Gość: majka IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.04, 13:29 garsciami czy to normalne? Od jakich badan zaczać?/ morfologia jest ok......moze mi czegos w pozywieniu zabraklo?Stres? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kasik Re: WLOSY- wypadaja;( IP: 195.117.149.* 09.07.04, 13:45 mnie tez cos ostatnio ,wprawdzie nie garsciami ale wczesniej tego nie bylo,dodam,ze schudlam od marca 8 kg,wiec bez szalenstw,no ale pewnie czegos mi tam brakuje,ale czego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: WLOSY- wypadaja;( IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.04, 19:21 no to dwie pytajace i zadnego odpowiadajacego:)Czemu wlosy wypadaja w nadmiarze.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halina Re: WLOSY- wypadaja;( IP: *.ip-pluggen.com 09.07.04, 19:28 Jesli jestes po piecdziesiace, to maja prawo wypadac, bo u niektorych kobiet to sprawy hormonalne.! Jak dojdziesz do osiemdziesiatki to bedziesz calkiem lysa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula__ Re: WLOSY- wypadaja;( IP: *.chello.pl 09.07.04, 19:38 Pocieszające! Zawsze można coś zrobić żeby ograniczyć wypadanie włosów i nie kazda kobieta, nawet po osiemdziesiątce jest łysa! Stres też może być powodem nadmiernego wypadania włosów, wiem to z własnego doswiadczenia - było juz wiele wątkow na ten temat i na tym forum. Mnie pomogły okłady z oleju lnianego z wyciągiem z rzepy (zawinąć ciepło na 5 godz lub nawet na noc )- znakomicie odżywia! Po 3 takich okladach wlosy przestały wypadać, teraz stosuje - raz na miesiąc i nie mam tego problemu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajazz Re: WLOSY- wypadaja;( IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.04, 20:15 bio-silica w aptece tabletki ok 15 zl pomagaja....... Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Re: WLOSY- wypadaja 10.07.04, 00:05 Te i podobne tabletki trzeba stosowac miesiacami aby pomogly, wiec sa koszty kilkuset zlotych kuracja. Ja stosowalam Panten cos tak, z witamina B. Kiedy przestawalam, wlosy znow zaczynaly wypadac. Dobrze ze mialam mozliwosc kupowac opakowania po 180 szt (w Polsce sa tylko male), wynosilo mnie to duzo taniej. Kiedy wlosy scielam krotko, przestaly mi wypadac i nic nie musze stosowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: WLOSY- wypadaja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.04, 16:51 Najlepszy sposób to sok z cebuli-wycisnąć cebule przez sokowirówke,posmarowac głowe(nie całe włosy) nakryćworkiem foliowym i jakąś godzinke potrzymac.Najlepiej zrobic to na weekend bo to troche nieladnie pachnie,ale po dwóch myciach zapach zniknie.Czasami zabieg trzeba po tygodniu powtórzyć.Serio to pomaga,stosowalam ja i moja mama.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: WLOSY- wypadaja IP: *.pie.edu.pl 13.07.04, 13:48 Włosy wypadają także przy kłopotach z tarczycą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milka Re: WLOSY- wypadaja;( IP: *.dip.t-dialin.net 13.07.04, 14:34 tez tak mialam po ciazy, probowalam tabletek ze skrzypu polengo, tabletek zdrozdzami ale najlepsze efekty byly po Merz Spezial Dragees juz po 2 tygodniach zaczely wyrastac mi nowe wlosy. Regularne przyjmowanie wplywa kozystnie na skore i paznokcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milka Re: WLOSY- wypadaja;( IP: *.dip.t-dialin.net 13.07.04, 18:35 zapomnialam !!! Stosowalam tez H-PATOTEN jest tego seria tableti i szampon tez skuteczne. Ale jezeli moge jeszcze pomeczyc, najlepsze co moze byc to WIATAMINA H ( nie wytrzeszczac oczu ona tak sie nazywa ) czyli BIOTYNA, nie mam pojecia czy jest dostepna w aptekach w czystej postaci, ja dostaje ja z niemiec. Naturalna biotyna to drozdze , watroba, mieso, jarzyny , jaja . Biotyna odpowiada za stan wlosow i skory. Odpowiedz Link Zgłoś
ula_s Re: WLOSY- wypadaja;( 13.07.04, 18:48 moze zbadajcie TSH - przy niedoczynnosci tarczycy leca wlosy, niezaleznie od wieku..... Poza tym nadmiar stresu tez moze powodowac wypadanie wlosow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacha Re: WLOSY- wypadaja;( IP: 195.117.149.* 21.07.04, 14:41 przy niedoczynnosci nie schudlabym chocbym nawet nic nie jadla Odpowiedz Link Zgłoś
ula_s Re: WLOSY- wypadaja;( 13.07.04, 18:53 Akurat wypadanie wlosow po ciazy jest zupelnie normalne. W czasie ciazy dzieki duzym ilosciom hormonow kobiecych wlosow wypada mniej i stad ma sie wrazenie ze wlosy zaczynaja leciec. Poza tym w jakims stopniu za zwiekszone wypadanie wlosow ponosi odpowiedzialnosc prolaktyna ... Odpowiedz Link Zgłoś