Dodaj do ulubionych

Zaburzenie widzenia

20.10.11, 09:39
Nieraz miewam, że widzę plamkę, a po 10 minutach około po lewej stronie mam cały obraz zamazany. Tak to dobrze widzę, ale mam plamę po lewej stronie. Rok temu tez takie cos mialam ale czesciej. Teraz mniej. Nie wiem od czego to jest. Ale jak mi sie tak zamazuje po jednej stronie to glowa zaczyna mnie bolec i sie dziwnie czuje ze musze sie polozyc :((
Obserwuj wątek
    • tom-ika Re: Zaburzenie widzenia 20.10.11, 11:34
      www.zgapa.pl/zgapedia/Za%C4%87ma.html
      • minniemouse Re: Zaburzenie widzenia 21.10.11, 01:17
        masz klasyczne objawy migreny z aura. takie zaburzenia widzenia to AURA,
        poprzedzajaca faze bolu.
        czasami mozna miec migreny bez bolu glowy, z sama aura i innymi objawami zwykle towarzyszacymi migrenie.

zapraszam na forum MIGRENA, trafisz po linkach u dolu.
        (przypominam ze te linki nie sluza do dyskusji - zachecam do otwarcia nowego tematu :) )

Minnie
        • fajny.hahaha7 Re: Zaburzenie widzenia 21.10.11, 20:56
          Rzadko boli głowa, częściej dziwnie się czuje
      • ygosu Re: Zaburzenie widzenia 22.10.11, 19:34
        Bezapelacyjnie nalezy udac sie do lekarza okulisty! Im szybciej tym lepiej.
        • zyrafa46 Re: Zaburzenie widzenia 26.10.11, 22:12
          Okulisty - z pewnością
          Można też DOBREGO irydologa (choć irydolog (własnie bardzo dobry) powiedział mi, że w tęczówce nie widac tego co widać gołym okiem. Np chorej skóry w tęczówce nie widać.
          Może (jeśli wcześniej nic nie wyjdzie) - tomografia głowy.

Wg mnie (wybacz Moni) migrena to nie jest choroba lecz objaw jakiejś choroby. OBJAW.
          Jakiej - nie wiem. Nie jestem lekarzem. Tylko tak sobie myślę.
          Gdybym miała bóle migrenowe - udałabym się do np właśnie irydologa.
          Miałam inne problemy. Lekarz internista albo białe rączki załamał albo zadał okropne baDANIA. Nie mam migren jednak.
          Irydolog (też w końcu lekarz, tylko ma więcej wiedzy...) zajrzał mi w oczy - i już wszystko wiedziałam. Leczenie - pomogło pięknie. Bo dotarł do przyczyn :-).
          • zyrafa46 Re: Zaburzenie widzenia 26.10.11, 22:14
            Ni Moni lecz Mini. Jeszcze raz wybacz :-).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka