Gość: Matełóż IP: *.multi-play.net.pl 11.11.08, 22:02 Dlaczego ceny soczewek proponowane przez sklepy internetowe sa duzo nizsze i atrakcyjniejsze dla klienta niz te ceny, ktore sa w normlanych sklepach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aiczka Re: Ceny soczewek 13.11.08, 01:10 Wiele przedmiotow jest dostepnych w internecie duzo taniej - po prostu dlatego, ze odpada koszt wynajecia powierzchni w centrum handlowym. To z pewnoscia najwazniejszy czynnik. Dalej - dosc prawdopodobne, ze kupujesz soczewki przez internet od razu od importera, pomijajac marze sklepu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rhemek Re: Ceny soczewek IP: *.broadband.pl 13.11.08, 08:20 To nadal nie tlumaczy tego, ze te same soczewki w internecie kosztuja niekiedy 40 % ceny w salonie optycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Ceny soczewek IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.11.08, 17:01 Jak kosztują 40% to mogą być: kradzione, podrabiane lub jeszcze coś gorszego. Albo porównujesz do jakiegoś optyka, co narzuca marżę x2 albo lepiej. Generalnie ja uważam, że jak coś jest za tanio, to musi być gdzieś haczyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matełóż Re: Ceny soczewek IP: *.multi-play.net.pl 13.11.08, 20:26 hmmmm do tego nalezy rowniez dodac, ze majac sklep internetowy nie trzeba placic wynagrodzenia pracownikowi. Ja osobiscie mam uraz do tego typu sklepow :D. Nie wiadomo jak te soczewki sa przechowywane, skad pochodza i jak byly transportowane. A co do poczty polskiej(bo jakos musza do mnie dotrzec)...nie chcialbym, zeby jakas listonoszka w lecie nosila moje soczewki w jakiejs nagrzanej torbie :-). Odpowiedz Link Zgłoś
donieczek Re: Ceny soczewek 13.11.08, 21:22 noszę soczewki od kilku ładnych lat. zawsze kupuję przez internet - nigdy nie miałam najmniejszych zastrzeżeń, ani do jakości, ani do przesyłki. ceny np. na allegro to najczęściej 40-50% ceny u optyka. pytacie skąd te różnice? no więc mam koleżankę pracującą w salonie optycznym - niektóre marże są na pozionie 200 i więcej %. stwierdziła, że to totalne zdzierstwo, ale z tego zyją. jakiś czas temu przez allegro zrobiłam śliczne okulary na receptę. za oprawki + szkła z antyrefleksami i redukcją grubości zapłaciłam 260 zł. wykonanie rewelacja, do tego szybka przesyłka, gratis etui skórzane. przedtem przeszłam się do naszego optyka. podobne oprawki (ale bez tzw automatów) 350 zł, szkła z redukcją grubości 650 zł!!!!. dobrze,że siedziałam. mąż zdębiał. takie są realia zakupów u optyka. a co do przesyłek przez PP. zgadzam się, że nie zawsze stają na wysokości zadania, choć jest coraz lepiej. ja na przesyłki nie narzekam, zawsze można zamówić kurierem. tylko pytanie w jakich warunkach są przewożone do polski przez importerów? do mnie płyny z soczewkami dochodzą w max 3-4 dni. ponieważ mam mało czasu na bieganie po sklepach, dużo kupuję w internecie lub na allegro. ostatnio np. kupiłam żarówki energooszczędne philipsa za 5,50 za szt + przesyłka gratis. identyczne w sklepie znalazłam po 26 zł. ma ktoś wątpliwości czy warto? ale jak wszędzie trzeba być ostrożnym i rozważnym, nie wszystko się opłaca, ale zawsze warto sprawdzić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matełóż Re: Ceny soczewek IP: *.multi-play.net.pl 17.11.08, 19:05 Mimo wszystko troche obawiam sie kupowania soczewek przez innternet...oczy to bardzo wazny zmysl, wiec mysle, ze kupowanie soczewek w dobrych, renomowanych salonach optycznych daje mi pewnosc (moze nie 100%), ze zakupiony towar jest po prostu dobry, bez jakichkolwiek uszkodzen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Ceny soczewek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 22:15 ja tez z początku się obawialem, ale teraz kupuje tylko przez internet, jakbym iał kupowac u optyka to by nie było mnie po prstu tac na te soczewki. A tak to chociaż mam o połowę taniej. Jest wiele świetynych sklepów internetowych np hamerlik, lensa, e-soczewki wystarczy poszukac. Ostatnio powstało stowarzyszenie Bezpieczne soczewki czy coś takiego. pozdrawiam i miłych zakupów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Ceny soczewek IP: *.globalconnect.pl 05.12.08, 21:13 Kupić na Allegro? Bałabym się. W sklepie internetowym nie. Taki sklep ma swoją specyfikę i tym sie zajmują. Na Allegro rzeczywiście jaką mam gwarancję,że ta osoba nie sprzedaje innych rzeczy np. chemicznych i te produkty nie stoją razem????? Jeżeli chodzi o optyka to on też się gdzieś zaopatruje w soczewki i płyny i jakoś jest mu to dostarczane najczęściej pocztą czy kurierem np latem w nagrzanym samochodzie czy zimą w zmarzniętym aucie??? Jakby na to nie patrzeć zawsze jest jakaś obawa. Pozdrawiam. Ja sklep, w którym kupuję mogę spokojnie polecić nigdy nie miałam żadnego problemu. Zobaczcie sami www.soczewki.istore.pl Zabrzmiało to może jak reklama, ale warto polecać dobrych!!! Odpowiedz Link Zgłoś