Dodaj do ulubionych

co z chrapaniem?

IP: *.lancut.sdi.tpnet.pl 27.06.04, 15:25
Czy jest jakaś metoda leczenia? Ma ktoś z tym problem?
Obserwuj wątek
    • Gość: Doki Re: co z chrapaniem? IP: *.106-201-80.adsl.skynet.be 27.06.04, 16:51
      Metod jest kilka, ale zadnej dobrej. Temat byl walkowany na forum wielokrotnie,
      sugeruje uzyc wyszukiwarki.
      • anula36 Re: co z chrapaniem? 27.06.04, 16:52
        naprawde nie m ZADNEJ dobrej?
        • Gość: Doki Re: co z chrapaniem? IP: *.106-201-80.adsl.skynet.be 27.06.04, 16:59
          Najpierw ida srodki higieniczne: schudnac, odstawic leki nasenne, nie pic
          alkoholu wieczorem.
          Potem sa metody skuteczne: CPAP, UPPP i ewentualnie RF- lesions. CPAP- trzeba
          chciec zaakceptowac, ze spisz z odkurzaczem na nosie.
          UPPP: 60% skutecznosci, inwazyjna.
          RF- lesions: skutecznosc jeszcze nizsza niz UPPP. Ja mialem. Nic nie pomoglo.
          Warto tez sprawdzic, czy nie ma sie skrzywionej przegrody nosa.

Aha, anula36: spray zwiotczajacy podniebienie tylko pogorszy sprawe. Nie radze.
          To znaczy- halas moze byc mniejszy, bo doczepia sie bezdechy, a to zle.
    • anula36 Re: co z chrapaniem? 27.06.04, 16:52
      mysle ze wiele osob.
      Z prostych rzeczy :mozna kupic w aptece spray do gardla ktory zwiatcza ta czesc
      odpowidzialna za charapanie,starac sie nei spac na wznak ( mozna wszyc pileczke
      na plecach pizamy)
      drugi etap: odwiedzic latyngologa ktory wykluczy choroby nosa i gardla,schudnac
    • Gość: gosia Re: co z chrapaniem? IP: 80.55.37.* 27.06.04, 17:02
      a ja proponuję zbadać przegrodę nosową i ew. zoperować, póki NFZ jeszcze te
      usługe refunduje
      pozdrw.
      • anula36 Re: co z chrapaniem? 27.06.04, 17:08
        To po co sie kurcze w ogole te spraye produkuje???
        Fakt ja wybralam metode najprostsza -kupuje stopery:) No ale to nie ja chrapie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka