odbywałam wizytę w CENTRUM ZDROWIA DZIECKA W Warszawie, na całodniowe badania, krwi, tkanki tłuszczowej, ginekologiczne, usg, DZIŚ MAM 155CM WZROSTU I RZADNYCH NIEPROPORCJONALNOŚCI, JESTEM POD KONTORLĄ GINEKOLOGICZNĄ NA ULICY POLNEJ W POZNANIU.
      OD ROKU JESTEM MĘŻATKĄ I PLANUJEMY Z MĘŻEM DZIECKO.
      P.S. wiek 6 lat córki to idealny na podjęcie leczenia.
      • wombatek76 Re: zespół turnera-szukam pomocy 24.05.13, 12:38
        Witam serdecznie, oczekuję córeczki z ZT. Pani wpis dodał mi otuchy, że będzie dobrze :) Dziękuję. Jeśli się Pani zgodzi, chętnie zadałabym kilka pytań np. na maila. Pozdrawiam! Roksana
      • turnerowswiat Re: zespół turnera-szukam pomocy 31.07.16, 16:41
        witaj

jestem ilona tez mam zt

bardzo proszę o kontakt na maila
        alegoria@onet.eu

i zapraszam na bloga

www.turnerowswiat.blog.onet.pl

pozdrawiam
        • kayaipola Re: zespół turnera-szukam pomocy 30.06.17, 07:43
          Czy ten blog już nie istnieje?
          • koziorozka Re: zespół turnera 30.06.17, 11:17
            Blog istnieje, ostatni wpis jest z czerwca - wpisz bez pierwszych www
      • rembosia Re: zespół turnera-szukam pomocy 23.12.18, 00:24
        Hej, pewnie już nie korzystasz z tego forum, ale zaryzykuję. Moja 12 letnia córka ma zespół i od 7 lat przyjmuje hormon. Rosła tak średnio 6 cm rocznie. Teraz przez ostatnie pół roku urosła tylko 1,5 cm, bardzo się martwię czy tak już będzie. Ma 139,6 cm. To trochę mało. Czy tez tak miałaś, że nagle na krótko bez żadnych powodów urosłaś sporo mnie, a później już wszystko wracało do normy. Bardzo się martwię. Czy jesteś płodna? Kiedy t można stwierdzić. Bardzo proszę o kontakt. Tel. 788004557. Będę bardzo wdzięczna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka