Gość: zgrozek IP: *.acn.waw.pl 01.06.04, 19:16 aha, no to bedzie blue screen przed oczami, nieznany blad w nieznanym module, restart łba co piec minut, wirusy i trojany. Jednym slowem Matrix. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: <><> i system Microsoft windows IP: *.in-addr.btopenworld.com 01.06.04, 19:42 z pewnoscia, Gates wykupi sobie wylacznosc produkcji takich programow. Microsoft Lewa Noga XP .. A tak na serio. Wierze z calego serca w sukces tego eksperymentu. niech zyje nauka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Re: i system Microsoft windows IP: *.top.net.pl 01.06.04, 20:21 Gówniane tłumaczenie Food and Drug Administration należy przetłumaczyć: Urząd do spraw żywności i leków. Istnieje wielu ludzi, w tym wielu z pierwszych stron gazet, którym wsadzenie do łba zwykłych ziemniaczanych chipsów znacznie poprawiłoby poziom inteligencji. Nawet olej w głowie byłby lepszy, gdyby wlać olej ze smażenia tychże chipsów. Nazwisk wymieniać nie będę, tylko akurat pomyślałem o pasiastych krawatach. Odpowiedz Link Zgłoś
marudus Re: i system Microsoft windows 01.06.04, 21:09 A ja pomyślałem o tych co słuchają pasiastych krawatów........ im nawet superimplant nie pomoże..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: penis-kossobudzka Chipy w mózgu NIE pomogą ZAGORSKIEMU IP: *.mad.east.verizon.net 01.06.04, 22:09 Cwok zostanie do konca zycia cwokiem. Kto tego knota puscil do druku? Chyba tylko kierownik dzialu nieukowego z tytulem doktora, ktory w zyciu nie trzymal w reku ksiazki Darwina. tajnedokumenty.com/zagorski/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonista Szanowny Panie Moskal IP: 147.144.11.* 01.06.04, 22:58 Szanowny Panie Moskal! Pisze do Pana kilka slow bo dzieki Pana artykolowi wzroslo mi cisnienie. Uzycie przez Pana slowa CHIPY nie tylko jest kaleczeniem mowy polskiej ale uwazam ze powinno byc karane do roku wiezienia. Nie naleze do ludzi czulych jesli chodzi o poprawnosc mowy. Sam tez z kilku powodow mowie po polsku slabo. Sa jednak zasady ktore powinnismy przestrzegac. To bezmyslne tlumaczenie angielskich slow na polski jezyk i przy okazji tego kaleczenie tych powinno byc karane szczegolnie jesli wykroczenie to jest robione przez ludzi takich jak Pan. Tak Panie Moskal Pan jest ta osoba ktora powinna byc wyjatkowo czula na to jaki jezyka Pan uzywa. Pana styl pisania ma wplyw na to jakim jezykiem beda poslugiwali sie Pana czytelnicy.Trudno sie dziwic ze mlodziez polska kaleczy uzywajac jezyka kiedy prasa sama swiadomie popelnia kuchy. Przyszedl czas na to zeby zrobic z tym porzadek. Poniewaz terminologi komputerowa uzywa glownie slow angielskich nalezy rozsadnie ustalic reguly ich uzywania. Prasa powinna podporzedkowac sie tym regolom i bardzo ich przestrzegac. W przeciwnym razie czeka nas tragedia typu :moja kara stala na kornerze..... pozdrowienia Polonista Odpowiedz Link Zgłoś
berenicka Re: Szanowny Panie Moskal 03.06.04, 12:52 Szanowny Panie Polonisto, Ciekawe jakie są powody dla których tak słabo pisze Pan po polsku?! Jest faktycznie kilka zasad których należy przestrzegać: np. ARTYKUŁ piszemy przez ”U”- patrz pierwsze zdanie owej ”polonistycznej” wypowiedzi. Pozdrawiam, Matematyczka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oscar Re: Czy chipy w mózgu pomogą sparaliżowanym IP: *.szpital / *.szpital-morski.pl 02.06.04, 07:51 no nie czy ludzie musza zawsze robic wszystko na okolo ? napisano ze : "W zdecydowanej większości przypadków u sparaliżowanych uszkodzeniu ulega fragment drogi, którą sygnały ruchowe biegną z mózgu do kończyn. Z reguły jest to któryś z odcinków rdzenia kręgowego." a czemu nie obejsc tej drogi i nie zrobic tak zwanego "obejscia" przeciez to tylko zwykle sygnaly elektryczne ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Czy chipy w mózgu pomogą sparaliżowanym IP: *.dynamic.hinet.net 02.06.04, 10:57 Prawdopodobnie jest to uproszczenie w tekscie: w mozgu wysiada pewnie obszar a nie drogi przesylowe, "podprocesor" a nie "kabelek", tlumaczocy "chec" w "czyn". Stad konieczny procesor i trening. Obejscia nerwo juz sie dawno robi, np. sterowane nerwami protezy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Titt Re: Czy chipy w mózgu pomogą sparaliżowanym IP: *.botany.gu.se 02.06.04, 11:05 To nie zarzadzanie wysiada. Po prostu nie pobudzane nerwy zamieraja - ponizej. Mozna czasem calkiem sporo zrobic ale do kilku godzin po uszkodzeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r2r Nowa era IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.04, 02:46 Wreszcie!!! ile można bylo czekać na ten krok? W końcu ktoś wpadl na pomysł zespolenia czlowieka z maszyną. Czemu nie ma ani słowa o interakcji? Czemu nie moglibyśmy na przyklad uzywać procesorów do obliczeń matematycznych albo do analizowania danych z zewnętrznych czujników. To dopiero początki ale mam nadzieje że wkrótce świat nauki ruszy w tym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś