Dodaj do ulubionych

Wlosing rueles

28.07.25, 18:40
W dolku psychicznym na spontanie wlazlam do fryzjera, bez terminu, obcy. Przyjal i... wygladam jak meg ryhan po 45 ale bez jej operacji. Kocham! Ok mamwiekszy nos, ale nie moge przestac sie usmiechac widzac sie w lustrze. Najlepiej wydane 80 eur ever. Nawet zgodzil sie ze mna i podgolil z tylu wlosy (uwielbiam miziac sie po tym, w sumie 7 mm w szerz i 3 milimetry na dlugosc. Dopoki nie zepne, niewidoczne. Jak zepne wyglada super. Mam fryzjera 😍
Obserwuj wątek
    • aankaa Re: Wlosing rueles 28.07.25, 18:43
      no, wreszcie coś pozytywnego!!! big_grin
      • hrasier_2 Re: Wlosing rueles 28.07.25, 19:08
        aankaa napisała:

> no, wreszcie coś pozytywnego!!! big_grin
        >
        Cały czas są tu wątki pozytywne Anny- Anno😊
        • aankaa Re: Wlosing rueles 28.07.25, 19:47
          tia...
        • grazyny Re: Wlosing rueles 28.07.25, 20:48
          Świat zawsze wygląda lepiej, kiedy jest się napranym gorzałą🥰
    • superematka Re: Wlosing rueles 28.07.25, 18:44
      Jak podgolone to nie jest to kobieca fryzura. Czemu sobie panie to robią?
      • andallthat_jazz Re: Wlosing rueles 28.07.25, 18:47
        Bo... moga?...
        • superematka Re: Wlosing rueles 28.07.25, 18:48
          No mogą, ale lepiej mieć długie, estetyczne.
          • malia Re: Wlosing rueles 28.07.25, 18:50
            big_grinbig_grinbig_grin
          • glasscraft Re: Wlosing rueles 28.07.25, 18:54
            To miej.
            • superematka Re: Wlosing rueles 28.07.25, 18:57
              Mam i sobie chwalę. Po co to z siebie chłopa robić? Co to za jakaś moda?
              • glasscraft Re: Wlosing rueles 28.07.25, 19:13
                A ktos ci kaze? Swoje masz to sie nimi zajmij, innym wlosow chyba nie musisz pielegnowac, wiez roznica zadna czy dlugie, czy krotkie.
                • superematka Re: Wlosing rueles 28.07.25, 19:37
                  No jest różnica, oczu mnie bolą jak widzę takie fryzury u kobiet.
                  • glasscraft Re: Wlosing rueles 28.07.25, 19:50
                    Kazdy musi swoj krzyz niesc.
                    • alpepe Re: Wlosing rueles 28.07.25, 20:44
                      lofciam
                  • jakornelia12345 Re: Wlosing rueles 28.07.25, 22:29
                    "No jest różnica, oczu mnie bolą jak widzę takie fryzury u kobiet"
                    Po pierwsze primo, sprawdź zanim wyślesz.
                    Po drugie secundo, jeżeli cię oczy bolą, to je sobie wyłup. Co cię obchodzą fryzury innych kobiet? Czyżbyś była w służbie Króla Porannej Gwiazdy?
                    • superematka Re: Wlosing rueles 29.07.25, 07:03
                      Obchodzą, bo je widzę, nawet jeśli nie chcesz
                      • jakornelia12345 Re: Wlosing rueles 29.07.25, 22:53
                        To nie patrz. W czym problem? W dobie obecnie funkcjonującego sprzętu elektronicznego mogę polecić kilka fajnych aplikacji, które, nie tylko oderwą uwagę od współpasażerów, ale także rozwiną. Jakieś sudoku, puzle, mahjong i wiele, wiele innych. Szczególnie dla niuń sudoku polecam, tam ciężka matematyka wchodzi w grę i dobrze działa na mózg.😛
                  • laurielle Re: Wlosing rueles 29.07.25, 09:30
                    superematka napisała:

> No jest różnica, oczu mnie bolą jak widzę takie fryzury u kobiet.

Proszę, ulżyj sobie. Polecam ze świetlika i rumianku.
                    • memphis90 Re: Wlosing rueles 30.07.25, 17:22
                      Ale tam jeszcze lód musi być i trzeba to robić o 4.30rano (koniecznie!), aczkolwiek można powtarzać w ciągu dnia. Pod warunkiem, że używa się sagatorga water.
      • laurielle Re: Wlosing rueles 28.07.25, 19:37
        superematka napisała:

> Jak podgolone to nie jest to kobieca fryzura. Czemu sobie panie to robią?

W realu też krytykujesz ludzi, którzy się cieszą, mówiąc im w oczy, że nie powinni? Jesteśmy różni. Każdy ma inne potrzeby, mozliwosci, preferencje. Dzięki Bogu, nie żyjemy w Korei Północnej, gdzie zatwierdzono listę dopuszczalnych fryzur do wyboru. Internet nie skończy się, jeśli darujesz sobie pozbawianie radości człowieka, który z czegoś się ucieszył i tą radością się tutaj podzielił. Świat byłby lepszym miejscem do życia, gdyby ludzie byli dla siebie bardziej życzliwi. Internet też by się od tego nie skończył.
        • superematka Re: Wlosing rueles 28.07.25, 19:38
          A z czego to się cieszyć, jak włosy są krótkie?
          • laurielle Re: Wlosing rueles 28.07.25, 19:55
            superematka napisała:

> A z czego to się cieszyć, jak włosy są krótkie?

Niektóre typy urody lepiej wyglądają w krótkich włosach. Ja mam akurat baby face i ubieram się klasycznie lub romantycznie, więc pasują mi włosy bardzo długie, ale przy wyrazistych rysach i ciuchach z pazurem krótkie lepiej pasują do całokształtu. Poza tym, dobra fryzura to taka, w której jej właścicielka dobrze się czuje. Nic nie upiększa kobiety bardziej niż uśmiech i oczy roziskrzone szczęściem.

Naucz się cieszyć cudzym szczęściem, nawet jeśli to, co uszczęśliwia drugą osobę, Ciebie by nie uszczęśliwiło. Jeśli kogoś ściągniesz w dół, za chwilę on ściągnie Ciebie. A po co nawzajem wpędzać się w kiepskie stany, skoro dobre słowo nie kosztuje nic, a może komuś zrobić dzień? Szczęśliwy człowiek lepiej traktuje innych ludzi, a oni - potraktowani dobrze - lepiej potraktują kolejnych, aż w końcu życzliwość dojdzie i do Ciebie. Piękne włosy czy też szerzej - szczęście - to nie jest gra o sumie zerowej. Dla Ciebie nie zabraknie. Twoje włosy, długie, też mogą być piękne.
            • superematka Re: Wlosing rueles 28.07.25, 20:54
              Kobieta powinna mieć długie
              • kocynder Re: Wlosing rueles 29.07.25, 07:12
                Bo ty tak uważasz? A ja uważam, że kobieta powinna mieć takie włosy jakie ma ochotę i tyle. Oraz ubierać się tak, jak ma ochotę. Ma chęć na romantyczną sukienkę z koronką, długie loki i wodę mineralną reklamowaną przez gwiazdę w tv? Super. Ma chęć na welurowy dresik, krótkiego boba i szklaneczkę burbona? Też super. Bo to ONA decyduje, a nie jakiś anonimowy byt z netu.
                • superematka Re: Wlosing rueles 29.07.25, 11:26
                  Ale to nieładne
                  • laurielle Re: Wlosing rueles 29.07.25, 12:22
                    superematka napisała:

> Ale to nieładne

Piękno jest w oku patrzącego.
                  • kocynder Re: Wlosing rueles 29.07.25, 13:35
                    TWOIM głupim zdaniem. A czyimś są właśnie ładne. De gustibus...
              • gryzelda71 Re: Wlosing rueles 29.07.25, 07:30
                To jakiś zapis w konstytucji?
        • maleficent6 Re: Wlosing rueles 28.07.25, 21:02
          Oj, taaaaak. No chyba, że to koronkowa sukienka, to co innego. Wtedy można mówić, jakie mają potrzeby, preferencje, możliwości i co powinni 😀
          • laurielle Re: Wlosing rueles 28.07.25, 21:10
            maleficent6 napisała:

> Oj, taaaaak. No chyba, że to koronkowa sukienka, to co innego. Wtedy można mówi
            > ć, jakie mają potrzeby, preferencje, możliwości i co powinni 😀

Niestety, wobec braku umiejętności rozróżniania między głową a pupą współczesna nauka pozostaje bezradna.
            • maleficent6 Re: Wlosing rueles 28.07.25, 22:23
              A to przestałaś i to rozróżniać?
          • superematka Re: Wlosing rueles 29.07.25, 07:04
            Koronkowe sukienki są ładne
            • laurielle Re: Wlosing rueles 29.07.25, 09:26
              superematka napisała:

> Koronkowe sukienki są ładne

Oczywiście, że są ładne. Natomiast nie na każdą okoliczność są stosowne. Spór dotyczył tego, czy na studniówkę wypada przyjść w sukience koronkowej, która nie ma halki i spod której wystają czarne figi brazylijskie. Dość głośna sprawa była i nie ja to wyniosłam do mediów, więc zdania w społeczeństwie były podzielone. Media nie robią afery o strzyżenie takie czy inne, co pokazuje, że odbiór społeczny tych sytuacji jest jednak odmienny, nie tylko u mnie. Ja stałam i nadal stoję na stanowisku, że nie jest to sukienka na studniówkę, podobnie jak nie jest na wesele, rozmowę kwalifikacyjną, negocjacje biznesowe ani pogrzeb babci. Natomiast na plażę, randkę, sylwestra ze znajomymi czy występ na scenie - spoko. Krotkie włosy to inna sprawa. Krótkie włosy ma mnóstwo kobiet, są całkowicie znormalizowane pod względem savoir vivre'u i nie sądzę, żeby ktoś z powodu krótkich włosów poczuł się zażenowany. Natomiast z powodu tamtej sytuacji jest to prawdopodobne. I to właśnie w stawianiu innych w niekomfortowej sytuacji leży różnica.
              • superematka Re: Wlosing rueles 29.07.25, 11:26
                Krótkie włosy są dla mężczyzn
                • little_fish Re: Wlosing rueles 29.07.25, 11:47
                  Krótkie włosy są dla ludzi, którzy chcą mieć krótkie włosy.
                  • superematka Re: Wlosing rueles 29.07.25, 11:56
                    Nie, dla facetów
                • glasscraft Re: Wlosing rueles 29.07.25, 11:56
                  Wlosy krotkie, dlugie, srednio krotkie/dlugie, jak rowniez brak wlosow sa dla ludzi, ktorzy maja zyczenie je tak miec. Jak masz za duzo czasu, ze sie przejmujesz wlosami reszty ludzkosci, to posprzadaj dom, umyj okna dla jesooska (nie zapomnij o wlosach potem - nie ma nic gorszego niz dlugie brudne smierdzace kudly) i upiecz ciasto dla swojego pana i wladcy.
                  • superematka Re: Wlosing rueles 29.07.25, 11:58
                    W domu rządzę ja i wszystko mam posprzątane na glanc, bo nie lubię brudu. Mąż mi ciastko upiecze, ale my nie jemy słodyczy i zbędnych kalorii. Nie drwij z Pana Jezusa grzesznico.
                    • laurielle Re: Wlosing rueles 29.07.25, 12:24
                      superematka napisała:

> W domu rządzę ja i wszystko mam posprzątane na glanc, bo nie lubię brudu. Mąż m
                      > i ciastko upiecze, ale my nie jemy słodyczy i zbędnych kalorii. Nie drwij z Pan
                      > a Jezusa grzesznico.

Że też ludziom nie szkoda życia na bycie internertowym trollem.
                      • superematka Re: Wlosing rueles 29.07.25, 13:32
                        No widzę, że ci nie szkoda
                    • glasscraft Re: Wlosing rueles 29.07.25, 12:34
                      Ciezko drwic z kogos, kto nie istnieje; to jakbys drwila z Harrego Pottera albo myszki Miki. A okna idz i tak umyj (na wypadek zeby jesoosek piorunkiem cie za lenistwo nie pokaral - co to za baba, ktorej facet musi ciasto piec, dlugowlosy len).
                      • superematka Re: Wlosing rueles 29.07.25, 13:34
                        Istnieje i się o tym przekonasz. A co, twojemu musisz służyć? Czysta zazdrość, jeden z grzechów głównych
                        • glasscraft Re: Wlosing rueles 29.07.25, 14:03
                          Musisz mi wyjasnic jak krowie na rowie z tym "przekonasz sie". Tzn przyjdzie do mnie do domu i paluszkiem pogrozi, czy po smierci mnie do piekla zesle? Pierwsze - niech wpada, ciasto jest, kawe sie zrobi, pogadamy sobie jak ateista z nieistniejacym. Drugie - malutki problem - piekla po smierci tez nie ma. Za zycia - owszem - to, ktore sobie i innym robimy (np dlugimi nieumytymi kudlami).
                          • laurielle Re: Wlosing rueles 29.07.25, 14:53
                            glasscraft napisała:

> Musisz mi wyjasnic jak krowie na rowie z tym "przekonasz sie". Tzn przyjdzie do
                            > mnie do domu i paluszkiem pogrozi, czy po smierci mnie do piekla zesle? Pierws
                            > ze - niech wpada, ciasto jest, kawe sie zrobi, pogadamy sobie jak ateista z nie
                            > istniejacym. Drugie - malutki problem - piekla po smierci tez nie ma. Za zycia
                            > - owszem - to, ktore sobie i innym robimy (np dlugimi nieumytymi kudlami).
                            >

Daj spokój, to prowokatorka, a nie katoliczka. Celowo skierowała temat na Jezusa, w złej woli, choć z kontekstu było jasne, że "pan" odnosi się do partnera. Nie wiem, czy to ruskie trolliszcze, które przyszło tu siać niezgodę, czy tylko jakaś cielęcina ma kiepskie wakacje, ale szkoda prądu i Twojego czasu.
                            • glasscraft Re: Wlosing rueles 29.07.25, 15:41
                              Wiem, ale nudze sie 😇😇😇
                            • superematka Re: Wlosing rueles 29.07.25, 15:43
                              Ja nakierowałam? Czytania ze zrozumieniem uczą już w podstawówce
                              • laurielle Re: Wlosing rueles 29.07.25, 16:15
                                superematka napisała:

> Ja nakierowałam? Czytania ze zrozumieniem uczą już w podstawówce

To wróć do niej. Mycie okien dla Jezusa to mem oznaczający wzmożenie sanitarne przed świętami motywowane bynajmniej nie religijnie, ale czysto społecznie. Sam Jezus (historyczny) miał do domowej krzątaniny stosunek minimalistyczny (Łk 10,41-42) i jest to powszechnie wiadome w kraju, w którym 95% ludzi zostało ochrzczonych i chodziło na religię. To ludzie mają oczekiwania typu umyte okna, upieczone ciasto, czy też wszelkie inne pokazywanie się, a nie Bóg. Bóg patrzy na to, jakie świadectwo wystawiają Mu wierzący, bo to z powodu hipokryzji wierzących ateiści ubliżają Bogu (Rz 2, 17-24). Okna mogą więc być obsrane, a garnki puste; grunt żeby serce było czyste. Ale z jakiegoś powodu przyjęło się zupełnie odwrotnie i to właśnie (słusznie) punktują ateiści. Dlatego prawdziwym panem i władcą takich fasadowych katolików są realne lub domniemane oczekiwania społeczne, nawet jeśli deklaratywnie jest nim Bóg. Najczęściej jest to jednak partner i rodzice, rzadziej dalsi krewni, najrzadziej dorosłe dzieci.
                                • superematka Re: Wlosing rueles 29.07.25, 17:34
                                  Nie rób sobie memów że świętości
                                  • laurielle Re: Wlosing rueles 29.07.25, 18:17
                                    superematka napisała:

> Nie rób sobie memów że świętości

Ja nie robię memów, ja Ci je wyjaśniam. Memy z Jezusem pytającym, czy umyłaś już okna, nie drwią z Jezusa; drwią z obrzędowego katolicyzmu, w którym nie to co trzeba stoi na pierwszym miejscu. W tym sensie ateiści i Jezus grają do jednej bramki. W Starym Testamencie Bóg posługiwał się poganami, by Izraelitom przywrócić rozum, kiedy porzucali przykazania i nie chcieli słuchać napomnień proroków. Tak więc ateistów to Ty szanuj; bywają narzędziem w ręku Boga, gdy trzeba potrząsnąć Kościołem.
                            • superematka Re: Wlosing rueles 29.07.25, 15:43
                              Zobaczysz
                              • glasscraft Re: Wlosing rueles 29.07.25, 16:05
                                Co zobacze? I kiedy - zebym wiedziala, czy to ciasto trzeba juz piec? No i zeby nie kolidowalo z moim urlopem bardzo prosze, bo inaczej tyle jego bedzie, co sobie pod drzwiami postoi.

Jakbys wyjasnila czyms wiecej niz jednym slowem to bym wdzieczna byla.
                                • superematka Re: Wlosing rueles 29.07.25, 17:34
                                  Nie znasz dnia ani godziny.
                                  • glasscraft Re: Wlosing rueles 29.07.25, 17:38
                                    A wlasnie, ze znam - dzisiaj mamy 29 dzien lipca, rok jest 2025 a godzina (u mnie) 37 minut po 4. Zegarek sobie kup z wyswietlaczem daty, to tez bedziesz i dzien i godzine znala.
                                    • superematka Re: Wlosing rueles 29.07.25, 17:39
                                      Lepiej idź do spowiedzi.
                                      • glasscraft Re: Wlosing rueles 29.07.25, 17:48
                                        A po co - ja zegarek mam, facet w sukience nie musi mi w konfesjonale mowic jaki mamy dzien tygodnia.
                                        • superematka Re: Wlosing rueles 29.07.25, 18:17
                                          Grzechy swoje wyznasz
                                          • glasscraft Re: Wlosing rueles 29.07.25, 18:29
                                            Ja nie mam potrzeby obcemu facetowi nic wyznawac.
                • jakornelia12345 Re: Wlosing rueles 30.07.25, 17:50
                  By seperematka: "Krótkie włosy są dla mężczyzn".
                  Na przykład takich mężczyzn:
                  Za najbardziej prostym źródłem wiedzy: pl.wikipedia.org/wiki/Jason_Momoa
                  • superematka Re: Wlosing rueles 30.07.25, 18:55
                    Powinien mieć krótkie jak facet, a ma jak kobieta.
                    • jakornelia12345 Re: Wlosing rueles 30.07.25, 20:54
                      A resztę ciała ma jak mężczyzna, czy jak kobieta?
                    • jakornelia12345 Re: Wlosing rueles 30.07.25, 21:43
                      Nie wierzę, że osoba w normie intelektualnej coś takiego pisze. Masz fun, nieprawdaż, udając idiotkę? So, have fun. Good for you. Sprowokowałaś forum. Cheers.
                      • superematka Re: Wlosing rueles 30.07.25, 22:46
                        Nie do pomyślenia, że facet ma długie włosy. Jeszcze usta by sobie zrobił, no co to za czasy. Facet ma jak facet wyglądać, a tu mi jakieś straszydła linkujesz.
                        • jakornelia12345 Re: Wlosing rueles 31.07.25, 12:13
                          Czyżbyś nie zauważyła niczego poniżej linii włosów? Ten facet zdecydowanie wygląda jak facet. A nie, jak jakiś księżulo z ciągotkami do dzieci.
                          • jakornelia12345 Re: Wlosing rueles 31.07.25, 12:24
                            A, jeszcze dodam, że wolę sobie popatrzeć na owłosionego Jasonka, niż na tych elegancko ostrzyżonych, czasem na zero, dżentelmenów:
                            Przykład pierwszy z brzegu:
                            jagiellonia.org/neonazisci-wszystkich-krajow-laczcie-sie-z-rosja/amp/
                            • superematka Re: Wlosing rueles 31.07.25, 20:06
                              Z wyglądu lepsi.
                              • jakornelia12345 Re: Wlosing rueles 31.07.25, 20:43
                                Życzę ci, abyś znalazła się na ich drodze.
                                • superematka Re: Wlosing rueles 31.07.25, 23:10
                                  A po co mi takie towarzystwo?. Oceniłam po wyglądzie tylko i wyłącznie. Facet z długimi włosami to dla mnie nie facet i już, moja sprawa
                                  • jakornelia12345 Re: Wlosing rueles 31.07.25, 23:23
                                    A, czyli jednak deklarujesz, że z nazistami ci nie po drodze. Bardzo dobrze. Krok do przodu. Czy pogadałabyś z Jasonkiem, gdybyś znała angielski? Pomimo długich włosów?
                                    Ewentualnie możesz o nim mówić per "she", tylko ze względu na długość włosów.
                                    Rzeczywiście, jego fryzura definiuje jego męskość i sexuality.
                                  • angazetka Re: Wlosing rueles 31.07.25, 23:45
                                    Zatrzymałaś się w latach 50.?
                                    • superematka Re: Wlosing rueles 01.08.25, 06:53
                                      A po co z nim miałabym rozmawiać?
    • malia Re: Wlosing rueles 28.07.25, 18:46
      zdjęcie, zdjęcie daj
      • andallthat_jazz Re: Wlosing rueles 28.07.25, 19:32
        A w zyciu! Nikt mi nie popsuje tego dnia marudzac. Dawno nie czulam sie tak dobrze i niech tak zostanie. 🙃
        • aankaa Re: Wlosing rueles 28.07.25, 19:48
          chwilo trwaj, chwilo jesteś piękna
    • kocynder Re: Wlosing rueles 28.07.25, 18:50
      Ale super! Zazdroszczę fryzjera, bo 95% w tym zawodzie nie słucha czego chce klientka, nawet jak słucha to i tak wie lepiej czego klientka chcę, oraz i tak ostrzyże po swojemu.
      • mysiulek08 Re: Wlosing rueles 28.07.25, 19:01
        ja nadal tkwie w zachwycie smile z kazdym dniem wygladaja lepiej
        • zyciemniekocha2000 Re: Wlosing rueles 29.07.25, 12:03
          Ale co wyglada lepiej ?
          • mysiulek08 Re: Wlosing rueles 29.07.25, 17:04
            drzewko - pisalam do Kocynder, ona wie o co chodzi 😉
            • kocynder Re: Wlosing rueles 29.07.25, 17:33
              Oczywiście że wiem. I nadal ci zazdroszczę. Znaczy bez zawiści, niech się okaże ma stałe tak super. Ale zazdroszczę, bo też bym chciała, a trafiam... Nie powiem jak, bo mi moderacja wytnie.
              • mysiulek08 Re: Wlosing rueles 29.07.25, 18:07
                to jest czwarty tongue_out fryzjer w moim zyciu - nie tak znowu krotkim tongue_out wiec rozumiem
                • mysiulek08 Re: Wlosing rueles 29.07.25, 18:16
                  *czwarty, ktory zna sie na tym co robi i potrafi sluchac, slaba srednia, biorac po uwage, ze od 1klasy podstawowki nosze krotkie fryzury 🤣
      • andallthat_jazz Re: Wlosing rueles 28.07.25, 19:38
        Bylam pewna, ze spusci mnie na drzewo, bez termnu. Ale ktos mu wypadl, chwila zagrala. Mieszkam po sasiedzku za rogiem prawie. Ale zawsze bylo cos lub ostatnio brak kasy. A teraz stwierdzilam "musze" i to jest priorytet, zebym mogla dalej dzialac.
        • snakelilith Re: Wlosing rueles 28.07.25, 19:43
          Cięcie za 80 euro? U mnie kosztuje tyle w najlepszym salonie miasta, takim z wygranymi w jakiś fryzjerskich pokazach. U bardzo dobrej fryzjerki płacę 45, a u Turczynki, która nawet dobrze tnie, 30-35. Więc albo znowu zmyślasz, albo w ogóle nie dziwi, że było tam pusto.
          • aankaa Re: Wlosing rueles 28.07.25, 19:49
            żmija
            • snakelilith Re: Wlosing rueles 28.07.25, 19:55
              Nie żmija, a Meg Ryan.
              • memphis90 Re: Wlosing rueles 30.07.25, 17:32
                Chciałam dać tu zdjęcie z dużym nosem oraz fryzurą meg ryan.
                Oto, co wypluł mi chatgpt
                https://sdmntprpolandcentral.oaiusercontent.com/files/00000000-aad0-620a-9907-93aabdacdef9/raw?se=2025-07-30T16%3A30%3A17Z&sp=r&sv=2024-08-04&sr=b&scid=05ffc345-44c1-5370-ba55-a36ae1534931&skoid=b928fb90-500a-412f-a661-1ece57a7c318&sktid=a48cca56-e6da-484e-a814-9c849652bcb3&skt=2025-07-30T06%3A59%3A21Z&ske=2025-07-31T06%3A59%3A21Z&sks=b&skv=2024-08-04&sig=dpfumzJ4Jk%2BxHuxxO5iijtMgTYJu5SnImlXa4kPAPTE%3D
                • memphis90 Re: Wlosing rueles 30.07.25, 18:46
                  O tu
                  • memphis90 Re: Wlosing rueles 30.07.25, 18:55
                    Ok, kazałam mu zrobić poprawkę….
                    Chyba zmierzamy w stronę DonaldaT, a nie Meg R z powiększonym przez fryzjera nosem…
          • andallthat_jazz Re: Wlosing rueles 28.07.25, 20:48
            Ciecie i pielegnacja 60 eur, napiwek moj 20 eur. Suma 80 eur. Salon w turystycznym miejscu. Piekny: Fryzura swietna. Wlasciciel, ktory mnie strzygl przesympatyczny. Wiecej mi nie trzeba do szczescia. I tak rozwinie sie teraz histeria o napiwkach... Wiec nie daje nic, jesli obsluga do bani. I tak, daje, jesli fajnie obsluzona jestem. Nie widze zgrzytu w Austrii napiwki sa normalne. I tak moglam pojsc taniej. Ale w tym momencie nie chcialam i takie moje prawo.
            • grazyny Re: Wlosing rueles 28.07.25, 21:08
              Dałaś €20 napiwku??
              • beata985 Re: Wlosing rueles 29.07.25, 07:43
                grazyny napisała:

> Dałaś €20 napiwku??
                >

Właścicielowi do tego?😳😳😳chwilo trwaj
            • alexis1121 Re: Wlosing rueles 28.07.25, 21:14
              Super, to się ceni. Też daję zawsze napiwki.
              • snakelilith Re: Wlosing rueles 28.07.25, 21:16
                alexis1121 napisała:

> Super, to się ceni. Też daję zawsze napiwki.

W ogóle bym się nie zdziwiła, gdyby anna z wiednia i ty, to była ta sama osoba. big_grin
                • hrasier_2 Re: Wlosing rueles 28.07.25, 21:20
                  snakelilith napisała:

> alexis1121 napisała:
                  >
                  > > Super, to się ceni. Też daję zawsze napiwki.
                  >
                  > W ogóle bym się nie zdziwiła, gdyby anna z wiednia i ty, to była ta sama osoba.
                  > big_grin
                  A ty co, przyszłaś tu po trollować. Coraz nudniej u ciebie. Ile można tłumaczyć, że od oceniania ludzi nie jesteś ty i paru tu pozostałych.
            • snakelilith Re: Wlosing rueles 28.07.25, 21:15
              andallthat_jazz napisała:

> napiwek moj 20 eur.

Ha, ha, ha. big_grin
              • grazyny Re: Wlosing rueles 28.07.25, 21:26
                Co nie? Zupy chińskie na każdy posiłek, ale napiwek musi być zastaw się, a postaw się.
                • snakelilith Re: Wlosing rueles 28.07.25, 21:41
                  Jak podaje net cięcie włosów w Austrii w ogóle nie kosztuje więcej niż w Niemczech. W okolicach 30-45 euro.
                  5 euro napiwku to jest przy tym sporo, bo ponad 10%, a 20 euro to przecież więcej niż połowa ceny. Kłamać też trzeba umieć.
                  Oczywiście istnieją luksusowe salony, gdzie płaci się i 200 euro za cięcie i lampkę szampana, ale trzeba mieć nie po kolei w głowie, by w sytuacji finansowej annny wybierać akurat te droższe i jeszcze rzucać lekką ręką 20 euro napiwku. W wielu zawodach ludzie w Austrii nie mają tyle nawet za godzinę pracy
            • mysiulek08 Re: Wlosing rueles 28.07.25, 21:36
              20eurasow napiwku???

nie mam weza w kieszeni ale napiwek 1/3 kosztu uslugi? rozumiem euforie i nie mowie, ze nie daje napiwkow u fryzjera ale to max 5euro jak jestem zadowolona i to tylko pod warunkiem, ze fryzjer nie jednoczesnie wlascicielem salonu, wtedy nie daje

napiwki to raczej wszedzie sa, twoj wybor ( i twoje pieniadze) czy dasz czy nie ale jednak trwam w stuporze 60euro usluga / 20 euro napiwku
          • kruszysia Re: Wlosing rueles 28.07.25, 21:05
            Austria jest generalnie droższa od Niemiec, a Wiedeń jest drogim miastem. Ja też tyle płacę (mycie, cięcie i fruuu!).
            • snakelilith Re: Wlosing rueles 28.07.25, 21:44
              kruszysia napisała:

> Austria jest generalnie droższa od Niemiec, a Wiedeń jest drogim miastem. Ja te
              > ż tyle płacę (mycie, cięcie i fruuu!).

W ogóle nie jest droższa. Przecież to można sprawdzić wyszukując sobie kilka salonów fryzjerskich w Wiedniu.
    • hrasier_2 Re: Wlosing rueles 28.07.25, 19:11

> W dolku psychicznym na spontanie wlazlam do fryzjera, bez terminu, obcy. Przyja
      > l i... wygladam jak meg ryhan po 45 ale bez jej operacji. Kocham! Ok mamwiekszy
      > nos, ale nie moge przestac sie usmiechac widzac sie w lustrze. Najlepiej wydan
      > e 80 eur ever. Nawet zgodzil sie ze mna i podgolil z tylu wlosy (uwielbiam mizi
      > ac sie po tym, w sumie 7 mm w szerz i 3 milimetry na dlugosc. Dopoki nie zepne,
      > niewidoczne. Jak zepne wyglada super. Mam fryzjera 😍
      No to ja trochę taniej płacę u Turka. W Berlinie ich sporo.
      • hermenegilda_zenia_is_back Re: Wlosing rueles 28.07.25, 22:35
        Ty chodzisz po coś do Turka? Taki anty-migrancki zyeb? Rozumiem, że hejtujace hasełka to jedno, ale 10 euro w kieszeni więcej lepiej mieć, co nie?
    • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Wlosing rueles 28.07.25, 19:46
      Widzę, że ortografia i języki obce też są Twoją mocną stroną!
    • alexis1121 Re: Wlosing rueles 28.07.25, 20:07
      Szkoda, że nie chcesz wstawić fotki 🥲 Ale cieszę się, że jesteś zadowolona z fryzury. Dobry fryzjer jest na miarę złota. Moja fryzjerka bierze 120 zł za strzyżenie, w Polsce jest jednak taniej 😅

• grazyny Re: Wlosing rueles 28.07.25, 20:50
        A za samo mycie?
        • alexis1121 Re: Wlosing rueles 28.07.25, 21:13
          I modelowanie- 90.
          • grazyny Re: Wlosing rueles 28.07.25, 21:24
            Czyli samo strzyżenie tylko 30. Nie jest źle
            • szarmszejk123 Re: Wlosing rueles 28.07.25, 22:31
              😅
          • pursuedbyabear Re: Wlosing rueles 29.07.25, 09:12
            I tak codziennie? No niezły hajsik ci tatuś płaci.
            • szarmszejk123 Re: Wlosing rueles 29.07.25, 09:16
              A fryzjerka złapała kurę znosząca złote jaja, nic dziwnego że tak jej kadzi.
            • alexis1121 Re: Wlosing rueles 29.07.25, 11:49
              Mój tatuś płacił za studia, więc za moje usługi nie wzięłabym od niego nawet grosika 😊
              • hrasier_2 Re: Wlosing rueles 30.07.25, 14:25
                alexis1121 napisała:

> Mój tatuś płacił za studia, więc za moje usługi nie wzięłabym od niego nawet gr
                > osika 😊
                I racja. Pięknie piszesz o ojcu.
    • konsta-is-me Re: Wlosing rueles 28.07.25, 21:22
      Pokaż !
    • pytajacakinga Re: Wlosing rueles 29.07.25, 07:09
      O fajnie, a ja właśnie będę musiała zmienić moje dwie super fryzjerki z powodu tego że nie będę bywać w ich okolicach i trochę się boje tego jak znajdę nowa jakąś dobrą i ile razy się rozczaruje.
    • nangaparbat3 Re: Wlosing rueles 29.07.25, 08:33
      Gratuluję i zazdroszczę. Niedawno sama miałam ochotę wejść do fryzjera (męskiego) z ulicy i ostrzyc się tak jak to teraz chłopcy robią - dół podgolony, góra się kłębi - ale zabrakło mi odwagi
      • andallthat_jazz Re: Wlosing rueles 29.07.25, 16:05
        U mnie sa skrecone tak do brody. A tego wygolonego paska przy rozpuszczonych nie widac. Dopiero jak zepne do gory widac go i dodaje takiego lekkigo pieprzyku fryzurze. Wielu fryzjerow nie chce tego robic (nie wiem dlaczego) a ten uznal, ze to swietny pomysl.
        • pytajacakinga Re: Wlosing rueles 29.07.25, 16:08
          A możesz chociaż jakieś foto z neta dać podobnej fryzury żebyśmy wiedziały o co chodzi?
          • andallthat_jazz Re: Wlosing rueles 29.07.25, 16:23
            Cos podobnego tylko inny kolor, bez tak wycitej grzywki, na karku wygolony pasek po ktorym sie miziam
            • nangaparbat3 Re: Wlosing rueles 29.07.25, 18:29
              Fajna, wesoła. Tylko z tyłu coś zwisa? U Ciebie pewnie nie?
              • andallthat_jazz Re: Wlosing rueles 30.07.25, 02:52
                Nie, nic nie zwisa 😅 Za to powiewa bo wietrznie w Wiedniu teraz. Dlugo trwalam w przekonaniu, ze pasuja mi dlugie wlosy. Blad. Mam cienke, kracace sie i jest ich masa. I wlasnie to ciecie jest najlepsze dla nich i pasujace do charakteru. Czuje sie bardziej kobieco niz w dlugich. Juz jutro psi spadnie z krzesla. Fryzjer lepszy niz psychoterapia. Wali sie i pali a ja szczerze sie do lustra tak mi sie podoba. Po wyjsciu z lozka bez robienia niczego wygladasz jak milion dolcow. A do tego zgodnie z chrakterem mozesz sie w ciagu dnia czochrac i jest tylko lepiej. Serio tego mi bylo trzeba. Mam tez usmiech zaby jak Meg. Od ucha do ucha. Ja tego fryzjera zamkne gdzies i schowam, zeby nie zniknal i nie uciekl mi gdzies. 😅
                • mysiulek08 Re: Wlosing rueles 30.07.25, 04:12
                  doskonale cie rozumiem 😄 i zycze, zeby fryzjer nie zniknal a i nastepne ciecie bylo tak samo idealne, co nie zawsze jest regula 😤
                • hrasier_2 Re: Wlosing rueles 30.07.25, 14:26

> Nie, nic nie zwisa 😅 Za to powiewa bo wietrznie w Wiedniu teraz. Dlugo trwalam
                  > w przekonaniu, ze pasuja mi dlugie wlosy. Blad. Mam cienke, kracace sie i jest
                  > ich masa. I wlasnie to ciecie jest najlepsze dla nich i pasujace do charakteru
                  > . Czuje sie bardziej kobieco niz w dlugich. Juz jutro psi spadnie z krzesla. Fr
                  > yzjer lepszy niz psychoterapia. Wali sie i pali a ja szczerze sie do lustra tak
                  > mi sie podoba. Po wyjsciu z lozka bez robienia niczego wygladasz jak milion do
                  > lcow. A do tego zgodnie z chrakterem mozesz sie w ciagu dnia czochrac i jest ty
                  > lko lepiej. Serio tego mi bylo trzeba. Mam tez usmiech zaby jak Meg. Od ucha do
                  > ucha. Ja tego fryzjera zamkne gdzies i schowam, zeby nie zniknal i nie uciekl
                  > mi gdzies. 😅
                  Czego kobiety nie zrobią, by się przypodobać facetom.
                • pursuedbyabear Re: Wlosing rueles 30.07.25, 17:29
                  Jeśli fryzjer lepszy niż psychoterapia, to może daj w końcu spokój temu skrajnie nieprofesjonalnemu psi.
            • pytajacakinga Re: Wlosing rueles 29.07.25, 22:24
              Fajna fryzurka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka