Dodaj do ulubionych

Palący na ulicach - oni nas zatruwają!!!

IP: *.udn.pl 09.05.04, 19:41
Witam.
Normalnie coś mi się robi jak stoje np: na przystanku w ładny proanek, a tu
nagle osoba stojąca obok mnie wyciąga papierosa. Przecież to sięwykończyć
można. Smród jak nie wiem. I to żeby to była tylko jedna osoba. JA tam zawsze
się odsuwam, ale jakby nie patrzeć to przez nich wciągamy tę nikotynę. Już
nie mówięc o setkach petów poniewierających się na ulicach, zwłaszcza na
przystankach autobusowych. Osobiście uważam, że powinien być jakiś zakaz
palenia na ulicy! W domu: niech sie ludzie trują - prosze bardzo, ale
dlaczega ja mam zdrowie tracić. Jak ja sobie wyjde na przystanek i rozpyle
jakiś arszenik albo coś tam trującego to nie wolno, a ci cp palą to im wolno
truć innych?
Obserwuj wątek
    • Gość: Majka Re: Palący na ulicach - oni nas zatruwają!!! IP: *.wroclaw.mm.pl 09.05.04, 20:40
      Był tu niedawno o tym wątek. Mówisz w domu, proszę bardzo... Pomyśl o dzieciach
      trutych własnie w domu przez własnych rodziców!!!
      • Gość: stachenka Re: Palący na ulicach - oni nas zatruwają!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.04, 23:18
        Zakaz posiadania dzieci przez palaczy.

a poza tym, niektóre dzieci świetnie sobie z tym radzą. Mam koleżanki, których
        ojciec musi wychodzić z domu, żeby zapalić, bo one mu nie pozwalają robić tego
        w wewnątrz =P
        • Gość: wrogpalenia Re: palacz na balkonie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.04, 12:42
          No tak, tylko że taki palacz wychodzi często z domu na balkon i truje wtedy
          moje dzieci.
    • Gość: pati Re: Palący na ulicach - oni nas zatruwają!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.04, 20:50
      Zgadzam się z tobą w zupełaności.Mnie też trafia jak muszę wąchać dym
      papierosowy.Co do tych przystanków to próbuję się odsuwać, ale to jeszcze
      zależy w którą stronę wieje wiatr.To samo jak ide ulicą,a ktoś przede mną pali
      i cały ten smród idzie na mnie.Podobnie mam w domu-piękna pogoda,okna
      otwarte,nagle jakiś sąsiad wychodzi na balkon no i znowu to samo.Wtedy albo
      zamykam okno, albo muszę to niestety znosić.
      Nie wiem, może jestem nadmiernie wyczulona na dym papierosowy, ale czuję go
      nawet jak przechodzi przez szpary od moich drzwi wejścowych z klatki.No i wtedy
      w domu śmierdzi przez chwilę.
      Mam czasem tego dosyć, ale cóż - chyba nie ma na to rady.
      • Gość: are Re: Palący na ulicach - oni nas zatruwają!!! IP: *.clubnet.pl 09.05.04, 22:01
        sa rozne skuteczne sposoby na rzucenie palenia. teraz w UE pety maja zdrozec
        do 12 zl/paczka. to bedzie najskuteczniejszy "sposob" i calkowicie
        naturalny :)
        • Gość: wrogpalenia Re: Palący na ulicach - oni nas zatruwają!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.04, 22:12
          niestety, ale papierochy będą drożały stopniowo tak żeby palacze się oswajali
          powoli.
          • patyczako Oby tak jak w Irlandii 09.05.04, 22:49
            W Irlandii wprowadzono zakaz palenia w miejscach publicznych w tym w pubach
            rowniez pod kara 3000 euro. I u nich to dziala bo ludzie sa
            zdyscyplinowani ...z dnia na dzien przestali palic tam gdzie zakazano... a nowy
            zakaz jest egzekwowany...Na pocieche dodam ze jest to pierwsze panstwo w UE
            gdzie wprowadzono ten zakaz eksperymentalnie...Jak widac eksperyment przynosi
            zamierzony efekt. jesli sie powiedzie zakaz palenia ma byc wprowadzony w calej
            unii. W koncu nalezymy juz do nich to jest nadzieja ze predzej czy pozniej do
            nas tez dotrze...Przeciez u nas w knajpach nie idzie czasem oddychac...Badzmy
            dobrej mysli...
      • Gość: stachenka Re: Palący na ulicach - oni nas zatruwają!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.04, 23:26
        Jak ja nie cierpię kopciuchów! Czasami mam ochotę być równie chamska jak oni -
        wyrwać takiemu śmierdzielowi faję z łapy, rzucić i rozdeptać.

Oby ten przepis przyjęto w całej Unii.
    • Gość: Majka Re: Palący na ulicach - oni nas zatruwają!!! IP: *.wroclaw.mm.pl 09.05.04, 23:24
      "Śmieszne" są te wydzielone miejsca dla palących i niepalących w knajpkach.
      Strefa dla niepalących to dwa stoliki w kącie tej samj sali.
      Jestem umówiona na kawe i nie wiem gdzie mam iść, aby nie wyjść dokumentnie
      zasmrodzona.
      Ostatnio wybrałam się do cukierni Witaminka, do jej ogródka letniego. Na
      niedzielnych lodach całe rodziny z dziećmi i oczywiście z każdej strony smród
      papierochów...
      Koszmar!!!
      • Gość: wrógpalenia Re: podkreślajmy swoje potrzeby IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.04, 12:32
        i promujmy lokale gdzie jest zakaz palenia. Właściciele kawiarni nie
        wprowadzaja zakazu bo boją się o swoje zyski. Niepalących jest coraz więcej i
        powinnismy pokazywać że jesteśmy. Ja ostatnio znalazłam kawiarnię- Pożegnanie z
        Afryką w której nie można palić. Zamierzam do niej chodzić, żeby właściciel
        miał korzyść z tego, że promuje niepalenie. Staram się nie korzystać z
        zadymionych miejsc, tylko dobrze żeby właściciele lokali dla palących wiedzieli
        że tracą klientów.
        • Gość: Halina Re: podkreślajmy swoje potrzeby IP: *.ip-pluggen.com 11.05.04, 01:16
          Na wlasna reke niewiele sie zrobi, niepalacy powinni sie zjednoczyc w
          stowarzyszeniach dla niepalacyh, tak jest na zachodzie .
          • Gość: wrogpalenia Re: papierochy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.04, 10:33
            Nie bedzie to może rewolucja, ale zawsze jakaś cegła do domu niepalacych.
            Kiedy w jakiś miejscach(ostatnio w hotelu) zwracamy uwagę, że nie ma ograniczeń
            palenia, to słyszymy argument: nikt wcześniej się nie skarżył.
            • Gość: wrogpalenia Re: papierochy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.04, 10:38
              A hotel miał być główną atrakcją mojego ostatniego wyjazdu w góry. Hotel był
              dla mnie dość drogi (3 gwiazdki),ale co tam. Chciałam wypocząć. Okazało się, że
              nie ma żadnych zakazów palenia, a balony były łaczone i sąsiad wychodził często
              na papierocha. Trułam się za duże pieniądze w górach.
    • Gość: angelo Re: Palący na ulicach - oni nas zatruwają!!! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.04, 01:11
      Niektórzy też pierdzą na ulicach
      • szaser Re: samochodziarze - tylko oni nas zatruwają!!! 10.05.04, 07:30
        Uczeni nie znają nic bardziej trującego ludzki organizm, niż spaliny
        samochodowe. Ale jak się porusza ten temat, to rozpoczyna się rwetes, że
        przecież każdy chce gdzieś jechać. No to niech sobie jedzie. LUDZIE żyjcie i
        dajcie żyć innym!
        • Gość: niepalący Re: samochodziarze - tylko oni nas zatruwają!!! IP: *.udn.pl 10.05.04, 08:40
          hehe z dwojga złego to wole, żeby ktoś piernął :-) Piernie ulotni sie i po
          sprawie. Spaliny samochodewe są trujące ale tego nie stety nie da się uniknąć.
          Żyjemy w takim świecie i koniec. Ale spaliny przynajmniej tak nie cuchną,
          chociaż jak se wraca po długim po bycie na wsi do miasta to czuć.
          Ale mnie najbardziej i tak wkurzają te śmierdziuchy ba lulacach, chamy i wogule.
        • Gość: Halina Re: samochodziarze - tylko oni nas zatruwają!!! IP: *.ip-pluggen.com 10.05.04, 13:59
          Od samochodow mozna uciec na wies, ale od dymu papierosowego NIE MA UCIECZKI!!!
          • szaser Re: samochodziarze - tylko oni nas zatruwają!!! 11.05.04, 07:41
            Na wieś – to taka sama ucieczka od smrodu spalin, jak i od dymu papierosowego.
            Na wsi są też spaliny i papierosy. AKADEMICKA DYSKUSJA. A wiecie, jak rano o
            6.00 śmierdzi w 523, od przepoconych, przepitych i nigdy niemytych robotników
            sezonowych. Papierosowy dym to małe miki!
    • kwasiasz Re: Palący na ulicach - oni nas zatruwają!!! 11.05.04, 12:04
      to samochoda tez zabronisz spalin emitowac jak pdjedzie uatobus to dopiero truje
      • Gość: Ania Re: panie -fanie palenia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.04, 12:26
        Różnica jest taka,że samochody dają dużo dobrego ludzkości i w ostatecznym
        rozrachunku człowiek i zdrowie człowieka wychodzi na plus. Papierochy to syf i
        powolne umieranie. Przynoszą korzyść, ale tylko producentom.
        • Gość: były palacz Re: panie -fanie palenia IP: *.centertel.pl 11.05.04, 13:46
          a wy to tak do końca normalni nie jesteście co ?
          • stachenka Re: panie -fanie palenia 12.05.04, 00:44
            To się nazywa wypowiedź na temat. Moje gratulacje.
    • Gość: wrogpalenia Re: papierochy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.04, 10:06
      Wszystkim,którym przeszkadza bierne palenie polecam artykuł w Zyciu Warszawy i
      forum na ten temat. Dodajcie swoje opinie.
      • Gość: wrogpalenia Re:udzielmy poparcia stowarzyszeniu Empatia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.04, 10:09
        Walczy ono o prawa niepalących. Ostatnio przegrali z radnymi Warszawy. Artykuł
        i forum w Życiu Warszawy.
        • Gość: beata nie wytrzymam z tymi palaczami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 10:15
          Ja nie pale ale niestety wszyscy dookola mnie zatruwaja, a mianowicie rodzice,
          ktorym jak sie powie zeby przy mnie nie palili to i tak maja to gdzies,
          najchętnej to sami by mnie zmusili do palenia. Jak jestem na balkonie to sąsiad
          mi dmucha z okna, wyjde do kawiarni to inni ludzie mnie zatruwaja, nie wspomne
          juz o dyskotece gdzie jest chyba najwieksze stężenie tego swinstwa, dziekuje
          bogu ze moj chlopak nie pali bo to juz by bylo w ogole degradujace dla mojego
          zdrowia, niemoge sie doczekac kiedy sie wyprowadze i nie bede musiala tego
          wiecej wdychac, pozdrowienia dla wszystkich biernych palaczy
          • Gość: Halina Re: nie wytrzymam z tymi palaczami IP: *.ip-pluggen.com 16.05.04, 16:46
            Serdecznie Ci wspolczuje. Kiedy wchodze na prom Polonia kursujacy miedzy Ystad
            a Swinoujscie, to moja pierwsza mysl jest zeby sie cofnac!!!
            Oczywiscie za 90% tego dymu odpowiadaja Polacy w dobrym towarzystwie z
            Jugoszami i Cyganami.
            Na cale szczescie w kabinach nie wolno palic, wiec tam przeleze cala podroz...
        • Gość: Halina Re:udzielmy poparcia stowarzyszeniu Empatia IP: *.ip-pluggen.com 16.05.04, 17:06
          Nikt dotad nie wspomnial o EMPATII !
          Nie wiedzialam ze takie cos istnieje.
          W Szwecji od lat dziala stowarzyszenie pod nazwa My Ktorzy Nie Palimy.
          W jezyku szwedzkim nazywa sie to: Vi Som Inte Roker, co daje skrot VISIR.
          Na pewno duzo zrobili, ale maja tez olbrzymia pomoc panstwa, Ministerstwa
          Zdrowia i poparcie spoleczenstwa.
          • aka10 Re:udzielmy poparcia stowarzyszeniu Empatia 16.05.04, 17:17
            No,Halina,ale od przyszlego roku totalny zakaz palenia w restauracjach i
            kawiarniach.Moze i promy obejmie?...:-)Pozdrawiam.
            • aka10 Re:udzielmy poparcia stowarzyszeniu Empatia 16.05.04, 17:19
              www.nicosphere3000.com/intro.htm
              Moze cos takiego dla palaczy?
              • Gość: kleofas BANDA EGOISTÓW ! IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 16.05.04, 23:02
                Banda egoistów to i WY-niepalący i WY-palacze !
                Nikt nie stara się zrozumieć drugiej strony...
                Palacze palą i nie są kulturalni, ponieważ rzucają pety, gdzie popadnie...
                Śmierdzą i szkodzą innym. Palą przy innych ludziach, jakby nie mobli się
                odsunąć te kilka kroków i pójść sobie w miejsce odosobnienia. PALACZE POZWÓLCIE
                ŻYĆ INNYM !

ALE WY BANDO NIEPALĄCYCH JESTEŚCIE TAKIMI SAMYMI EGOISTAMI ! ZACHOWUJECIE SIĘ
                JAK SKOŃCZENI IMBECYLE ! Wyczuliśta koniunkturkę na walkę z papierochami, co
                nie ? Wyszliście z ukrycia, poczuliście się mocni, bo i UE za WAMI murem stoi ?
                Może jeszcze jakieś bojówki zorganizujcie i walczcie z palaczami ? WTEDY NA
                100% nie będziecie lepsi od palaczy...

SZANUJMY SIEBIE NAWZAJEM, JEŚLI CHCECIE PALIĆ, TO PALCIE, ALE USZANUJCIE
                ZDROWIE INNYCH LUDZI... A NIEPALĄCY NIECH JUŻ TROCHĘ ZEJDĄ NA ZIEMIĘ, BO
                NADGORLIWOŚĆ TO JEST GORSZA OD FASZYZMU !
                • szaser Re: BANDA EGOISTÓW ! 17.05.04, 09:11
                  Ach witaj WIELKI BAŁWANIE wszechwiedzący i jaśnieoświecony, o złotousty,
                  świątynio wiedzy niezaprzeczalnej i cnót wszelakich.

I dzięki, że raczyłeś rzec.
                  • Gość: kleofas szaser... IP: *.aster.pl / *.acn.pl 17.05.04, 13:04
                    A może byś tak napisał, z czym się nie zgadzasz ?
                    No i koniecznie napisz, w którym jesteś obozie - palaczy, czy bojowników o
                    świeże powietrze...

Ale jeśli stać Ciebie tylko na inwektywy, to widocznie jesteś typowym
                    prostakiem, który tylko negować zdanie innych potrafi...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka