emila85e 03.10.11, 13:26 Codziennie chodze zmeczona, po wypiciu kawy czuje sie słabo. Po 15min nauki , czy czytania ksiazki jest mi słabo. Jak jade autobusem zbiera mnie na wymioty. Co mi jest??? Pomozcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daniel.centnar Re: ból głowy, zmeczenie 03.10.11, 17:33 Cześć Emilko. A ile kaw wypijsz dziennie? Napisz ile pijesz wody dziennie? Jak możesz to odstaw kawe bo być może Ci nie służy.Zacznij dzień od wypicia szklanki ciepłej wody + wyciśnięta cytryna do tego( oczywiście nie cała ) ;-) (tak 30 min przed śniadaniem ) i jedz porządne śniadanie np.jajecznica na boczku jak lubisz + ważywa surowe najlepiej.A przed południem wcinaj owoce(takie które lubisz) najlepiej polskie nie z tropików Jadasz wogóle śniadania? Bo to ważne żeby organizm dostał dużo,,paliwa '' z rana to podstawa.Odpisz czekam ;-) Pozdrawiam ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
emila85e Re: ból głowy, zmeczenie 03.10.11, 19:41 Pije dziennie 1l wody. Jem normalne sniadania, obiady kolacje. Pije gora dwie kawy dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: ból głowy, zmeczenie 04.10.11, 01:01 Po pierwsze, do lekarza i na badania krwi. moze masz po prostu anemie. po drugie skoro po kawie ci niedobrze, moze masz problemy z zoladkiem np H Pylori albo poczatki wrzodow. tez trzeba zbadac. Po trzecie, w autobusie wielu ludziom sie chce wymiotowac - to jest tzw" choroba morska" lub inaczej choroba lokomocyjna zdrowie.flink.pl/choroba_lokomocyjna.php jesli jej wczesniej nie mialas, to tez nalezaloby wyjasnic dlaczego akurat teraz masz, jaka przyczyna. Bole glowy - w polaczeniu z powyzszymi objawami, jesli przedtem bylas zdrowa, moze byc po prostu objaw anemii. jesli nie to moze byc objaw migreny, ktora lubi sie pogorszyc w wieku dojrzewania, i stad te pozostale dolegliwosci lacznie z brakiem koncentracji. Jezli to migrena, to woda z cytryna moze pojsc dwojako -albo ci pomoze, albo bole glowy sie nasila jako ze w migrenie akurat cytrusy sa wywolywaczami bolow glowy w migrenie. nie u kazdego, ale u wielu. Poza tym to moze byc nic z powyzszych, moze byc np tarczyca. Tak ze jak sama widzisz, do rozwiazania tego supla potrzebujesz LEKARZA. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
emila85e Re: ból głowy, zmeczenie 04.10.11, 08:10 Badnia robiłam krwi, tarczycy i cukrzycy. Wyszly ok. Rano wraje głowa mnie boli. Sprobuje ta cytyryne. Odpowiedz Link Zgłoś
emila85e Re: ból głowy, zmeczenie 05.10.11, 16:51 Jeszcze mnie zatoki bolą. Ale nie ma przy tym zadnego kataru. Robiłam przeswietlenie i nic nie wykazało. Pozmozcie Odpowiedz Link Zgłoś
ancyk1 Re: ból głowy, zmeczenie 12.10.11, 12:18 zrob badanie kału na grzyby i pasożyty (koniecznie lamblie!) najlepiej w felixie w Warszawie, to przychodnia weterynaryjna, ale gro ludzi bada u nich materiał i mają najlepszy wskaźnik wykrywalności. Można przesłać kurierem, tylko nie ujawniaj, co wysyłasz. Wszelkie wskazówki co do kosztów i warunków wysyłki na stronie felixa. Odpowiedz Link Zgłoś
daniel.centnar Re: ból głowy, zmeczenie 20.10.11, 17:38 Witaj! To wlaśnie są dzisiejsi lekarze badania wychodzą ok a Ty nadal cierpisz z powodu bólu głowy a oni rozkladaja ręce.Jeśli możesz to napisz więcej co dokladnie najczęściej jadasz bo to wbrew pozorom ważne.Pisałas że pijesz litr wody to stopniowo zwiekszaj sobie o 1 szklankę tygodniowo tak żeby po miesiacu juz pić spokojnie 2 litry wody. Napisz jaką masz grupe krwi i opisz dokladnie ten ból głowy gdzie Cię boli dokładnie a te zatoki to dodatkowo bolą ? Czy cały czas w tym samym miejscu i od jakiego czasu masz ten problem.Piszesz że Cię boli od rana to przez cały dzień ? a w nocy też czy jak ? Bierzesz jakieś tabletki przeciwbólowe? Odpowiedz Link Zgłoś
paulakrk28 Re: ból głowy, zmeczenie 13.10.11, 10:53 ja ostatnio byłam z takim samym problemem u lekarza, dr Andrzej Gliwa, przyjmuje w Multimedisie, generalnie już po wywiadzie lekarskim mi powiedział co mi dolega... a badanie to potwierdziły - anemia! ale spokojnie podobno połowa młodych kobiet tak ma, szczególnie, jak dochodzą do tego obfite miesiączki (ja tam mam właśnie). Generalnie nic strasznego, tylko tzreba zadbać o menu bogate w żelazo, no i brać żelazo w tabletkach - pół roku. Nie pamiętam dokładnie, ale chodzi o odnowienie krwinek i "nakarmienie" ich dobrym żelazem. Odpowiedz Link Zgłoś
emila85e Re: ból głowy, zmeczenie 20.10.11, 12:15 Wszyskie badania mam dobre. Takze lakarze nie wiedza co mi jest Odpowiedz Link Zgłoś
avecezaro Re: ból głowy, zmeczenie 20.10.11, 15:47 może to takie jesienne przemęczenie? mi na ból głowy pomaga wielka pieniawa albo jakaś tabletka, ale jeśli takie objawy utrzymują się długo, to radze przejść się do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś